KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 20.07.10, 00:17
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem ABD'yi parmağında oynatıyormuş!

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Obama'nın barış markajından kurtulan Netanyahu'nun ABD'yi parmağında oynattığını söylediği 2001 tarihli bir video yayımlandı

ABD Başkanı Barack Obama'nın önce Yahudi yerleşimi inşaatlarını durdurma talebini yerine getirmediği için takıştığı, ama seçim dönemine girilmesiyle Yahudi lobisinin etkisini hesaba katarak bu ay samimi biçimde ağırladığı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun (Bibi), Amerika'yı parmağında oynatma politikasına dair bir videosu yayınlandı.

1996-99'da başbakanlık, 2002-5 arasında bakanlık yaptıktan sonra 2009'da tekrar başbakan seçilen Netanyahu, 2001'de yaptığı bir konuşmada bugünkü gibi o zaman da Washington'la kedi-fare oyunu oynadığını ortaya koyuyor. İsrailli gazeteci Miki Rosenthal'in ortaya çıkardığı videoda Filistin saldırılarına uğramış İsraillilerle konuşan Netanyahu, ABD yönetimini manipüle ettiğini ve barış görüşmelerini bilerek tıkadığını anlatıyor.

'Oslo'yu nasıl bitirdim'
"Amerika'nın ne olduğunu biliyorum. Amerika çok rahat hareket ettirebileceğiniz (oynayabileceğiniz), doğru yöne sokabileceğiniz birşey. Yolumuza çıkmazlar" diyen Netanyahu, 1993-2001 arası ABD Başkanı olan Bill Clinton'ın barış sürecine dair çabalarını nasıl çıkmaza soktuğunu da şöyle anlatıyor:

"Seçimden önce Amerikan yönetimi bana Oslo Anlaşması'nı tanıyıp tanımayacağımı sordu. Ben de 'Tanırım' dedim, ama... Ben, o anlaşmayı 1967 sınırlarına doğru dört nala koşturmacayı durduracak şekilde yorumlarım. Nasıl mı yaptık? Kimse 'askeri bölge'nin tanımını yapmamış. Askeri bölge, güvenlik bölgesi demektir. O zaman bana göre tüm Ürdün Vadisi de askeri bölgedir. Haydi, tartışın bakalım."

Washington Post Beyaz Saray'ın videoyu hazmının zor olduğunu belirtti. İsrail gazetesi Haaretz'in yazarı Gideon Levi de, Bibi'ye "İsrail hükümeti, Filistinlilere ve onlarla anlaşma ihtimaline inanmayan, Washington'u cebinde gören bir adam tarafından yönetiliyor. Artık sağcı koalisyon hükümetini suçlamak yersiz. Bundan sonra suçlanacak tek kişi Netanyahu'dur" eleştirisini getirdi. Levi, "Bu viedonun İsrail'deki her evde gösterildikten sonra Washington ve Ramallah'a gönderilmesi, tüm dünyaya dağıtılması lazım ki, herkes İsrail hükümetini kimin yönettiğini bilsin" diye çıkıştı.

Abbas'a önşartsız baskısı
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yerleşim inşaatlarının durması şartı Netanyahu tarafından yerine getirilmediği için doğrudan başlayamayan görüşmeler ise Obama'nın bastırmasıyla dolaylı yürütülüyor. Dün Obama'nın Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell'ın gözetiminde Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek Abbas ve Netanyahu'yu ayrı ayrı ağırlarken; Abbas önşartsız yüz yüze görüşmelere geçmesi yönünde baskıyla karşı karşıyaydı.
(Washington Post, Haaretz, afp)

(Radikal)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006