KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 19.07.10, 23:24
f.t.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
=))
 
Kaydolma: 14.07.07
Kadın - 31
Mesajlar: 3.170
Teşekkürler: 89
Üyeye 131 kez teşekkür edildi
Kızgın 2010 tercih kılavuzlarındaki yanlışlıkla ilgili açıklama

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


uNUTKANLIK !!

ÖSYS kılavuzunda 49 program için yanlışlık olduğunu belirten Yarımağan, adayların 2 sayfalık düzeltme bilgisini Web sitesinden alabileceğini söyledi.

Üniversite sınav maratonu sona erdi, sıra tercihlere geldi. Tercih süreci 26 Temmuz’da başlayacak. Ancak kılavuzlarda yer alan bazı puan ve sıralamalarda yanlışlıklar olduğu basına yanşımış, ortaya çıkan belirsizlik üniversite kapısını aşındıran öğrencilerde tedirginlik oluşturmuştu.
İddialar üzerine ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, kameralar karşısına geçti ve kılavuzlarda hata olduğunu doğruladı. Yarımağan, kılavuzlarda 49 programda yanlışlık yapıldığının tespit edildiğini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Hatanın Nedenini Açıkladı ve Özür Diledi
Hatanın sebebini açıklayan Yarımağan, "Görme engelli adayların şekilli sorulardan muaf olması dolayısıyla yapılması gereken ekstrapolasyon çalışmasının eksik yapılmasından kaynaklanan yanlış nedeniyle adaylardan ve ilgililerden ÖSYM olarak özür diliyoruz" dedi.

2 Sayfalık Düzeltme ÖSYM’nin İnternet Sitesine Konuldu
Hatalı bölümleri düzelten ÖSYM, 2 sayfalık düzeltmeyi kurumun internet sitesine koydu.

Adaylara Önemli Tavsiyeler
Ünal Yarımağan tercih yapacak adaylara da tavsiyeler de bulundu, bu yılki sınavı geçen yılla karşılaştırmamalarını istedi.

ÖSYM Başkanı, "Bir kere bu yıl önemli değişiklikler yapıldı, yorumlarda bunlar dikkate alınmalı. Geçen sene 1 + 1 iken bu sene 1 + 5 sınav yapıldı. LYS soru sayıları önemli ölçüde arttı. 3 katına çıktı. Süreleri birbirlerinden ayrıldı. Puan türleri 7’den 18’e çıktı. Tüm programların yeni bir puan türü var. Mutlaka belirli düzeyde yanlış oluyor. Yüzdeden 500’e çıkarıldı. 100-300 iken 100-500’e çıkarıldı" şeklinde konuştu.

"Puana Göre Değil, Sıraya Göre Tercih Yapın"
Tercihlerde puandan çok sıralamalara bakılmasını öneren Yarımağan, şunları söyledi:

"Puana göre dar aralıktan tercih yaparsanız, hiç bir şekilde yazılamazsınız. Biz puan yerine başarı sırasının daha önemli olduğunu söylüyoruz. Bir hayli ileriyi seçiniz. Yüzde % 50’i mi % 100’mü bilemeyiz. O sizin tercihiniz. Geniş bir aralıkta tercih yaparsanız; tercihlerden birine yerleşme olasılığınız fazla olur."
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 20.07.10, 04:01
vandal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 05.07.10
Erkek
Mesajlar: 756
Teşekkürler: 28
Üyeye 36 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: 2010 tercih kılavuzlarındaki yanlışlıkla ilgili açıklama

yav ösym ılda artık 38 sınav yapıyo ister istemez yanlış yapar ama kusura kalmasınlar bu bizim hayatımız iki tane gerizekalı mongolun hatasını ben çekemem hala hata var işte ne yapacaz bilmiyom...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006