KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 23.04.08, 13:19
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart DTP'li Demirtaş'ı yakacak ifade

DTP Genel Başkanı Demirtaş'ın da yargılandığı davadaki itiraflar...

Sahte çürük raporu davası sanıklarından Astsubay Aytekin Demirdaş, “Mehmet Özkaplan aracılığı ile DTP lideri Nurettin Demirtaş'tan çürük raporu için 33 bin dolar ve 4 bin YTL aldık” dedi.

Aralarında DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da olduğu 98 sanığın yargılandığı “sahte çürük raporu davası”, sahte raporları düzenlediği iddia edilen Astsubay Aytekin Demirdaş'ın itiraflarıyla başladı. Askeri Mahkeme'deki duruşmada, Demirdaş'ın savcılığın hazırladığı iddianameye bakarak, diğer sanıklarla ilgili ifade vermesi, sanık avukatlarının tepkisini çekti. Avukatlarla, savcı arasında savunma hakkı konusunda başlayan tartışma “yarışma programı” benzetmesine kadar vardı.

Sanık sayısının yüksek olması nedeniyle Etimesgut'taki Hava Lojistik Komutanlığı Spor Salonu'nda yapılan 72 tutuklu sanıklı duruşmada, suç tarihinde Etimesgut Askeri Hava Hastanesi'nde görevli Astsubay Demirdaş ifade verdi. İddianamede yazılan bütün hususların doğru olduğunu belirten Demirdaş, aynı hastanenin Sağlık Kurulu bölümünde çalışan arkadaşı Levent Özcan'la birlikte “maddi sıkıntılar nedeniyle” bu yola girdiklerini söyledi. “Oyunu açık oynadığı için” çürük raporu isteyenlere aracılık yapanların kendisini bulduğunu söyleyen Demirdaş, “Bu bir puzzle gibidir. Onları yerine yerleştirirseniz, diğer yerleri kolay çözersiniz” diyerek sahte rapor sisteminin işleyişini anlattı.

SAHTENİN SAHTESİ MÜHÜR!

Raporlardaki sahte mühürlerin Selçuk ve Gazi Üniversiteleri'ne ait olduğunu söyleyen Demirdaş, “Kimse mühürü okumuyor ki. Zaten çoğunlukla yazılar silik olur” dedi. Demirdaş, “Şubeler doğrudan doktorları ara-sa sistem işlemez. Ama bu 160-170 olayda da olmadı” diye konuştu.

RAPOR BAŞINA 10 BİN YTL

Kendisinin aracıları tanıdığını, bir iki kişi hariç yükümlülerle doğrudan ilişkisinin olmadığını söyleyen Demirdaş, hazırladığı sahte rapor başına 8-10 bin YTL aldığını ve bunu Levent Özcan'la paylaştığını söyledi. Demirdaş, “eş dost için ayrı tarife uyguladığını” da belirtti. Sanık avukatları, Demirdaş'ın soruları yanıtlarken iddianameye bakarak savcılığın istediği doğrultuda ifade verdiğini belirterek iddianamenin sanığın elinden alınmasını istedi.

Bazı avukatlar sanığın iddianameye bakarak tanıdığını söylediği müvekkilleriyle yüzleştirilmesini istedi. Demirdaş, DTP lideri Nurettin Demirtaş'ın sahte raporuna aracılık ettiği iddia edilen Mehmet Özkaplan'ı tanıdığını belirterek, “Doğulu şivesi vardı. Konuşması ağırdı, bu yüzden şubelere gidip sevk almaya müsait olmadığını düşünüyordu. Ben de kendisini diğer aracılardan Süleyman Eke vasıtasıyla tanıdım. Özkaplan aracılığıyla da Nurettin Demirtaş'dan 33 bin ABD doları ve 4 bin YTL aldım” dedi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme duruşmayı yarına erteledi.

MARŞIN SESİ KISILDI

Bu arada, önceki günkü oturumda DTP lideri Demirtaş'ın kimlik bilgileri alınırken Hava Harp Okulu Marşı çalınmasına ilişkin haberler üzerine dün kışlada çalınan marşın sesi kısıldı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006