KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 05.06.10, 21:44
zgrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yerine Sevemem
 
Kaydolma: 25.02.10
Erkek - 36
Mesajlar: 5.622
Teşekkürler: 560
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart İran Ordusu Kuzey Irak'a Girdi

Bölgesel Kürt Yönetimi, PJAK'lılara yönelik operasyonlarını sürdüren İran ordusunun sınırı geçtiğini açıkladı.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



KUZEY Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerme Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yawer, PJAK'lılara yönelik operasyonlarını sürdüren İran ordusunun sınırı geçtiğini açıkladı. İran ordusunu sınırı 2 kilometre geçtiğini belirten Yawer, "3 kilometre genişliğindeki bir alanda 2 sınır karakolu kurdu. İran birliğinde hafif silahlar bulunuyor. Gelen birlikler ayrıca beraberinde askeri araç, kepçe ve dozerde getirmiş" dedi.



PEŞMERGE BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ DOĞRULADI


PKK'nın İran yapılanması olan PJAK'lıları etkisiz hale getirmek için İran ordusunun 15 gün önce PKK'nın ana kampının bulunduğu Kandil Dağı ile Hacıümran kesimlerine yönelik top atışları devam ediyor. Top atışlara ve bombalamalar üzerine bölgede 15 köyün boşaltıldığı belirtilirken, İran'ın PKK ve PJAK'lıların yoğunlukta bulunduğu özellikle Sidekan ile Mergemir, Kergevzin, Sinin, Kani Xumar, Beri Berdi, ile Çoman bölgelerinde operasonlarını artırdığı kaydedildi. İran operasyonuna karşılık, sınır kesimindeki PJAK'lıların da zaman zaman İran topraklarına geçerek, seçkin askerlerden oluşan Pastarlara karşı eylemler düzenlediği kaydediliyor. İran'ı Pastallardan oluşan birliğinin Berdüza Bölgesi'nden sınırı 2 kilometre geçip, Hacıümran Bölgesi'ndeki Çoman kasabası yakınlarında Berduza mıntıkasında 2 sınır karakolu kurduğu, yeni mevziler kazdığı bildirildi. Daha önce İran Ordu güçlerinin Kuzey Irak'a girdiğini yalanlayan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yawer, liderliğini Mesut Barzani'nin yaptığı Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin internet sitesi Peyamner'e yaptığı açıklamada bu kez İran güçlerinin sınırı geçtiğini doğruladı. İran'ın Kuzey Irak sınır bölgelerine saldırılarının devam ettiğin dile getiren Yawer, "İran ordusuna bağlı bir birlik 03.06.2010 tarihinde sınırı 2 kilometre geçerek 3 kilometre genişliğindeki bir alanda 2 sınır karakolu kurdu. İran birliğinde hafif silahlar bulunuyor. Gelen birlikler ayrıca beraberinde askeri araç, kepçe ve dozerde getirmiş" dedi.Yawer, halen bölgede bulunan İran birliğiyle ilgililere Kürt Hükümeti yetkililerinin durumu İran'ın Kuzey Irak temsilciliğine ilettiklerini de bildirdi.


PEŞMERGELER DE SINIRA KAYDIRILDI



İran ordusuna bağlı bir birliğin sınırı geçmesi üzerine özel eğitimli olan ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge güçlerinin de İran sınır kesimine kaydırıldığı ancak şu ana kadar İran güçlerine herhangi bir müdahalede bulunmadığı öğrenildi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Hacıümran'ın Çoman kasabasındaki yerel kaynaklar, İran ordusunun bütün sınır bölgesindeki köyleri boşaltmak için sürekli bombardıman altında tuttuğunu, geçen haftaki bombardımanda 14 yaşında bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını dile getirdi.



İRAN TAMPON BÖLGE OLUŞTURUYOR


İran ordusunun bombardımanından PKK veya PJAK'ın etkilenmediğini sadece sivil vatandaşların paniğine yol açtığını belirten kaynaklar, sınırı geçen İran ordusunun bir tampon bölge oluşturmak istediğini ve bu nedenle ilk etapta 2 karakol kurduğunu söyledi. İran Ordu birliklerinin zaman zaman PJAK'lıların bulunduğu noktalara ani baskınlar düzenlemek istediği, yer yer çatışmaların yaşandığı kaydediliyor. İran ordusunun sınırda oluşturacağı tampon bölgedeki üslenmesini tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde PJAK'a yönelik geniş çaplı bir askeri operasyona girişebileceği de kaydediliyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006