KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.03.10, 20:24
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Kasap, eşinin kulaklarını ve burnunu kesti

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

A.A 15 Mart 2010

Bingöl'de bir kişi, kendisinden şikayetçi olarak 3 ay hapis yatmasına sebep olduğu gerekçesiyle, eşinin kulakları ve burnunu kesti.

7 aylık hamile olan Aysun K. bu olayın ardından bir kız bebeği dünyaya getirdi. Aysun K.'nın kesilen iki kulağının kıkırdakları ileride kulak yapılmak üzere kafa derisi içine dikildi.


Kasaplık yapan Gıyasettin K'nın eşi Aysun K, 3 ay önce eşi tarafından aile içi şiddete maruz kaldığı ve dayak yediği gerekçesiyle, İl Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığına suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Gıyasettin K, çıkarıldığı mahkemece, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklanıp Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.

Bir hafta önce cezaevinden tahliye olan Gıyasettin K, 13 Martta 3 engelli çocuk annesi ve 7 aylık hamile olan karısı Aysun K'yı, kendisine ait araca bindirip merkeze bağlı Kılçadır ile Yamaç köyleri arasındaki Sir Deresi bölgesine götürdü.

Burada eşinin 2 kulağını ve burnunu kestiği ileri sürülen Gıyasettin K, daha sonra eşini tekrar araca bindirip Genç Devlet Hastanesi kapısına bıraktı.
Jandarma tarafından yakalan Gıyasettin K, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KADININ SAĞLIK DURUMU

Bu arada, Genç Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından önce Bingöl Devlet Hastanesine, ardından Elazığ'daki Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edilen Aysun K'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Erken doğum riski de bulunan Aysun K'nın, bir kulağının tam kopmamış halde olduğu diğer kopan kulağının parçasının ise jandarma tarafından olay yerinde bulunarak hastane yetkililerine teslim edildiği öğrenildi.

Aysun K'nın kesilen burnunun ise yapılan aramalara rağmen bulunamadığı öğrenildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın kendilerine intikal etmesinin ardından hemen bir uzman görevlendirdiklerini belirterek, gerekli tüm önlemleri aldıklarını bildirdi.

Kaya, şunları kaydetti:

“Konuyu haber aldıktan sonra hemen ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verildi. Ardından, bayan ile ilgili tahkikat ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak yapmamız gerekenler konusunda hızlı bir işlem sürecine girilmiştir. Daha sonra nakledildiği Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde takibinin yapılması düşüncesi ile gerekli yerlerle koordinasyona geçilmiştir. Geride kalan çocukların ve ailenin ekonomik durumu ile ilgili ayni, nakdi yardım ve diğer uygun hizmet modeli anlamında çalışmalarımız devam etmektedir. Kadının 3 tane özürlü çocuğunun mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü bünyesinde, şartları dikkate alınmak suretiyle en kısa zamanda ailenin uygun bir hizmet modelinden yararlandırılması çalışmaları sürüyor.”

HAMİLE KADIN DOĞUM YAPTI

Bingöl'de kasap kocası tarafından kulak ve burnu kesilen genç kadın sezaryenle doğum yaptı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım yaptığı açıklamada, Bingöl'de kocası Gıyasettin K. tarafından kulağı ve burnu kesilen, aynı zamanda hamile olan Aysun K'ye FÜ Hastanesinde müdahale edildiğini söyledi.

Aysun K'nin hemen ameliyata alındığını ifade eden Yıldırım, “Kesilen iki kulağının kıkırdakları ileride kulak yapılmak üzere kafa derisi içine yerleştirilerek dikildi. Deri altına dikilen kulaklar ikinci bir ameliyatla deri altından çıkarılarak normal kulak olarak işlevini sürdürecek. Kopan burnun ise bize parçası gelmedi. Biz de yine kendi dokularıyla burnu onardık. Genç kadın kulaklarına ve burnuna kavuştu” dedi.

Doç. Dr. Yıldırım, bu ameliyatlar yapılırken hamile olan genç kadına aynı ameliyat sırasında Kadın Doğum Bölümü doktorları tarafında sezaryenle doğum yaptırıldığını, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini kaydetti.

Yıldırım, genç kadın ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavilerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Bingöl'de, Gıyasettin K, darbettiği eşinin şikayeti üzerine, 3 ay hapis yattığı gerekçesiyle eşinin kulaklarını ve burnunu kesmişti.

‘KARAKOLA GİDEN KADINLAR CEZALANDIRILIYOR’

Diyarbakır'daki Kadın Merkezi (KAMER) Başkanı Nebahat Akkoç, Bingöl'de kocası tarafından kulakları ve burnu kesilen Aysun K.'nın başına gelenlere isyan etti. Akkoç, kadınların karakola gitmelerinin bile ‘namus meselesi’ yapılarak cezalandırıldığını söyledi.

Kadınların korunması için birçok yasa tasarısının bulunduğunu belirten Nebahat Akkoç, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi olduğunu, ancak sorunun tam olarak algılanmadığını söyledi. Akkoç, şöyle dedi:
“Kadınların suçu şiddet yaşadıkları gerekçesiyle karakola gitmeleri. Adıyaman'daki Medine de ailesini şikayet etmişti. Bu kadın da şikayet ettiği için cezalandırıldı. Her iki kadın da şiddet yaşadıkları gerekçesiyle şikayete gittiler ama sonları kötü oldu. Bu şikayetten sonra korunamadılar. Kadınlarımız maalesef haklarını bilmiyor. Şikayet etmeyi öğrenmişler ama koruma talep etmeyi ya da sığınma evine gitmeyi öğrenememişler. Maalesef kadınlarımız Türkçe’yi bilmedikleri gibi onlara tanınan yasal hakları da bilmiyorlar. Kadınlar korumayı istemeyi bilmiyor. Aynı adamla yaşamak zorunda kalıyorlar. Jandarmanın, polisin hukukçularla elele verip, kadın kuruluşları ile çalışmaları lazım. Kadınlarımız bilinçlendirilerek ancak çözüm bulunabilir.”

Mağdur kadının ailesi ile görüşmeler yaptıklarını belirten Nebahat Akkoç, “Ortada bir namus meselesi yok. Ailelerin de böyle bir iddiası yok. Kadınlar cesaret edip karakola gittiler. Kadınların kocalarını şikayet etmesi ‘namus meselesi’ olarak görülüyor. 8 yıldır evliymiş bu kadın defalarca şiddete uğramış. Şikayetçi olmuş kocasından ve adam 3 ay tutuklu kalmış. Dışarı çıkıncada başına bu olay gelmiş.”
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 15.03.10, 20:26
GirL of NighT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 07.09.09
Kadın
Mesajlar: 6.482
Teşekkürler: 417
Üyeye 272 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kasap, eşinin kulaklarını ve burnunu kesti

offf o nası bişey ya çocuğa yazık
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 16.03.10, 13:56
Orangepuff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 05.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 15.128
Teşekkürler: 432
Üyeye 1.349 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kasap, eşinin kulaklarını ve burnunu kesti

ne biçim insanlar var yaa
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 16.03.10, 18:05
yasmin_108 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 08.08.09
Kadın
Mesajlar: 2.063
Teşekkürler: 296
Üyeye 186 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kasap, eşinin kulaklarını ve burnunu kesti

Yuh diyorum,başka bi şey demiyorum!
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 17.03.10, 22:33
_m3rv3_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 04.01.10
Kadın
Mesajlar: 74
Teşekkürler: 18
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Kasap, eşinin kulaklarını ve burnunu kesti

insanlar iyice çığrından çıktı
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006