KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 05.07.10, 17:31
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem AKP'ye PKK roketi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığı binasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda, ölen yada yaralanan olmadı.

AA

Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi'ndeki 3 katlı binanın 2. katında bulunan AK Parti İl Başkanlığına, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi yada kişilerce roketatarla saldırı gerçekleştirildi.

Parti binasının arka cephesindeki Eski Hal mevkisinden, 200 metre mesafeden yapıldığı belirlenen saldırıda, binada hafif hasar meydana geldi. Saldırı, çevredeki bazı binaların camlarının kırılmasına neden olurken, roketin atıldığı yerde bir otomobilde hasar oluştu.

Yetkililer, saldırı anında parti binasında kimsenin olmamasının olası can kaybı ve yaralanmaları önlediğini belirtti.

Polis, saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.
Öte yandan, AK Parti Karlıova İlçe Başkanlığı binası önünde de ses bombası patlatıldığı öğrenildi.

'BİNGÖL HALKI CESUR BİR HALKTIR. BU TÜR SALDIRILARA
PABUÇ BIRAKACAK BİR HALK DEĞİLDİR'

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıyla ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, roketli saldırı düzenlenen AK Parti il binasında incelemelerde bulundu.

Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yılmaz, dün akşam saat 21.30 civarında Karlıova ilçesinde AK Parti binasına ve yine saat 23.51'de Bingöl merkezde, AK Parti İl Teşkilatı binasına bir terör saldırısının gerçekleştirildiğini söyledi.

Her iki saldırıda da can kaybı olmadığını ifade eden Yılmaz, olayda sadece maddi hasarın söz konusu olduğunu belirtti.

Olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

'Burada hadiseyi çok iyi görmek ve yorumlamak gerekiyor. Siyasi partiler, milletin taleplerini devlete taşıyan demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan kurumlardır. Siyasi partiler, demokrasinin asli unsurlarıdır. Her zaman vurguluyoruz; temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesinde, halkın taleplerinin devlete yansıtılmasında ve karşılanmasında sorunların çözülmesinde devlet ve milletin yakınlaşmasında son derece önemli kurumlar. Siyasi partilere yapılan saldırılar, aslında bizzat halka yapılan saldırılar, halkın iradesine yapılan saldırılardır. Demokrasiye yapılan saldırılar.'

Bingöllüler'in, 2007 seçimlerinde yüzde 72 oyla AK Parti'ye büyük destek verdiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
'Bingöl halkı cesur bir halktır. Bu tür saldırılara pabuç bırakacak bir halk değildir. Tam aksine ben inanıyorum ki, bu tür saldırılar demokrasimizin, halkımızın önemli bir kurulu olan bu siyasi partilere halkın daha bir sahiplenmesini sağlayacak, daha fazla kucaklaşmasına vesile olacağına inanıyorum. Tabi ki, bir daha böyle şeylerin olmamasını temenni ediyorum. Ancak diğer taraftan güvenlik güçlerimiz, savcılarımız konuyla yakından ilgileniyorlar. Karlıova ve merkezde olayların meydana geldiği andan itibaren bütün incelemeler ve teknik çalışmalar titiz bir şekilde yürütülüyor. Bingöl merkezdeki hadise ile ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.'

'HİÇBİR ZAMAN AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR'

Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları, medya, kanaat önderleri, toplumun geleceği hakkında kaygısı ve düşüncesi olan herkesin, saldırıyı kınaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu tür hadiseler huzurumuzu bozmaya dönük hadiseler. Bu şekilde hem demokrasiye, hem de bölgemizin gelişmesine, kalkınmasına insanımıza aş iş istihdam imkanına kavuşmasına engel olmaya dönük hadiselerdir. Ama hiçbir zaman bunlar amaçlarına ulaşmayacaklar. Bu tür hadiselerle topluma korku salıp normal hayatı seyrinden çıkarma gayretleri başarılı olmayacak. Biz AK Parti olarak, hükümet olarak demokratik doğrultuda adımlarımızı atmaya kararlıyız. Öyle de devam edeceğiz. Biz bu bölgenin ve ülkemizin kalkınması için çaba sarf etmeye, insanımızın daha müreffeh, daha özgür bir toplumda yaşaması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki bu hadiseler çok uzun boylu devam etmeyecektir. Toplumumuz bu işe sahip çıktığı sürece, bu tür hadiseleri Bingöl'de yaşatmama yönünde irade ve kararlığını ortaya koyduğu sürece bu hadiseler minimum düzeyde olacaktır. Hepimize tekrar geçmiş olsun.'
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006