KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 05.07.10, 17:26
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Kum torbaları siyaseti kızıştırdı!

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kum torbalarının yüksekliği siyasette seviyeyi düşürdü...

AKP ile CHP arasında siper atışması sürüyor. AKP'li Eroğlu, Kılıçdaroğlu için "Boyu kadar siperde"; Çelik, "Başbakan'ın oturmuş hali bile Kılıçdaroğlu'ndan uzun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe'de gittiği mevzide çömelmesiyle başlayan polemik, Kılıçdaroğlu'nun bir sınır karakoluna gitmesiyle farklı bir boyut kazandı. AKP'li bakanlar kum torbalarının ardında ayakta duran Kılıçdaroğlu'nun görüntülerini eleştirerek yorumladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dün İstanbul'da yaptığı açıklamada çıkan yasaların sürekli CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğünü belirterek "Çok net konuşuyorum, kasket takmakla falan halkçılık olmaz. Yahut da 'siperde ayakta duracağım' demekle halka bir hizmet edemezsiniz. Bunlar popülist yaklaşımlardır" dedi.

'Erdoğan daha uzun'
Siper polemiğine Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Artvin'de bulunan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok basit değerlendirmeler yapılıyor. Bu konular çok ciddi konular. Türkiye Cumhuriyeti terör belası ile karşı karşıya iken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, orada hayatlarını kaybeden şehitlerimizin anısına ve Mehmetçiğimize moral vermek için oraya gidiyor."Başbakan Erdoğan'ın, oraya Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı ile beraber gittiğini ifade eden Çelik, şöyle dedi:

"Orada inisiyatif Başbakan'da değildir. Orada belki Genelkurmay Başkanı'nda da değildir. Oranın güvenliğinden sorumlu askeri kimlik, rütbe ne ise onun sorumluluğundadır. Eğer orada sipere yatmak gerekiyorsa ki yatmanız gerekiyor, çünkü orası bir sınır bölgesidir. Çatışmaların olduğu bölgedesiniz. Ayakta durmanız gerekiyorsa ayakta durusunuz, eğer 'otur' derlerse oturursunuz. Bunun çömelmeyle, çökmeyle, ayakta durmayla bir ilgisi yok. Bunu politika malzemesi yapmak gibi ayıp bir şey olmaz. Ne kadar yanlış bir şey. Yani bunu kabullenmek de mümkün değil."

Çelik, bunun tartışma konusu yapılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunu eğer politik malzeme yaparlarsa ben onlara şunu söylerim. Başbakan'ın oturmuş hali, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkmış halinden çok daha yerindendir, çok daha anlamlıdır. Yani Başbakan'ın oturmuş hali bile Sayın Kılıçdaroğlu'nun boyundan yüksektir. Onun için bu işler böyle politik malzeme yapılacak işler değildir. Bu işler ciddi ve önemli konulardır. Sanki magazinsel bir olaymış gibi, 'yok ben ayakta duruyorum, yok sen oturdun' gibi ucuz mesele yapmak, Türkiye'de terörün niye çözülemediğinin de çok açık göstergesidir. Akıllarını başlarına alsınlar.

'Boyu kadar siper'
Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını şöyle yorumladı: "Bunları gündeme getirmek abesle iştigal etmektir. Bir kere sayın Başbakanımız oraya aniden ve hadisenin olduğu yere gitti. Öyle hazırlıklı gitme ve boyu kadar siperin arkasında durmanın takdirini vatandaşlara bırakıyorum. Bu tür şeyler hakikaten çok dikkate alınmaması gereken hususlar. Basın bunları niye böyle değerlendiriyor anlamış değilim" diye konuştu.
(Vatan)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006