KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 26.01.10, 15:14
by_kosovali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 23.08.09
Erkek - 28
Mesajlar: 3.004
Teşekkürler: 232
Üyeye 442 kez teşekkür edildi
Standart Türkiye PKK'Lı Teröriste tazminat ödeyecek!

Türkiye, PKK'lı teröriste tazminat ödeyecek

Türkiye, Suriye uyruklu PKK üyesine tazminat ödeyecek. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) PKK üyesi olduğu ve örgütün silahlı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şükrü Abdo ile ilgili davada insan haklarını ihlal edildiği gerekçesiyle Türkiye’nin 5 bin euro tutarında tazminat ödemesine karar verdi.

Fransa’nın Strazburg kentinde faaliyet gösteren AİHM, 1996 yılında PKK üyesi olduğu patlayıcı madde bulundurduğu ve, örgütün faaliyetlerine katıldığı gerekçesiyle Batman’da tutuklandıktan sonra yargılandığı DGM tarafından 2003 yılında önüm boyu hapis cezasına çarptırılan Suriye uyruklu Şükrü Abdo’nun başvurusu üzerine açılan davayı sonuçlandırdı.

Mahkeme kararına göre, Abdo, yargılandığı davada PKK üyesi olduğunu ve patlayıcı madde bulunduğunu kabul etmekle birlikte örgütün silahlı eylemlerine katıldığı iddialarını reddetmiş, pışman olmadığını belirterek pişmanlık yasasından yararlanmak istememişti.
AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin, özgürlük ve güvenlik ile adil yargılanma haklarına ilişkin maddelerini ihlal edildiğini belirterek Türkiye’nin, Abdo’ya 5 bin euro tutarında manevi tazminat ödemesine hükmetti.

İKİNCİ KARAR: 13 YILDIR TUTUKLU ADAMA 15 BİN EURO

Uzun bir tututukluk ve yargı süreci, Türkiye’ye pahalıya mal oldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), yasa dışı örgüte karşı yürütülen bir operasyon sonucunda 1997 yılında gözaltına alınan Kazım Kürüm hakkındaki davanın henüz sonuçlanmadığı ve hala tutuklu olduğu gerekçesiyle toplam 15 bin euronun ödenmesini hükmetti.

Strazburg’da faaliyet gösteren AİHM, 1997 yılında İstanbul’da yasa dışı bir örgüte karşı düzenlenen operasyon sırasında gözaltına alınan ve o zamandan beri tutuklu bulunan Kazım Kürüm’un şikayeti üzerine açılan davayı kararı bağlarken özgürlük ve güvenlik ile adil yargılanma haklarının ihal edildiğini bildirdi.

Mahkeme kararında Kazım Kürüm’ün, anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalktığı gerekçesiyle 2002 yılında başlatılan yargı sürecinin henüz sonuçlanmadığına, Kürüm’ün halen Edirne cezaevinde bulunduğuna dikkat çekerek 14 bini tazminat, bini de mahkeme masrafları olarak toplam 15 bin euro ödenmesine karar verdi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006