KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.06.10, 13:43
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni ABD'de AKP'ye şok boykot

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Yahudi Lobisi, Ömer Çelik başkanlığındaki heyetin görüşme talebini geri çevirdi

Son zamanlarda tırmanan Türkiye-İsrail gerginliği konusunda Türk hükümetinin pozisyonunu anlatmak üzere Washington’a giden AK Parti heyeti, ABD’nin en büyük Yahudi lobi kuruluşları tarafından boykot edildi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, ABD’deki en büyük üç Yahudi örgütü, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlığındaki heyetin görüşme talebini geri çevirdi.

Haaretz’e göre, ABD’nin en etkili lobisi olan ADL (Anti-Defamation League) ile Amerika İsrail Siyasi Eylem Komitesi (AIPAC) ve B’nai Brith International adlı kuruluşlar, Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulmasını protesto amacıyla Ömer Çelik başkanlığındaki AKP heyeti ile görüşmeme kararı aldı. Lobi kuruluşları, bu çerçevede AKP heyetinden gelen randevu talebini reddetti.

ADL Direktörü Abraham Foxman, gelinen aşamada AK Parti heyetiyle görüşmenin hiçbir sonuç vermeyeceğini öne sürdü. Foxman, “Ben diyaloğa inanıyorum. Ancak konuşmanın artık hiçbir sonuç vermeyeceği bir nokta var. Bugün o noktadayız” dedi.

Türkiye’nin İsrail’i kum çuvalı olarak gördüğünü ve her fırsatta olumsuz tavırları kışkırttığını öne süren Foxman, Türk heyetiyle ancak Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin yeniden rayına girmesinden sonra görüşeceklerini söyledi.

Haaretz, üç büyük Yahudi kuruluşuna karşılık, önde gelen başka bir lobi örgütü olan Amerikan Yahudi Komitesi’nin, AK Parti heyetiyle görüşmeyi kabul ettiğini duyurdu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006