KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.07.10, 15:57
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Siirt Pervari'de hain baskın. 2'si asker 3'ü korucu 5 şehit. 12 terörist öldürüldü.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanköy yakınlarında konuşlu Komando Taburu'nun koruma üs bölgesine dün gece saldıran teröristlerle çıkan çatışmada 12 PKK'lı öldürüldü, 1 üsteğmen, 1 uzman çavuş ve 3 korucu şehit oldu. Çatışmada 1 astsubay ile 1 er de yaralandı. Çatışma sırasında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile saptanan teröristlerin bulunduğu hedefleri Kobra helikopterler ateş altına alındı, Sikorsky helikopterlerle indirilen komandolar da kaçış yollarını tuttu.

Kalabalık PKK grubu, dün saat 23.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Üs bölgesi 5 ayrı noktadan ateş altına alındı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine koruma üs bölgesine giremeyen teröristlerin açtığı ilk ateşle 4 asker yaralandı. Üsteğmen Mustafa Mustafa Çuhadar ve Uzman Çavuş Seçkin Kırbaçırmak, tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü.

PUSUDA 3 KORUCU ŞEHİT

Saldırı sırasında bir grup PKK'lı da Doğanköy ile Sarıyaprak köyleri arasındaki yolun güvenliğini sağlayan geçici köy korucusu timine saldırdı. Teröris ateşinde koruculardan Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan da şehit oldu. Korucularla birlikte şehit sayısı 5'e yükseldi.

12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterler çatışma bölgesine komandoları indirdi. PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edildi, teröristlerin kaçmasını engellemek için tespit edilen hedefler Kobra ve süper Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı.

Gece boyu devam eden çatışma sırasında 12 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. PKK'lılar yoğun ateş karşısında kaçarken, Mehmetçik karadan ve havadan takip başlattı. Kobra ve Süper Kobra helikopterler PKK'lıların tepesine bomba yağdırdı. Teröristlerin kaçabileceği Şırnak sınırındaki Bestler Dereler bölgesi de helikopterler tarafından ateş altına alındı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
sarıyaprak baskını pervari baskını siirt pervari doğanköy baskını doğanköy baskını doğanköy baskın





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006