KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.06.10, 13:44
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni 49 şehitten sonra 'SINIR ÖTESİ'

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

'Mayından korkardı, çok şükür aslanlar gibi çarpışıp şehit oldu'

Eşinin şehit olduğunu eve gelen subaydan öğrenen 3 aylık hamile Tuğba Tez'in bu sözleri herkesi ağlattı. Şehit babası ise, “Koca bir devletin var, koca bir milletin var. Dört çapulcu ile baş edilemiyorsa yazıklar olsun” diyerek isyanını dile getirdi

TERÖR ateşi dün de Yozgat'ın Yerköy İlçesi Belkavak Köyü'nde Tez Ailesi'nin evine düştü. Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Karaçallı mevkiinde Kuzey Irak'tan giren terörist grupla çıkan çatışmada 1.5 yıllık Uzman Çavuş Mehmet Tez (24) şehit düştü.

EŞİ 3 AYLIK HAMİLE
Yozgat İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Süleyman Gürz, diğer rütbeli personelle birlikte köye gelerek acı haberi verdi. Fenalık geçiren şehidin annesi Fatma Tez, ablası Sultan Tez ve ninesi Ayşe Tez'e sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin bir yıl önce evlendiği 3 aylık hamile eşi Tuğba Tez, “Allah'ım sana şükürler olsun. Mayına basmaktan korkardı. Benim şehidim aslanlar gibi çatışarak şehit oldu” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

FATİH, SULTAN VE MEHMET
Acı haberi metanetle karşılayan ağabey Fatih Tez, ailesini teselli etmeye çalıştı. Şehit askerin anne ve babası Fatma ve Rasim Tez çiftinin çocuklarına Fatih, Sultan, Mehmet adları vermesi dikkat çekti.

'Silah istiyorum'

Şehit babası Rasim Tez, “Ben de silah istiyorum. PKK denen hainleri temizlemek istiyorum. Böyle olmaz ki. Koca bir devletin var, koca bir milletin var. Dört çapulcu ile baş edilemiyorsa yazıklar olsun. Çapulcuyla pazarlık yapıyorsun, yazık değil mi milletin çoluğuna çocuğuna” diyerek isyanını dile getirdi. Baba Tez, ayrıca oğluyla son telefon konuşmasını anlatırken bir iddiada bulundu: “Oğlum, 'Baba, biz onları abluka altına aldık ama bize ateş ettirmiyorlar' diyor. Niye ettirmiyorlar. Onlar ediyor da bunlar neden etmiyor” diye konuştu.

5 ayda 49 şehit

İMRALI Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'ın, örgütün sözde tek taraflı ateşkesinin 1 Haziran itibariyle “muhatap bulamadığı” için sonlandıracağını açıklamasının ardından terörist saldırılar arttı. Yılbaşından bu yana terörist saldırılarında 4'ü korucu olmak üzere 49 güvenlik görevlisi şehit oldu. 30 Nisan 2010'da bir grup PKK'lı Tunceli'nin Nazimiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na yönelik sızma girişimi sonrası çıkan çatışmada 5 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. PKK'lılar, sözde ateşkesin sona erdiği 31 Mayıs 2010 gecesi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenledi. Bu saldırıda da 6 asker şehit düştü, 7 asker yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki verilere göre; Samsun Ladik'te polis otosuna yönelik saldırı dahil 1 Ocak 2010 itibariyle 16 Haziran 2010'a kadar teröristlerin yaptığı uzun namlulu silahlı ve mayınlı saldırılarda 4'ü geçici köy korucusu olmak üzere 49 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırılarda ayrıca 3 vatandaş hayatını kaybetti.

habertürk
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 17.06.10, 18:40
BoRriZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 14.06.10
Erkek - 36
Mesajlar: 209
Teşekkürler: 7
Üyeye 32 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: 49 şehitten sonra 'SINIR ÖTESİ'

göstermeLik sınırötesi operasyon oLsa noLur oLmasa noLur ?
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006