KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 21.10.11, 17:59
HarektOrdusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 14.11.09
Erkek - 14
Mesajlar: 2.127
Teşekkürler: 376
Üyeye 306 kez teşekkür edildi
Hayır Hürriyet’in Formula 1 aşkının perde arkası

Herhangi bir haberin herhangi bir gazetenin birinci sayfasında “tesadüfen” yer bulma ihtimali sıfıra yakındır. Herhangi bir haberin, herhangi bir gazetenin manşetinde, sürmanşetinde “tesadüfen” yer bulma ihtimali ise, - o anda gazete yönetimi geçici bir akıl tutulması filan yaşamıyorsa- sıfırdır.
Kabul, satır araları da çok önemlidir. Hatta sakladığı gizli mesajları düşününce “aslında ne olduğunu” anlamak bakımından çok daha önemlidir ama, gazetenin “o günkü derdi”nin anlatıldığı yer manşetidir.
Haliyle...
Türkiye;
Her gün yeni bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalır, her gün yeni şehitler verirken...
Deniz Feneri yolsuzluğu bir Başbakan Yardımcısı’sını “yemek” üzereyken...
TBMM “Yeni Anayasa” adıyla, “Yeni” ve emin olun bu ülkenin insanlarına ait olmayacak bir “devlet”in temellerini atmaya hazırlanırken...
Vatandaş “zam” sağanağına tutulmuşken...
Sınır komşularımız Amerikan güdümlü dış politikamıza karşı dişlerini gösterirken...
Giydiğimiz pantolondan bindiğimiz otomobile kadar herşeye müdahale edilirken...
Hadi siyasi-ideolojik mevzulara dokunan yanıyor; insanları Formula 1’den çok daha fazla ilgilendirdirdiğine emin olduğum “erken kar yağışı” daha Ekim ayında hayatı felce başlamışken... Hürriyet gibi bir gazetenin sürmanşetinde, tam logonun üzerinde, koca puntolarla, üstelik de “özel haber” ibaresiyle yer alan “Formula 1” haberini gören her gazeteci işkillenir:
Bayram değil, seyran değil Enis Berberoğlu Bernie Ecclestone’u niye öptü?

***

Malum Tayyip Erdoğan “Yok arkadaş” demiş ve Formula 1’e kapıyı göstermişti:
“Kalktı bu adamlar bizden bu sene 25 milyon dolar istediler. Oranın harcamasını her şeyini biz yaptık, tüm gelirler onlara ait bir de üstüne para vereceğiz. Vazgeçtik, hiç para vermeden yapacaklarsa gelsin yapsınlar. Biz burayı artık kendi özel etkinliklerimiz için kullanacağız...”
O gün bugündür bolca “Formula 1’in nimetleri” haberine sahne olan Hürriyet, bu kez bütün işi-gücü bırakmış, Londra’da “Formula 1’in Büyük Patronu Bernie Ecclestone” un kapına dayanmış.
Neden mi?
Hürriyet muhabirinin “çözüm odaklı” sorularından öyle anlaşılıyor ki “arabuluculuk” için!
Nitekim Hürriyet muhabiri bolca “Türkiye’yi çok beğeniyorum. Türkiye ile ilgili hiçbir sorunum yok. Kimsenin de Türkiye ile ilgili sorunu olamaz. İstanbul çok güzel bir yarış pisti ve alanıydı. Türkiye’de olamadığımız için üzgünüm. Formula 1 Türkiye, çözülmesi çok zor olan bir şey değil...” mesajı taşımış İngiltere’den... Kime mi?
Türk hükümetine!
Çünkü bu mevzuda “Son söz, Türk hükümetinde!” De... Enis Berberoğlu ille de arabuluculuk yapmak istiyorsa ne gerek vardı Londra’lara kadar uzanmaya, Türkiye’de de “son sözün hükümet” te olduğu yığınla mevzu var “halli” beklenen.
Formula 1’i Türkiye’ye döndürmeye çalışana kadar, “gazetecilik suçu”ndan tutuklu olan ve mahkum olmadıkları “ceza” yı peşin peşin çeken meslektaşlarını evine döndürmeyi deneyebilirdi mesela!

***

Gelin görün ki...
Bir yanda yığınla manşetlik haber, diğer yanda patronun “değerine değer katılmayı” bekleyen arazileri, arsaları var! Erdoğan “posta koyma iklimi” ne girdi diye Aydın Doğan Formula 1 pistinin de bulunduğu bölgedeki yatırımlarından vaz mı geçsin yani! Zarar mı etsin! Hem de “zemin etüdü” sırasında yok sponsorluktu, yok yayın hakkıydı, bu işin onca yıl yükünü çektikten sonra!
Gazetecilik telaşından çıkıp da “makul biri” gibi düşününce, Enis Berberoğlu’nun da işi zor aslında. Ertuğrul Özkök’ü aratıp aratmayacağı böyle günde belli olacak değil mi ama? Boşuna mı getirdiler onu o makama! Berberoğlu da, onu koltuklarının altına alarak Genel Yayın Yönetmenliğine giden yolu açan AKP’li dostlarının yardımıyla bu işi kıvıramadığı, Hürriyet manşetleriyleFormula 1’i yeniden Tuzla pistine taşıyamadığı müddetçe, geçmişte benzer operasyonları başarıyla yürüten Özkök’ün ismi altında ezilmeye devam edeceğinin farkındadır mutlaka! Bakalım bu sürmanşet “Seni yendim Ertuğrul” demeye yetecek mi!
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 05.08.12, 12:33
gokhan saglam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 05.08.12
Erkek
Mesajlar: 11
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Hürriyet’in Formula 1 aşkının perde arkası

güzel yazı teşekkürler.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006