KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.07.10, 14:38
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Alarm! Hain saldırıya anında darbe

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü Jandarma Karakolu'na dün gece saldıran kalabalık PKK'lı grubundan, 11 terörist öldürüldü.

Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Beyyurdu Köyü yakınındaki Jandarma Karakolu'nun üst güvenlik bölgesine yaklaşık 50 kadar terörist saat 23.00 sıralarında saldırı düzenledi. Karakola 3 kilometre uzaklıktaki üs güvenlik bölgesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla üç koldan saldıran teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı.

11 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışma bölgesine Hakkari Dağ ve Komando Tugayı ile Şemdinli İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan takviye birlikler sevk edildi. Beyyurdu Köyü'ndeki korucular da güvenlik güçlerine destek verdi. Sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada 11 PKK'lı, öldürüldü. Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şehit olan 3 askerin cenazesi bugün düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Çatışma bölgesinden helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

TERHİSİNE 25 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

İki arkadaşı ile birlikte şehit olan Er Mahmut Yalçındağ´ın Gaziantep´teki baba ocağına ateş düştü. Şehit olan Er Mahmut Yalçındağ´ın terhisine 25 gün kaldığı öğrenildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Beyyurdu Köyü yakınlarındaki askeri birliğe PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerin onbaşı Erkan Akdeniz, erler Volkan Yulalı ve Mahmut Yalçındağ olduğu açıklandı.

Yapılacak törenin ardından şehitler Enkan Akdeniz'in cenazesi memleketi Iğıdır'a, Volkan Yulalı'nın cenazesi Kars'a ve Mahmut
Yalçındağ'ın cenazesi de Gaziantep'e gönderilecek.

OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI

Şemdinli'nin Beyyurdu Köyü yakınlarındaki askeri birliğe saldıran ve 11 kayıp verdikten sonra kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyon devam ediyor. üksekova'daki 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığ’dan sevk edilen takviye birliklerle Mehmetçik teröristlerin izini sürerken, İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) yerlerine belirlediği teröristler, helikopterler ve topçu atışlarıyla ateş altında tutuluyor.

Bu arada dün akşam mayın patlaması sonucu 2 uzman çavuşun yaralandığı Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri arasındaki Haruna Gecidi ile göreve giden askerlere ateş açılması sonucu 2 askerin yaralandığı Yüksekova'nın Kamışlı Köyü yakınlarında da geniş çaplı operasyon yapılıyor.

GENELKURMAY: İHA'LAR KULLANILDI

Hakkari'nin Şemdinli ve Elazığ'ın Arıcak ilçelerideki terör saldırılarıyla ilgili Genelkurmay resmi internet sitesinde açıklama yapıldı. Şemdinli'deki 11 PKK'lının öldürüldüğü çatışmalar sırasında kaçan teröristlerin bulunduğu yerlerin İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) kullanıldığı belirtilen Gerelkurmay açıklamasında şöyle denildi:

“1. Hakk?ri ili Şemdinli ilçesi Beyyurdu Köyü ileri üs bölgesinde güvenlik güçleri tarafından, 05 Temmuz gecesi saat 23.25 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubunun üs bölgesine yönelik üç ayrı noktadan taciz ve saldırı girişiminde bulunmak üzere olduğu tespit edilmiş ve;
- Bölücü terör örgütü mensuplarının ateş altına alınması ile birlikte çatışma başlamış, çatışma neticesinde üs bölgesine sızma girişiminde bulunan gruptan 11 terörist silah ve teçhizatı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

- Hedeflerine ulaşamayacaklarını anlayarak kaçmaya çalışan terörist gruplar, İHA vasıtasıyla tespit edilerek ateş destek unsurlarıyla ateş altına alınmıştır.

- Çatışmada 3 erbaş ve er şehit olmuş, 3 erbaş ve er hafif şekilde yaralanmıştır.

2. Elazığ ili Arıcak ilçesi Bükardi Köyü Jandarma Karakolu'nun yakın emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine 05 Temmuz akşamı saat 20.00 sıralarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından taciz ateşi açılmış, açılan ateş sonucu 1 uzman erbaş ile 5 er ve erbaş hafif şekilde yaralanmıştır. Taciz ateşi açan teröristlerin takibi ve kaçış istikametlerinin ateş altına alınması sonucu 1 terörist silah ve teçhizatı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

AKTÜTÜN'DE 17 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Dün gece saldırıya uğrayan Beyyurdu Jandarma Karakolu'na 15 kilometre uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Karakolu 5 Ekim 2008’de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğramış, 17 asker şehit düşmüş, 23 asker yaralanmıştı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006