KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.06.10, 02:35
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni İran filosu Gazze'ye gitmekten vazgeçti

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

İran resmi haber ajansı IRNA, İran'dan Gazze'ye gidecek yardım filosunun iptal edildiği bildirdi. Öte yandan, ABD Senatosu İran'ın Devrim Muhafızlarıyla iş yapan şirketlere sert yaptırımlar uygulanmasını oybirliğiyle kabul etti. ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner ise, 'dünyanın artık eskiden olduğu gibi ABD'ye bel bağlayamayacağı' açıklamasında bulundu.

İşte dünyada günün öne çıkan manşetleri:

CNN/HAARETZ: İran filosu Gazze'ye gitmiyor

İsrail'in deniz ablukasını kırmak için İran'dan Gazze'ye gidecek yardım filosunun iptal edildiği bildirildi.

İran resmi haber ajansı Uluslararası Filistin İntifadasını Destek Konferansı Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam'ın "İnsani yardım taşıyan İran gemisi Gazze'ye gitmeyecek" dediğini ifade edildi.

IRNA Şeyhülislam'ın Raşt şehrinde yaptığı açıklamada geminin Perşembe günü hareket etmesinin planlandığını ancak İsrail'in kısıtlamaları dolayısıyla yolculuğun Pazar'a ertelendiğini belirtildi.

Şeyhülislam bunun üzerrine yetkililerin yolculuğu tamamen iptal etmeye ve yardımları Gazze'ye başka yollardan göndermeye karar verdiklerini söyledi.

Haaretz gazetesi ise bu plan değişikliğini "İsrail'in tehditleri sonucu" diye duyurdu.

Şeyhülislam, "Siyonist rejim Gazze halkına yardımı siyasi bir mesele haline getirmiştir ama biz konuyu siyasallaştırmak istemiyoruz. Bizim en büyük isteğimiz Gazze'deki ablukanın kırılması. Siyonist rejim BM'ye bir mektup göndererek İran ve Lübnan gemilerinin Gazze'ye gelişini bir savaş ilanı olarak algılayacaklarını ve ona göre hareket edeceklerini bildirdi" dedi.

İsrail Ordu Radyosu da 60 aktivisti taşıyan bir başka İran gemisinin Hazar Denizi üzerinden Gazze'ye gelmeye hazırlandığını duyurdu. Bundan birkaç gün önce de Lübnan basını Mısır'ın İsrail’in İran gemilerinin Süveyş Kanalı üzerinden ülkeye girişine izin vermediğini bildirmişti.

Bu arada dün ABD Dışişleri Bakanlığı filoları "sorumsuzluk" olarak nitelendiren bir açıklama yaptı. Açıklamada bölgeye yardım göndermek isteyen ülkeler için uygun kanallar olduğu ifade edildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006