KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 27.03.10, 00:54
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Arrow Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

WWF'den Dünya Saati eylemi


Tüm dünyada uygulanan ve küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla ülkemizde de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen ''Dünya Saati'' kampanyasına destek verenler, yarın 1 saat süreyle ışıkları kapatacak.


WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, küresel ısınmaya dikkat çekilmek için yapılan Dünya Saati Kampanyasının 2007 yılında Avusturalya'da başladığını ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüştüğünü söyledi.
Dünya genelinde milyonlarca insanın 4 yıldır destek verdiği kampanyanın amacını küresel ısınmayla mücadele konusunda görsel bir mesaj vermek olarak özetleyen Baştak, şu bilgileri verdi:
''Küresel ısınmayla mücadele toplumun her kesimi tarafından benimsendiğinde başarılı olur. Bu tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğuna göre, tüm dünya insanı bunu benimsemeli ve benimsediğini de göstermeli. Bu kampanya görsel mesaj anlamından oldukça anlamlı. Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası, yarın saat 20.30-21.30 saatlerinde yapılacak. Binlerce kişi, yüzlerce kurum ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden onlarca belediye destek verecek ve ışıklarını 60 dakika kapatacak.
Küresel ısınmayla mücadele Türk halkının gündemine girdi. Bugün çok daha fazla insan küresel ısınmanın olası sonuçlarından kaygı duyuyor. Ancak küresel ısınmayla mücadele etmek ve hayatlarımızı bu gerçeğe göre düzenlemek bizim elimizde. Bu yüzden kampanyaya geniş katılımın olacağını biliyoruz.''



Boğaziçi köprüsü
WWF Türkiye Genel Müdürü Baştak, kampanya kapsamında New York'taki Empire State Binası, Tayvan'daki dünyanın en yüksek kulesi Tapei 101 Gökdeleni, Paris'teki Eyfel Kulesi, Londra'daki Buckhingam Sarayı'nın yanı sıra bu yıl Boğaziçi Köprüsü'nde de harici ışıkların kapatılacağını belirtti.

Baştak, Dünya Saati Kampanyası'na bu yıl tüm dünyadan 1 milyar insanın katılacağının beklendiğini kaydetti.

'Dünya Saati'' eylemine destek
Coca-Cola, DenizBank, Petrol Ofisi ve KİPA, WWF'nin (Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği ''Dünya Saati'' eylemine destek vereceklerini duyurdu.

Coca-Cola'dan yapılan açıklamada, Coca-Cola'nın WWF'nin girişimiyle yarın tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilecek Dünya Saati etkinliğini desteklediği belirtilerek, ''Coca-Cola Türkiye, 27 Mart Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında merkez ofisindeki tüm ışıkları söndürmenin yanı sıra İstanbul'da Beşiktaş, 4. Levent, Etiler Uçaksavar Sitesi, Ankara Bilkent Girişi ve İzmir Alsancak'ta bulunan tüm reklam panolarının ışıklarını da söndürecek. Coca-Cola İçecek de merkez ofis ve Türkiye'deki 6 fabrikasının ışıklarını karartarak etkinliğe katılacak'' denildi.

Coca-Cola'nın bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek Dünya Saati etkinliğine Coca-Cola sistemine dahil 42 ülkenin merkez ofislerinin ışıklarının söndürülmesinin yanı sıra New York'tan Londra'ya, Honduras'tan Sidney'e kadar pek çok şehirdeki reklam panolarının ışıklarını bir saat süreyle söndürerek global destek verdiği kaydedildi.


Denizbank
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu'nun WWF'nin kampanyasına tüm grup şirketleri ile katılacağı belirtildi. Kampanya kapsamında, 27 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30 - 21.30 saatleri arasında DenizBank Finansal Hizmetler Grubu bünyesindeki tüm şirketlerin genel müdürlükler ve tüm şubelerinin ışıklarının, güvenlik için zorunlu alanlar hariç kapatılacağı ifade edildi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, kampanyaya destek vererek, iklim değişikliği ile mücadeleye dikkati çekmek, küresel ısınma konusunda farkındalık yaratmak ve karbon emisyonlarının salınımının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini bildirdi.

Petrol ofisi
Dünya Saati kampanyasına Petrol Ofisi de çalışanlarıyla birlikte katılacağını duyurdu.
Açıklamada, yarın yapılması planlanan kampanya kapsamında, Petrol Ofisi Genel Müdürlük binasında ve çalışanların evlerinde 20.30-21.30 saatleri arasında ışıkların kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, ''Petrol Ofisi, 1 milyar insan ve 100'den fazla ülkenin küresel ısınmayla mücadele için katıldığı Dünya Saati kampanyasına, karbon emisyonlarının azaltılması ve küresel iklim değişikliğinin önlenmesinin, yeryüzündeki yaşamın savunulması ve sürdürülebilir kılınması için zorunlu olduğu inancıyla destek veriyor'' denildi.

Kipa
KİPA'nın da bu yıl dünya çapında 100'den fazla ülkeden 1 milyar insanın katılması beklenen etkinliğe katılacağı kaydedildi.

Tesco Kipa'nın, 2020 yılına kadar karbon emisyonunu yüzde 50 azaltma hedefi doğrultusunda yarın 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Saati etkinliği sırasında dekoratif iç, dış, totem ışıklarını kapatarak ve mağaza iç ışıklarını yarıya indireceği ifade edildi.

TÜPRAŞ
TÜPRAŞ'ın tüm dünyada uygulanan ve küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla ülkemizde de Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen ''Dünya Saati'' kampanyasına destek vereceğini bildirdi.

TÜPRAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜPRAŞ'ın küresel ısınmaya karşı duyarlılığını 27 Mart akşamı WWF'nin Dünya Saati kampanyasına tüm dünyayla aynı anda katılarak göstereceği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi:
''Rafinerilerimizin, üretim ve güvenliğinin etkilenmeyeceği bölümlerinde, lojmanlarımızda, sosyal yaşam alanlarımızda ve evlerimizde ışıkları kapatıyoruz.
27 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında çevreye saygı ve yaşadığı gezegenin sorunlarına duyarlı her birey ve kurum bir saat süresince ışıklarını kapatacak.


İlk olarak Mart 2007'de WWF Avustralya'nın önderliğinde Sidney kentinde başlayan ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüşen Dünya Saati (Earth Hour) hareketi kapsamında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğinin altını çiziyor. Bu sembolik ve görsel mesajla bir saat boyunca tüm dünyanın ışıkları kapanıyor.''


Marks & Spencer
Marks & Spencer ve Unilever, WWF'nin (Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı) küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği ''Dünya Saati'' eylemine destek verecek.



26 Mart 2010



Bordo ile yazılanları mavi ile yazılanların koyultulmuş hali olarak düşünün...

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 27.03.10, 01:12
zgrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yerine Sevemem
 
Kaydolma: 25.02.10
Erkek - 36
Mesajlar: 5.622
Teşekkürler: 560
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

Paylaşım için teşekkürler...
Bilgilendirilmiş oldum ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi...
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 27.03.10, 08:15
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

Yap et sonra 1 saat ışık kapa geçer...
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 27.03.10, 09:04
Sorun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 24.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 817
Teşekkürler: 35
Üyeye 101 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

ZooM12 demiş ki:
- Yap et sonra 1 saat ışık kapa geçer...
katıLıyorum ki herşeyden önce insanLar biLinçLendiriLmeLi
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 27.03.10, 15:22
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

Eskiden 1 dakika falandı sanırsam...
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 27.03.10, 15:37
fairytale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 01.09.09
Kadın - 35
Mesajlar: 5.406
Teşekkürler: 620
Üyeye 402 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Yarın Işıkları Söndürüyoruz...

bunu yaparsak vicdanımız rahat edecek mi??
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006