KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.05.08, 22:10
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart AKP depreme kayıtsız kalıyor

AKP depreme kayıtsız kalıyor
İstanbul’u vuracak ciddi bir depremin yolda olduğunun, en yetkili adres olan Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanması, Türkiye’nin 1999’dan bu yana olası yeni bir felakete ne kadar hazırlandığını gündeme getirdi. Ancak bugünkü tablo ve bilimsel değerlendirmeler, AKP’nin hiçbir şey yapmadığını ortaya koyuyor.

Hükümetin, “deprem için yaptıkları” şöyle oldu:

- Ulusal Deprem Konseyi, Marmara Depremi’nden sonra 2000 yılında kurulmuştu. AKP hükümeti tarafından 3 Şubat 2007’de lağvedildi. Üstelik, bu karardan konsey üyelerinin bile dağıtıldıktan sonra haberi oldu.

- AKP tarafından, Başbakanlık bünyesinde Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) oluşturuldu. Ancak bu müdürlüğün görevleri arasında depreme ilişkin herhangi bir iş bulunmuyor. Merkez aslında, acil durumlarda bir koordinasyon merkezi görevi görecek şekilde yapılandırıldı.

- AKP’nin gündeminde depremin yer bulmadığı, 22 Temmuz genel seçimi öncesi hazırladığı beyannamede de görüldü. AKP’nin, 233 sayfalık seçim beyannamesinde Türkiye’nin depremselliğinden, deprem için yapılması gereken hazırlıklardan tek söz bile edilmedi.

Can kaybını önleyecek çalışma yok

- AKP 2002’den bu yana sağlıklı kentler, planlı ve sağlam yapılaşma için herhangi bir yasal düzenleme yapmadı. Aksine, 2-B gibi kaçak yapılaşmayı özendiren ve imar affına yeşil ışık yakan düzenlemeler için uğraşıldı.

Dağıtılan Ulusal Deprem Konseyi’nin üyelerinden olan ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ise Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, yaklaşan tehlikeye karşın gerekli önlemlerin alınmadığı uyarısında bulundu. İstanbul’daki kamu binalarının sağlamlaştırılması için çalışma yürütüldüğünü anlatan Sucuoğlu, “Ancak asıl sıkıntı konutlarda. Bu açıdan bakarsak, can kaybını önleyecek hiçbir şey yapılmadı. Olası bir depremde 40-50 bin kişinin yaşamını yitirmesi tahmin ediliyordu ve bu tahmin bugün için halen geçerli” uyarısında bulundu.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 11.05.08, 23:40
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart

Nolcek yaaaa sizde tayyip çıkar iki dua eder,sonra başımıza türbanları geçiririz hiçbirşey olmaz bize ne gerek var önleme ...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006