KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.06.10, 14:32
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Erdoğan: Sadece İran'a tepki gösterilmesin

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

BM’de yapılacak İran'a yaptırım kararı oylaması öncesinde konuşan Başbakan Erdoğan, isim vermeden İsrail’i işaret ederek, "İran'a gösterilen tepki, bölgede nükleer silah sahibi olan ülkeye gösterilmiyor" dedi.
ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 12:32 TSİ 09 Haziran. 2010 Çarşamba
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Planlama Teşkilatı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve BM Avrupa Ekonomik Komisyonu ortaklığıyla düzenlenen ''Binyıl Kalkınma Hedefleri Bölgesel Konferansı''nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı ve İran'ın nükleer programı konularına değindi.

Başbakan Erdoğan, kısaca şunları söyledi:

"Uluslararası sularda gerçekleşen ve tamamen hukuksuz olan bu saldırı karşısında bir kez daha sessiz kalmak bu saldırıyı, daha öncekiler gibi bir kez daha görmezlikten gelmek, insanlık vicdanında yeni bir yara açacaktır.

Bir devlet tarafından, sorumsuzca, düşüncesizce, korkmadan, çekinmeden yürütülen hukuk ihlalleri, insanlığın adalet duygusunu zedeleyecek, uluslararası örgütlere güveni daha da azaltacaktır.

Eğer küresel barış diyorsak, eğer küresel sorunlara birlikte çözüm bulmak bulmak zorunda olduğumuzun samimi şekilde bilincindeysek, bu tür hukuksuzluklara karşı da insani bir duruşu adil bir duruş, kararlı ve cesur bir duruş sergilemek durumundayız.

Sessiz kalanlar, tepkisiz kalanlar, görmezden gelenler sadece bu katliamlara ortak olmakla kalmaz gelecekte de yeni saldırıları meşrulaştırmış, yeni saldırılara destek vermiş olurlar.

'SADECE İRAN'A TEPKİ GÖSTERİLMEMELİ'
İran'ın nükleer silah sahibi olmasının karşısında haklı bir hassasiyet gösteren uluslararası toplum, aynı şekilde bölgedeki diğer ülkelerin nükleer silahları karşısında tepki göstermelidir. Ortaya tatmin edici bir reaksiyon koymalıdır.

Dünyadaki hiçbir devlet, işlediği suçların, ihlal ettiği hukuk kurallarının karşılıksız kalmayacağını artık görmelidir. Bu devletlere bu adil duruş artık gösterilmedir.

'BİR GÜN SİZİN DE KAPINIZI ÇALAR'
Bugün küresel sorunlardan, yoksulluklardan, açlıktan, hastalıklardan, çevre kirlenmesinden, terörden kendisinin uzak olduğunu zanneden ülkeler, bu sorunların bir gün gelip kendi kapılarını çalacağını da açık ve net görmelidirler."
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006