KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 07.02.10, 12:48
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Yarı yıl tatilinde son gün keyfi

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Yarıyıl tatilinin son gününde de kayak merkezlerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

BOLU’da kayak merkezi Kartalkaya, sömestr tatilinin son günü kayak ve doğaseverlerin akınına uğradı. Pistlerde ve pistlerin kenarlarındaki otellere ait kafelerde de yer bulunmazken, kayak tutkunları güneşin de yüzünü göstermesiyle kayak yapmanın tadını çıkardı.

Köroğlu Dağlarının zirvesindeki kayak merkezi Kartalkaya, sömestr tatilinin son gününde kayak tutkunlarının akınına uğradı. Tatilin son gününü kayak yaparak geçirmek isteyen tatilciler, güneşin de yüzünü göstermesiyle pistleri doldurdu. Kayakseverler pistlerin kenarında bulunan otellere ait kafelerde sucuk ekmek yiyip sıcak şaraplarını yudumladı. Telesiyejlerle zirveye çıkan tatilciler, hızla aşağıya doğru kaymanın tadını çıkardı. Snowboard tutkunları ise pistlerin dışındaki ezilmemiş karların bulunduğu alanlarda snowboardla aşağıya doğru kaydı.

ANKESÖRLÜ TELEFON BUZ TUTTU

Kartalkaya yolu üzerinde bulunan Sarıalan’da ise tatilciler, şişirilmiş iç lastiklerle zirvelerden aşağıya kaydı. Arka arkaya oturan tatilciler kahkahalarla kaymanın keyfini çıkardı. Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Sarıalan’da bulunan İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait sosyal tesisin girişindeki ankesörlü telefon ise soğuktan buz tuttu. Tesis görevlileri saç kurutma makinesiyle telefonun üzerindeki buzları çözmeye çalıştı.

KARTALKAYA 15 GÜNDE 15 BİN KİŞİYİ AĞIRLADI

Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya, sömestre tatilinde yoğunluk yaşadı. Kar kalınlığının 2 metre 35 santim ölçüldüğü kayak merkezindeki otellerin doluluk oranı yüzde 95 ile 100 yüz arasında değişirken, kayak merkezinde bulunan otellerin pistlerinin tamamı tatilcilere hizmet veriyor.

Kartalkaya'ya günübirlik tatil gelene vatandaşlar ise bazen kar ve buzlanma nedeniyle kayak merkezi yolunda zor anlar yaşıyor. Kartalkaya çevresinde bulunan köylerde yaşayan köylüler de kayak merkezine tatil için gelen tatilcilerin araçlarına zincir takarak ve kayan araçları traktörler ile kurtararak para kazanıyor.
Otellerdeki doluluk oranlarının devam ettiğini söyleyen Grand Kartal Otel Genel Müdürü Halit Ergül sömestre tatili boyunca yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Beklenen kar yağışının gelmesinin ardından kayak merkezine tatilciler daha çok ilgi gösterdi. Kayak merkezinde dört otel bulunuyor ve toplam 2 bin yatak kapasitesi var. 15 günlük sömestre tatilinde Kartalkaya'da yaklaşık 12 bin kişi konakladı, 3 bin kişi ise günübirlik geldi. Kartalkaya, 15 günde 15 bin kişiyi ağırladı. Bu rakam büyük bir rakam.”

HAFTA SONU TATİL KEYFİ

Yarıyıl tatilinin son günlerinde, Abant Tabiat Parkı, Erciyes ve Zigana Dağı'na tatilciler yoğun ilgi gösterdi.

Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı Abant Tabiat Parkı'na, Ankara ve İstanbul'dan gelen tatilciler, yoğun ilgi gösterdi.

Tatilciler, araçlarıyla göl çevresini dolaşmak isterken kar ve buzlanma nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Çok sayıda araç kayarak, yoldan çıktı. Yoldan çıkan araçlar, tatilciler ve köylülerin yardımları ile kurtarıldı.

Öte yandan, tatilciler, tatilin keyfini buz tutan göl kenarında kar topu oynayarak, göl çevresinde yürüyüş yaparak, faytona ve ata binerek çıkarttı.

Sömestir tatilinin son günlerini geçirmek için Abant'a geldiklerini ifade eden tatilciler, tatillerinin çok güzel geçtiğini kaydederek, Abant'ta doyasıya eğlendiklerini söyledi.

Kar yağışı nedeniyle 2 Şubatta ulaşıma kapanan Abant-Mudurnu kara yolu ise İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin aralıksız çalışmasının ardından ulaşıma açıldı.

ERCİYES'E BÜYÜK İLGİ

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e, yarıyıl tatilinin son gününde kayakseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri'de hafta içi sert geçen kış koşullarının yerini, hafta sonu güneşli bir gün aldı. Güzel havayı fırsat bilen bazı tatilciler, Erciyes'te kaymanın zevkini yaşadı.

Piknikçilerin de mangal yakıp eğlendiği Erciyes'te çocuklar da kızakla kayarak, yarıyıl tatilinin son gününün tadını çıkardı.

ZİGANA'DA KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Gümüşhane'de üç gün süren kar yağışının ardından vatandaşlar, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Zigana Gümüşkayak Tesisleri'ne ilgi gösterdi.

Havanın da güneşli olmasından yararlanan vatandaşlar ve kayakseverler, yapımı ocak ayında tamamlanan 800 metre uzunluğundaki kayak pistinde kaymanın tadını çıkardı.

Çocuklarını da getiren bazı aileler, 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'ndaki soğuk havaya aldırmadan güzel saatler geçirdi.

ANTALYA'DA KAR KEYFİ

Yurt genelinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Antalyalılar kar görmek ve bunun tadını çıkarmak için Avrupa'nın en uzun teleferiği ile 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'na çıkıyor. Halen büyük ilgi gören Tahtalı Dağı'na ‘14 Şubat Sevgililer Günü'nde gelen sevgililer keman eşliğinde karşılanarak, sıcak şarap ve barbekü keyfi yapacak.

Gösterime girdiğinde büyük olay yaratan ve çok beğenilen ‘Nefes' filminin de çekildiği zirvede, tatilciler hatıra fotoğrafı çektiriyor. Avrupa’nın en uzun teleferiği olduğu önesürülen ‘Tahtalı 2365 Teleferik' adlı teleferik ile 9 dakikada zirveye çıkan yerli ve yabancı tatilciler, yaklaşık 60 santimetre kalınlığındaki karla kaplı zirvede hoş vakit geçiriyor.

Teleferiğin Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Aydemir, Antalya genelinde ılık bir hava bulunduğu halde, Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar keyfi yaşandığını belirterek, şöyle dedi;

“Antalyalılar karın tadını çıkarmak için özellikle Tahtalı Dağı'na çıkıyor. Burada çekilen ‘Nefes' filminin de ziyaretçi sayısının artmasında etkisi oldu. Filmin konusu nedeniyle de insanlar filmin çekildiği yeri merak ediyor. Geçen yıl zirveye 128 bin kişi çıktı. Bu rakamın yüzde 30'luk bölümünü kar görmek ve tadını çıkarmak isteyenlerin oluşturdu.“

14 Şubat'taki ‘Sevgililer Günü' için de özel bir organizasyon düzenlediklerini anlatan Aydemir, “Sevgililer Günü'nde sevgilileri keman eşliğinde karşılayarak, onlara sıcak şarap sunumları yapacağız. Aynı zamanda barbekü partimiz de olacak. Sevgililere burada unutulmaz bir gün yaşatacağız” dedi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006