KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 28.06.10, 17:07
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Ünlem Kandil'den 'silah bırak'a tehdit geldi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Örgüt, PKK'ya çağrıya hazırlanan STK'ları tehdit edince ortak bildiri 'yön' değiştirdi.

Çatışmaların artması üzerine ortak bir bildiri yayınlama hazırlığında olan Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerine terör örgütünden tehdit geldi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre terör örgütünün Kandil’deki yönetimince yapılan açıklamada tek tararflı ateşkes çağrısı yapılmaması istendi. Kendilerine değil, devlete ve AKP hükümetine ateşkes çağrısı yapılmasını isteyen örgüt hükümetin sivil örgütleri yönlendirdiğini ileri sürdü. Açıklamada yapılan çalışmaların örgüte zarar vereceği de belirtilerek sivil toplum örgütleri tehdit edildi.

STK'LAR GERİ ADIM ATTI

Diyarbakır’daki işadamları ve meslek örgütlerinin oluşturduğu Adalet ve Çözüm Girişimi çalışmalarını tamamladı ve yaklaşık 90 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek hazırlanan PKK’ya “şiddeti durdur” çağrısının metnine dün son şekli verildi.

Fakat akşam saatlerinde PKK’nın yayın organı niteliğindekli Fırat Haber Ajansı’ndan düşen “bize değil Türk devletine ve AKP’ye çağrı yapın” mesajı, Diyarbakırlı STK’ların hazırladıkları metinde değişikliklere yol açtı.

90 STK’nın PKK’ya yönelik “silah bırak” çağrısı tek taraflı olmaktan çıkartıldı ve “güvenlik güçleri operasyonları, PKK’da saldırılara son versin” olarak değiştirildi. Bildiri metnine ayrıca taş atan çocuklarla ilgili yasa değişikliğinin gecikmesinden duyulan rahatısızlıkla KCK operasyonlarıdan duyulan rahatsızlık da eklendi. (Vatan)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006