KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 25.03.10, 14:45
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Umre'ye viskiyle gidince

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kayserili ünlü işadamı Öztürk, arkadaş siparişinin kurbanı oldu.

Kayseri’nin önde gelen işadamlarından Özal Grup’un kurucusu Nurettin Öztürk’ün, Umre ziyareti için gittiği Medine’de pasaportuna el konuldu. Medine Havaalanı’ndaki aramada işadamının çantasından çıkan viski nedeniyle polis pasaportuna el koydu. Ülkeye Umre vizesiyle gittiği ve şişenin kapalı olması nedeniyle gözaltına alınmayan Nurettin Öztürk, havaalanında kısa bir süre tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Hürriyet'in haberine göre Nurettin Öztürk şimdi, 10 Mart’ta gittiği şeriat yasalarıyla yönetilen Suudi Arabistan’da Medine Kadısı’nın karşısına çıkmayı bekliyor. İşadamının oğlu Ersin Öztürk, babasının gözaltında olmadığını belirterek, “Babam viskiyi dönüşte Türkiye’deki bir arkadaşına getirmek için almıştı. Şişe açık değildi” dedi.

İŞLEMLER UZUN SÜRÜYOR

Öztürk için Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu harekete geçti. Başkonsolosluk, işadamı Öztürk için hukuk mücadelesini başlatarak konuyla ilgili Türkiye’yi bilgilendirdi. Öztürk’ün ne zaman Medine Kadısı’nın karşısına çıkacağı henüz netlik kazanmazken, yetkililer, “Bu işin ne kadar uzun süreceğini bilemeyiz. Belki 3 gün belki 3 ayda çözüme kavuşacaktır. Bu konuda çok hassas bir ülke. Ancak şişenin açılmamış, sadece bir tane olması ve vatandaşımızın buraya Umre vizesiyle gelmesi gibi olumlu yönler de var. İşlemler uzun sürüyor” diye konuştu.

ARKADAŞ SİPARİŞİ

Kayseri’deki işlerinin başında bulunan işadamının oğlu Ersin Öztürk, babasının viskiyi bir arkadaşı için aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Babam gözaltında değil. Sadece pasaportuna el konuldu. Uçak dönüşte Kayseri’ye direk gelecekti. Bunun için arkadaşının verdiği siparişi giderken almak istemiş. Zaten şişe paketinden hiç çıkarılmadı. Kendisinin durumu gayet iyi. Sadece işlemler biraz uzun sürüyor.”

30 DOLAR CEZA

Nurettin Öztürk’ün Suudi Arabistan’daki kuralları unuttuğunu söyleyen oğlu Ersin Öztürk, gelişmeleri şöyle anlattı: “Babam içkiyi bir anlık dalgınlıkla yanına almış. Kendisiyle sürekli irtibat halindeyiz. Yaptığımız araştırmalara göre sadece 30 dolara yakın bir para cezası ödeyeceğiz.”
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006