KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 07.06.10, 20:47
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Alarm! Türkiye'de İsrail dinleme üssü iddiası

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Türkiye-İsrail krizini haber yapan İngiliz Sunday Times, şok bir iddiayı da gündeme taşıdı.

Gazze'ye insani yardım taşıyan filoya kanlı baskın sonrası iki ülke arasındaki gerilen ilişkiye dikkat çeken Sunday Times, "İsrail gözlerini ve kulaklarını kaybedebilir" dediği haberinde, Türkiye topraklarında, sınıra yakın bir noktada İsrail'in İran'ı dinleme üssü olduğunu yazdı. Üs haberi büyük şaşkınlık yaratırken İngiliz gazetesi
"İsrail’in geçtiğimiz hafta düzenlediği filo baskını yüzünden İran’a yönelik istihbarat gücünü yitirebileceği belirtildi. Bunun sebebi ise, İsrail’in Türkiye’de bulunan istihbarat merkezinin kapatılma riskine yönelik endişeler" dedi.

Hürriyet'in The Sunday Times'ten alıntı yaptığı haberde ayrıca bir İsrailli yetkilinin “Bu üs kaybedilirse İsrail Tahran’ın arka bahçesini gözetlemesini sağlayan gözleri ve kulaklarını kaybedebilir” sözleri yer aldı. Bahsi geçen istihbarat üssünün İran sınırından fazla uzakta olmadığı da belirtildi. Gazete, Gazze’ye ulaşmak isteyen yardım filosuna yapılan ve felakete dönüşen baskının ardından İsrail savunmasının İran’ın nükleer tehdidine karşı daha zayıf hale gelebileceğini öne sürdü.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÖNÜL: İSRAİLLE ASKERİ ANLAŞMALARIN SAYISI BİR HAYLİ FAZLA

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail'le
yapılan askeri anlaşmaların iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak "Anlaşmalar Dışişleri Bakanlığının konusudur, askeri anlaşmalar da olsa. Hükümete gelirse görüşürüz. Bize gelince inceleriz. Henüz Dışişleri Bakanlığından
böyle bir teklif gelmedi" dedi. A.A'nın haberine göre Bakan Gönül, Türkiye ile İsrail arasındaki askeri anlaşmaların sayısının sorusuna "Sayısı bir hayli fazla" yanıtını verdi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006