KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.07.08, 13:56
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Yeni Mersin’de 400 hektar kül oldu

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

MERSİN DHA
Mersin’in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamadı. Yangın nedeniyle 9 köy boşaltıldı


Habere yorum yaz
Arkadaşına gönder
Sitene ekle
Sayfayı yazdır
100
Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Kavakoluğu Köyü’nde önceki gün çıkan, saatte 70 kilometre hızla esen poyraz nedeniyle kontrol altına alınamayan orman yangını devam ediyor.
Anız yakma ya da yüksek gerilim hatlarından çıktığı sanılan yangında 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı, 39 kişi de dumandan zehirlendi. Yangında 400 hektar ormanlık alan kül oldu. Yaklaşık bin hektarlık alanı etkileyen yangın nedeniyle 9 köy boşaltıldı.
Yangın, bölgenin sarp olması ve şiddetli poyraz nedeniyle kontrol altına alınamadı ve gece boyu ilerledi. Üç helikopterin de poyraz nedeniyle aralıklarla havalanıp söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, dağdan denize doğru devam etti. Alevlerin yaklaştığı Büyükeceli beldesinde 15 ev tahliye edildi. Alevler arasında kalan 3 dozer yandı.
Çalışmalara katılan bir operatörle iletişim kesildi. Kızılay, Gülnar’daki futbol sahasına çadır ve aşevi kurdu. Kızılay, evleri yanan vatandaşlara da çadır, battaniye gibi yaşam malzemesi dağıttı.
Yangında yaralanan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün yakın akrabası Fatma Bulut’a, yangında kızı Hatice Bulut (16) ve annesi Hatice Kırlangıç (84)’un öldüğü söylenmedi.

‘Chat’i bırak, yardım et!’
Polisler, yangına müdahale edilmesi için internet kafeler ve kahveleri dolaşarak vatandaşlardan yardım istedi. Polis,chat yapan gençlere, “Yangın var. Chat yapmayı bırakın yardıma koşun” dedi. Uyarı üzerine gençler, polis minibüslerine binerek kurtarma çalışmalarına katıldı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006