KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 07.02.10, 01:09
HalloweeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
₪Maledictory Mask₪
 
Kaydolma: 15.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 20.595
Teşekkürler: 1.302
Üyeye 994 kez teşekkür edildi
Standart BM Genel Sekreteri Ban Kıbrıs'a geliyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Kıbrıs'ı ziyaret edeceği bildirildi.
BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, Kıbrıs özel danışmanı Alexander Downer ile bugün Kıbrıslı Türk ve Rum liderler arasında devam eden yoğunlaştırılmış görüşmelerle ilgili olarak telefonda konuştuğu belirtilerek, Genel Sekreter'in 31 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında adayı ziyaret etme kararı aldığı kaydedildi.

Açıklamada, BM'nin liderlere çözüm bulmaları yönünde yardımcı olmaya kararlı olduğu vurgulanırken, Genel Sekreterin “liderlerin çabalarına kişisel desteğini göstermek amacıyla Kıbrıs'a gitme kararı aldığı” ifade edildi.

Ban'ın Kıbrıs'ta hem iki liderle, hem de özel danışmanı Downer'la, müzakerelerin ilerleme durumu ve BM'nin liderlerin çabalarına en iyi hangi şekilde destek vermeye devam edeceği konularına odaklanarak görüşmelerde bulunacağı kaydedilen açıklamada, “Uluslararası toplum, Kıbrıs'a karşı büyük bir iyi niyet beslemekte ve Kıbrıslıların bir çözüme varmalarını güçlü bir şekilde istemektedir” denildi.
TALAT: ZİYARETE KADAR CİDDİ İLERLEME SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ
Öte yandan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Ban'ın Kıbrıs'ı ziyaretine kadar, Kıbrıs müzakerelerinde “ciddi bir ilerleme” sağlayıp, Ban'ın ziyaretinde de bunu duyurmayı beklediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, yoğunlaştırılmış Kıbrıs müzakerelerinin 2. turunun son gününde de “Yönetim ve Güç Paylaşımı” konusunu ele aldıklarını belirterek, bu başlık altında “bir sürü dikenli konu olduğunu” kaydetti.
Cuma günü aynı yerde, planlanmamış bir görüşme daha yapacaklarını ifade eden Talat, “Umuyoruz ki cuma günü, bu konudaki varabileceğimiz azami mutabakata varacağız. Umudumuz budur. Onun için arkadaşlarımız çalışıyorlar” dedi.
Talat, cuma günü sabah buluşacaklarını ve gerekirse tam gün görüşeceklerini belirterek, bir soru üzerine, görüşmelerin bundan sonraki sürecinin nasıl olacağını henüz kararlaştırmadıklarını bildirdi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u Kıbrıs'a beklediklerini kaydeden Talat, Ban adadan ayrıldıktan sonraki programı konuşmadıklarını söyledi.
"YÖNETİM VE GÜÇ PAYLAŞIMI KONUSUNU KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ"
Mehmet Ali Talat, bir soru üzerine, “dikenli konuların azalıp azalmadığını” ancak cuma günü söyleyebileceğini, ama “dikenli konuların” azalacağını umduğunu belirtti. Talat, “Yönetim ve Güç Paylaşımı” konusunu büyük ölçüde kapatmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Yoğunlaştırılmış görüşmelere başlarken görüşüleceği duyurulan “AB” ve “Ekonomi” başlıklarını ele alamadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Talat, kişisel görüşünün, bu iki başlığı, Ban'ın olası Kıbrıs ziyaretinden sonra görüşebilecekleri yönünde olduğunu bildirdi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Ban'ın ziyaretinden ne beklendiğine” ilişkin bir soru üzerine, “Benim beklentim Ban'ın ziyaretinden, (müzakerelerde) ciddi bir ilerleme yapıp, Ban'ın gelişiyle birlikte bunu duyurmaktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgi bir soruya karşılık Talat, müzakerelere yoğunlaştığını ve bu durumun Ban'ın gelişine kadar değişmeyeceğini belirterek, müzakerelerin yoğunluğu azalınca bu konuda konuşacağını söyledi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006