KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.07.10, 02:00
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Özel ordu değil özel sınır birliği!

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Muhalefet liderleri turunda ortaya atılan 'Özel ordu' tartışmalarına açıklık getiren Erdoğan "Özel ordu değil özel hudut birlikleri" dedi.

Başbakan Erdoğan, terörle mücadele konusunda 'özel ordu kuruluyor' iddialarına açıklık getirdi. Erdoğan, "İstiyoruz ki sınır boylarında ve riskli bölgelerde tamamen profesyonel personelden oluşan ekipler görev yapsın. Özel bir ordu kurmuyoruz" dedi.

Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında şu mesajları verdi:

ÖZEL ORDU DEĞİL: 2 yıl önce çatışma riski yüksek olan bölgelerde iyi eğitimli, uzman personelin değerlendirilmesine karar verdik. Şu an önemli sayıda uzman personel görevlendirilmiş durumda. Amacımız hudut bölgesinde tamamen profesyonel personelin görev yapmasıdır. Arazi şartlarını bilen, terör örgütünün taktik hamlelerine karşılık verebilecek donanıma sahip personel ile bu mücadelenin verilmesi, en iyi neticenin alınması ve en az kaybın verilmesi açısından yararlı olacaktır. Yaşanan olaylar gösterdi ki er ve erbaş yerine tamamen profesyonel ekiplerle mücadele edilmesi büyük önem taşıyor.

SÜRESİ DEĞERLENDİRİLECEK: Özel bir ordu değil, bunlar hudut birlikleri olacaktır. Mevcut bünye içinde, farklı statüde 5 yıl veya daha uzun süre görev yapacak uzmanlaşmış personel olacak. Bu 5+1 olur, 5+4 olur... Bunların değerlendirmeleri yapılıyor, karar verildikten sonra yasal düzenlemesi neyse bunu da süratle yaparak, adımı atacağız.

KANSER MİKROBU: AB, Irak, İran, Suriye, Rusya, ABD ile görüşmeler yapılıyor. Çünkü, diplomatik noktada bu temaslar. Dışarıdan kuşatmanın önünü kesmezsek bu sıkıntı yine devam edecektir. Bu adeta kanser mikrobu gibidir. İnşallah bunu vücuttan çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006