KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 27.03.10, 02:47
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Kol düğmeli mesaj

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ermeni Cemaati Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun 2. Mahmud'un portresinin bulunduğu kol düğmeleriyle gelmesi dikkat çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni Cemaati Başkanı Bedros Şirinoğlu ve Ermeni Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Herman Balyon'u kabul etti.

Görüşme sonrası açıklama yapan Şirinoğlu, 1915 olaylarını "iki çok samimi arkadaşın kavgası" olarak niteledi. Kabulde Şirinoğlu'nun üzerinde Osmanlı Padişahı 2. Mahmut'un resmi bulunan kol düğmeleri dikkat çekti.

Ermeni diasporasına çağrı "Ermeniler Türkiye'de güven içinde yaşıyorlar mı?" sorusu üzerine Şirinoğlu, "Evet, Ermeniler kendilerini Türkiye'de güven içinde hissediyorlar. Var mı, Ermenilerle ilgili bir şikayet duydunuz mu? Türkiye'de yaşayan bir Ermeni'den bir şikayet duydunuz mu? Var mı? Yok" diye konuştu.Şirinoğlu, "Ermenilerden bir şikayet yoksa bu tasarılar neden geçiyor. Bu sözleriniz diasporadan tepki alıyor mu?" sorusuna, "Diasporadakiler gelsinler, uzun süredir ülkelerinden uzak olanlar gelsinler, Türkiye'deki Ermeni vakıflarının mallarını, mülklerini, okullarını ve Ermeni vatandaşlarının yaşantılarını görsünler ondan sonra karar versinler" yanıtını verdi.

"Erdoğan'ın sözleri ve kalbi bir değil" Başbakan Erdoğan'ın "100 bin kaçak Ermeni'yi sınırdışı ederiz" sözleri için de Şirinoğlu, 100 bin rakamını Erdoğan'a kendilerinin verdiğini, yanlış olduğunu söyledi ve özür diledi. O sözlerle ilgili olarak ise, "Sözleriyle kalbi bir değil" diye konuştu.Şirinoğlu, "Sayın Başbakan azınlıklarla ilgili bundan sonra yapılacaklara ilişkin bir ipucu verdi mi" sorusunu, "Biz azınlığız ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi bizim de Sayın Başbakan'dan eksikliklerimizin tamamlanması bakımından ricada bulunma hakkımız vardır. Gereğini yapıyor" diye yanıtladı.Türkiye ile Ermenistan arasındaki protokoller konusunda umutlu olup olmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken de Şirinoğlu, "Ben umutluyum çünkü zannediyorum ki hem Ermenistan hem Türkiye geçmişten ders alacaktır. Aynı hatalar tekrarlanmayacaktır. Süratle bu iş bitecektir. Ben o umuttayım" dedi.Şirinoğlu, her randevu taleplerine olumlu yanıt verdiği için Başbakan'a da teşekkür etti.

KOL DÜĞMELİ MESAJ

Şirinoğlu toplantıya Osmanlı Sultanı 2. Mahmud'un portresinin bulunduğu kol düğmeleriyle geldi. 2. Mahmud, Sultan 3. Selim'in başlattığı Tanzimat Fermanı üzerinde ciddi biçimde çalışmış ve bu tarihi metin 2. Mahmud'un ölümünden hemen sonra 1839 yılında 17 yaşındaki Osmanlı padişahı Abdülmecid tarafından imzalanmıştı. Tanzimat fermanı Müslümanların gayrimüslimler karşısındaki ayrıcılıklarını ortadan kaldırması özelliği ile biliniyor.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006