KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Haberler


Haberler - Tüm haberleri buradan okuyun


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.04.08, 12:48
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart İtalya'nın Tayyip Erdoğan'ı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu Silvio Berlusconi, İtalya'daki genel seçimi tıpkı onun gibi yüzde 47 ile kazandı. Berlusconi, kendisini iktidardan eden merkez sol ve radikal solu sandığa gömdü. İtalya'daki genel seçimler Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağın zaferiyle sonuçlandı. 20 ay önce merkez solun iktidar koltuğundan ettiği Berlusconi, yakın dostu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi yüzde 47 ile geri döndü. Üçüncü kez başbakanlık koltuğuna oturacak olan Berlusconi, değişim ve ekonomik reform sözü verdi. Meclis'te Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifak (Özgürlükçü Parti, Kuzey Birliği Partisi, Özerklik Hareketi): 47,04, Walter Veltroni liderliğindeki merkez sol ittifak (Demokrat Parti, Değerler İtalyası Partisi): 38,06, Hıristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Birliği: 5,6, Gökkuşağı Solu: 3,11 oy aldı.

YETKİLERİM ARTIRILSIN

Genel seçimi, yüzde 9 fark atarak net bir biçimde kazanan Silvio Berlusconi, hafta içinde kabineyi açıklayabileceğini söyledi. Berlusconi, yasadışı göçle mücadelenin de hükümetin öncelikli konuları arasında yer alacağını belirterek, ‘'Sınırları kapatacağız. Hayır ordusu, caddelerde şer ordusuyla mücadele edecek'' diye konuştu. Berlusconi, tek eve sahip vatandaşların gayrimenkul vergisinden muaf tutulması, ek çalışmanın vergilendirilmesine son verilmesi, yeni doğacak çocuklar için ailelere 1000 euro para yardımı yapılması konularının da oluşturulacak Bakanlar Kurulu tarafından öncelikle ele alınacağını bildirdi. ‘'Başbakanın yetkileri artırılmalı. Ben, 2001'deki Berlusconi değilim'' diyen Silvio Berlusconi, artık devlet aygıtını daha iyi tanıdığını söyledi.

VELTRONİ KAYBETTİ

Senato'da da Berlusconi liderliğindeki merkez sağ ittifak (Özgürlükçü Parti, Kuzey Birliği Partisi, Özerklik Hareketi): 47,32, Walter Veltroni liderliğindeki merkez sol ittifak (Demokrat Parti, Değerler İtalyası Partisi): 38,13, Hıristiyan Demokratlar ve Merkez Demokratlar Birliği: 5,68, Gökkuşağı Solu: 3,2 puan aldı. Merkez sola yüzde 9'luk fark atan Berlusconi, liderliğindeki sağ ittifak, 2006 seçimlerinde zaferi kıl payı farkla o dönemde Romano Prodi liderliğindeki merkez sola kaptırdığı döneme oranla daha da güçlenmiş vaziyette yeniden iktidara gelmiş bulunuyor. Kendisini İsa'ya benzetiyor 12 milyar doları aşkın şahsi servetiyle ülkenin en zengin işadamı olan Berlusconi, İtalya'nın en uzun süreli ve yolsuzluktan yargılanan ilk başbakanı. 71 yaşında estetik ameliyat yaptırıp saç ektiren Berlusconi, kendisini İsa'ya benzetiyor.

Kültür Bakanlığı'na eski modeli getiriyor Seçim kampanyası döneminde, “solcular güzel kadından anlamıyor”, “Partilerinde güzel kadın yok” diyerek büyük tepki çeken Silvio Berlusconi kendi partisine üye olan güzellere bakanlık yolu açıyor. Berlusconi'nin, Kültür Bakanlığı'na eski TV sunucusu model Mara Carfagna'yı, Tarım Bakanlığı'na da Adriana Poli Bortone'yi getireceği tahmin ediliyor. Eski bir televizyon sunucusu olan 30 yaşındaki Carfagna, aslında hukuk eğitimi almış entelektüel bir güzel. İtalyan Meclisi'nin en güzel ve en seksi milletvekili olan Mara'nın Berlusconi ile ilişkisi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Bertinotti militanlık yapacak Radikal solun aldığı bu ağır yenilgi sonrasında Romano Prodi döneminde Meclis Başkanı olarak görev yapan Fausto Bertinotti, Yeniden Komünist Yapılanma Partisi'ndeki genel başkanlık görevinden istifa edeceğini duyurarak, “Artık sadece militanlık yapacağım” dedi.

Avrupa'nın hasta adamı: İTALYA

İtalyan basını radikal solu sandığa gömen Berlusconi'ye övgüler yağdırırken, İngiliz Daily Telegraph gazetesi ekonomik krizle boğuşan ülkede Berlusconi'yi zor günlerin beklediği yorumunu yaptı. İngiliz Daily Telegraph, başyazısında bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu için kullanılan “Avrupa'nın Hasta Adamı: İtalya” başlığını attı. Gazete, 63 yılda kurulacak 62. hükümetin ülkenin ekonomik sorunlarına çözüm bulacağı yönünde az umut olduğunu yazdı.

İl Giornale: “Berlusconi Eze Eze Yendi” manşetini atarken, “İtalya ayağa kalk, Silvio Berlusconi başbakan seçildi” sözleriyle okuyucularına gelişmeleri duyurdu. Corriere della Sera: “Berlusconi'nin Zaferi - Kuzey Birliği Patladı, Büyük Zafer” başlıklarını kullandı. Gazete, “Berlusconi Demokrat Parti'yi Ezdi - Kuzey Birliği Güçlü - Sol Dışarıda Kaldı” manşetlerini attı.

La Stampa: “Berlusconi Üçüncü Kez Başbakan Seçildi - Elveda Bertinotti” sözlerini kullandı. Gazete, yarıştan boynu bükük ayrılan Walter Veltroni için “Büyük hayal kırıklığı yaşadı” ifadesini kullanırken, Komünist Parti Genel Sekreteri Bertinotti'nin, “Ne büyük kızgınlık. Politikayı bırakıyorum” dediğini de yazdı. La Repubblica: “İtalya, Berlusconi ve Bossi'nin - Radikalciler ve Aşırı Sağ Partililer Kayboldu - Berlusconi ve Kuzey Birliği Kazandı - Çığ Gibi Ezdi Geçti” diye yazdı.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 16.04.08, 19:38
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart

Mafya Berlusconi İtalya'da gene başa geldi haaa!!!!!!!!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006