KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.03.10, 13:30
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Laptopu mezar taşı oldu

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Doğuştan yakalandığı hastalıktan kurtulamayan gencin 17 yıllık dramı...

Bozan ailesi, 1992’de doğan oğulları Ege’nin sebebi bilinmeyen hastalığı nedeniyle 3-4 yıl hastane hastane dolaştı. Bronşit, astım ve tüberküloz olabileceği şüphesiyle Ege’ye onlarca test yapıldı. En sonunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde teşhis konuldu. Ege, genetik bir rahatsızlık nedeniyle doğuştan akciğerde karbondioksit ve balgam oluşturan kistik fibroz hastasıydı. Doktorlara göre mutlak son kaçınılmazdı. Tek çözüm akciğer nakliydi. Dünyada en zor nakillerden biriydi. Zaman zaman solunum sıkıntısı çeken Ege için İstanbul’da ellerinden geleni yaptıklarını düşünen aile, umutla, oğullarını İngiltere’de kistik fibroz üzerine uzmanlaşan bir hastaneye götürdü. Doktorlar, İngiltere’de uygulanan tüm tedavi yöntemlerinin Türkiye’de de uygulandığını söylediler.

14 YIL HASTANEDE GEÇTİ

Selçuk Yaşar'ın Hürriyet'teki haberine göre Bozan ailesi, hastalığın kesin bir çaresinin olmadığını öğrenince Ege’yi mutlu etmek için ellerinden geleni yaptı. Birlikte tatile, sinemaya gittiler ama 14 yılın büyük bir bölümü hastanede geçti. Ege hiçbir sıkıntı yaşamadan lise 1’inci sınıfa kadar geldi. O arkadaşlarının “Kirpi”siydi. Son dönemlerde oksijen tüpünü yanında taşıyor, arkadaşları ve ailesiyle kafeye gidip kahvesini içiyordu. Ege’nin en büyük tutkusu Galatasaray’dı. Takımının hiçbir maçını kaçırmıyordu. Fatih Terim taklidiyle arkadaşlarını güldürüyordu. Ege, durumu kötüleşince okulu bırakmak zorunda kaldı. Bilgisayarı onun en büyük uğraşı oldu. Teknolojiye çok meraklıydı. Babasına yeni teknolojik ürünler ve gelişmeler hakkında bilgiler veriyordu. Ege, hastalığı süresince 2001 ve 2006’da iki kez yoğun bakıma kaldırıldı. Hastalığa direnen Ege geçen mart ayında tekrar hastaneye kaldırıldı. Anne Kudret Bozan’a “Anne, bu yaz yazlığa gidebilecek miyim?” diye sordu, 19 Mart 2009’da öldü.

EN ÇOK SEVDİĞİM ŞEY

Baba İbrahim Bozan, “Biz onunla arkadaş gibiydik. Onu kaybedeceğimizi bildiğimiz için 17 yıla çok şey sığdırmaya çalıştık” dedi. Ege’nin adına kurdukları internet sitesiyle kistik fibroz hastaları ve yakınlarını bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Bozan, “Belki de yüzlerce kistik fibroz hastası çocuk astım, bronşit zannedildiği için hayatını kaybediyor. Aileler daha duyarlı olmalı” diye konuştu.
17 yaşında yaşama veda eden Ege Bozan’ın mezar taşını ailesi, “Ailemden sonra en çok sevdiğim şey” dediği bilgisayarı şeklinde yaptırdı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006