KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.01.10, 18:00
ViCToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haber Müdürü
 
Kaydolma: 24.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.712
Teşekkürler: 83
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Yeni Lodos içimizi ısıtacak

Lodos içimizi ısıtacak
Kara vedaya az kaldı
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

26.01.2010 08:17
CUMARTESİ gününden bu yana kenti esir alan yoğun kar, dün de devam etti. Ancak trafiğe fazla araç çıkmadığı için ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. İTÜ eğitime ara verdi, kamuda çalışan engelli personelin üç gün izinli sayılacağı açıklandı.
Dünün müjdesi ise Vali Muammer Güler’den geldi: “Soğuk hava perşembe günü lodosla birlikte etkisini yitirecek. Sıcaklık mevsim normallerine yükselecek.” Kar yağışı bugün ve yarın da devam edecek.

GAZETE HABERTÜRK / HT İSTANBUL

HAFTA sonundan bu yana kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı, dün de gün boyu sürdü. İstanbullular, haftanın ilk mesai gününü, kar yağışı ve dondurucu soğuklarla karşıladı. Anadolu ve Avrupa yakalarında akşama kadar etkili olan kar yağışına rağmen kentte büyük bir olumsuzluk yaşanmadı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sayesinde açık olan ana arterlerde rutin trafik yoğunluğunun dışında bir aksama olmadı. Vatandaşlar işlerine zamanında yetişirken, kamuda çalışan engellilere kar izni verildi. Valilikten yapılan açıklamada kar yağışı ve soğuklar nedeniyle kamuda çalışan özürlü vatandaşların 25-26-27 Ocak günlerinde 3 gün süreyle ‘idari izinli’ oldukları duyuruldu. Soğuk hava ve kar, üniversiteleri de etkiledi.

ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ

İTÜ, Maltepe, Marmara ve Okan üniversiteleri, hava koşulları nedeniyle bugün ve yarın eğitime ara verdiğini açıkladı. İSKİ’den ise, su sayaçları için uyarı geldi. İstanbullular’ın su tesisatı ve sayaçlarını donmaktan korumaları için, “talaş, bez, karton ve benzeri maddelerle” sarmaları istendi. Karla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir yandan da donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan vatandaşların imdadına koştu. Sokaklarda yaşayan 519 kimsesiz vatandaş, spor salonları ve belirlenen noktalarda misafir ediliyor.

-15 DERECE İDDİASI DOĞRU DEĞİL

Dün hava durumuna ilişkin bir açıklama yapan Vali Muammer Güler, kar yağışının bugün de aralıklı olarak süreceğini söyledi. Vali Güler, Rusya’dan gelen soğuk hava dalgasının sıcaklığı -15 derece düşüreceği haberlerine de açıklık getirerek, “Bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Yarın hava çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren yağmurlu olacak” dedi. Havaların perşembe gününden itibaren hissedilir derecede ısınacağını müjdeleyen Vali Güler, “Soğuk hava perşembe günü lodosla birlikte etkisini yitirecek. Sıcaklık mevsim normallerine yükselecek” diye konuştu
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006