KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.07.10, 15:50
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Buse'nin katilleri Facebook'a saldırdı

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

PKK yanlıları, şehit genç kızın Facebook'taki mesajlarını hazmedemedi.

Askeri servise yönelik saldırıda hayatını kaybeden Buse'nin facebook sayfası, terör yandaşlarının hedefi oldu. Atatürk, şehitler ve Buse'ye ilişkin hakaret içerikli mesajlara karşı mücadele başlatan Bilişim Suçları Derneği önce saldırganların IP adreslerini tespit etti. Ardından da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başkan Koçoğlu, 'Gece gündüz uyumadan takipteyiz' dedi. Akşam Gazetesi'nde Kıvanç EL /imzası ile yeralan haber şöyle:

İstanbul Halkalı'da, terör örgütünün askeri servis aracına yönelik bombalı saldırısında yaşamını yitiren 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kurduğu, 'O masmavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için nelerimi vermezdim ki' başlıklı sayfa rekora koşuyor. Kısa sürede 150 bin üyeye ulaşan sayfanın popüleritesi, terör örgütü ve sempatizanlarını rahatsız etti. Buse Sarıyağ'ın facebook sayfasındaki dayanışmayı baltalamak isteyen bazı kişiler, Atatürk'ü, şehitleri ve Buse'yi hedef alan duvar yazıları göndermeye başladı.

IP ADRESLERİ TEK TEK BELİRLENDİ

Bunun üzerine harekete geçen, Bilişim Suçları ile Mücadele Derneği Başkanı Yavuz Koçoğlu, Buse'nin ailesiyle görüşerek sanal saldırılara karşı savaş açtı. Koçoğlu, önce acılı aileden Buse'nin 'facebook' şifrelerini edindi. Ardından da hakaret içerikli mesaj gönderen tüm kullanıcıların IP adreslerini tespit etti. Belirlediği adresleri Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ederek suç duyurusunda bulunan Koçoğlu, şunları söyledi: 'Elimde şifre yokken 3-4 gün uyumadan gelen hakaretler görünmesin diye sayfaya başka linkler veriyordum. Böylece hakaretler sayfanın altına kayıyordu.

Şifreleri aldıktan sonra her gün sayfa başında nöbet tutuyoruz.' Gece gündüz Buse'nin sayfasını kontrol ettiğini belirten Koçoğlu, şöyle devam etti: 'Genelde bilgisayar başında duruyorum ve hakaret mesajları gelince siliyorum. Benim olmadığımda arkadaşlar safyayı takip ediyor. Çoğunlukla geceleri saldırılar oluyor. Örgüt videosu, fotoğraf linkleri ekleniyor, hakaret ve küfürler... Ancak hepsini tek tek tespit ediyorum. Bir kısmı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Buse'nin mirasına sahip çıkmamız gerekiyor.'
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006