KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 06.05.08, 21:55
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart Şükür'den laiklik açıklaması

Şükür'den laiklik açıklaması
Galatasaray Futbol Takımı'nın Kaptanı Hakan Şükür, Fenerbahçe derbisi öncesi, ''Kutlu Doğum Haftası''na atıfta bulunduğu açıklamalarının başka yönlere çekilmesinin, kendisini son derece yaraladığını söylerken 'Laikliği yaşam tarzı olarak benimsemiş bir sporcuyum' ifadelerini kullandı. "

Hakan Şükür, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, demeç sonrası çıkan tartışmalara, takımının lig mücadelesindeki son derece kritik döneminde, camianın yıpratılmaması adına bugüne kadar cevap vermediğini, şimdi açıklama yapma gereğini hissettiğini dile getirdi.

Hakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Söz konusu demeci büyük bir iyi niyetle, derbi karşılaşması öncesinde verirken, taraftarlara bir barış ve centilmenlik mesajı iletmeyi amaçlamıştım, ancak konunun başka yönlere çekilmesi, beni son derece yaralamış ve üzmüştür.

'LAİKLİK YAŞAM TARZIMDIR'
Ben, hayatım boyunca Atatürk ilkelerine bağlı kalmış, laikliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş bir sporcuyum. Futbola başladığım günden itibaren, gerek Galatasaray, gerekse Türk Milli Takımı'nın formasını giyme ve kaptanlık mertebesine yükselme şerefini yaşarken, centilmenliğin, disiplinli ve ciddi çalışmanın bir genci nerelere getirebileceğini göstermek için çok çaba harcadım.

'DUYGULARIMI FARKLI İNANÇLARLA DA PAYLAŞTIM'
Dünyanın her yerinde insanların ve tabii ki sporcuların vicdani inançları farklı olabilir. İnanç bireysel bir şeydir. Vicdan hürriyeti, kimsenin boyunduruğu altında olmamalıdır. Mücadele ettiğim formayla kazandığımız başarıları, zaferleri ve üzüntüleri de Musevisinden, Hristiyanına, Katoliğinden, Protestanına, Ortodoksuna kadar, farklı inanç sahipleriyle paylaştım. Mutlaka çoğunuz için de bu böyledir. Özellikle sporda milliyet ve inanç farklılığını bir ayrılık olarak göstermek, sporun ruhuna aykırıdır. Mensubu olmaktan ve hizmet etmekten büyük gurur duyduğum Galatasaray camiasını ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmayı bir borç bilirim.''

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006