KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.07.10, 03:25
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem İsrail karıştı hükümet sallanıyor

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Mavi Marmara baskınıyla kopma noktasına gelen ilişkilerdeki 'gizli' süreç hükümeti sallıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Endüstri ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, Brüksel’de gizlice bir araya geldi. Avrupa Birliği’yle (AB) Türkiye arasındaki müzakerelerde yeni bir başlık açmak için Brüksel’e gelen Davutoğlu, Ben-Eliezer’le, hükümetlerarası konferansın yapıldığı AB Konseyi binasının çok yakınında bulunan bir otelde buluştu. İsrailli Bakan’la yapılan görüşme, hem Türkiye’deki hem de İsrail’deki diğer hükümet üyelerinden gizlendi. Bu arada Türkiye ile İsrail arasındaki gerginliğin tırmanmasında etkin bir rol oynayan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın görüşmeden haberdar edilmemesi ise bu ülkede kriz yarattı.

YAKINDA İPLER KOPABİLİR

Lieberman sert tepki gösterirken, koalisyonun ikinci büyük ortağı konumundaki Evimiz İsrail partisinin bir süredir hükümetten ayrılabileceğini hatırlatan uzmanlara göre
İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman gizli görüşme nedeniyle "Başbakan'a duyduğu güvenin ağır darbe yediğini" söyleyerek, iplerin kopacağı işaretini de iletti. Hükümet sallanırken yakın zamanda İsrail yönetiminde büyük bir krizin de sinyalleri verildi.

ABD İSTEDİ İDDİASI

İsrailli Hareetz gazetesi ise Brüksel’deki gizli zirvenin ABD yönetiminin baskısı nedeniyle yapıldığını iddia etti. Gazete, Lieberman ofisinden yapılan "Bu davranış kabul edilemez” sözlerine karşılık, Ben Elizer’in, Başbakanı Netanyahu ile Dışişleri Bakanı’nın tam bir işbirliği içinde çalıştığı, teknik nedenlerden dolayı görüşmeden haberdar edilemediği sözlerine de yer verdi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006