KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Kadınca > Güzellik


Güzellik


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.12.09, 20:19
fotofly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 18.11.09
Erkek
Mesajlar: 26
Teşekkürler: 94
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Yeni 40 yaş üstü makyaj :D

40 yaş üstü hanımlarda, göz kapakları yavaş yavaş düşmeye başlar. O yüzden gözkapaklarını bir parça doğal fakat mat bir tonla geriye itin. Bu kısımdaki aşan düşüklüğü ten tonuyla geriye itmeniz gerekir. 40 yaş üstünde tendeki su dengesi azaldığı için hafif ışıltılı tonlar kullanmanız gerekir. Dudaklarda çok mat renkleri tercih etmeyin. Fakat çok kötü dudaklarınız varsa, tabiki gizlemeniz gerekir.

Gözaltı kusurları bu yaşlarda çok fazla ortaya çıkar. Morluk oluşabilir, kırışıklıklar oluşabilir. Göz altında torbalanma varsa, daha koyu daha sarılık olan kapatıcılar kullanacaksınız. Hafif torbalanma problemi varsa, tamamen doğal ten rengiyle uyumlu bir uygulama yapın.

Cildinizde çok fazla yaşlılık lekeleri varsa, bunları kapatmak için kapatıcılar kullanın. Kozmetik olarakta eczanelerde ürünler mevcut. Cilt lekelerini kapatmaz isterseniz, genellikle bu lekeler koyu renkli olduğundan çok doğal olmaz. Bu belirtilerle barışık yaşamak en iyisidir. Çok fazla leke varsa bunları lazerlerle açmak veya bir nebze olsun hafifletmekte mümkündür.

Cildinizde çok kırışıklık varsa makyaja başlamadan önce kırışık kapatıcı kremler kullanmanız önerilir. Makyajla hiçbir kırışıklık kapatılamaz. Aksine aralarına dolarak onların daha fazla açılmasını sağlar. Toz ve pudra kullanmayın bu tip ciltlere. Fondoteni ise çok ince uygulayın. Çok kalın bazda bir pudra daha kötü görülmesine sebep olur.

Makyaj yaparken daha pastel daha doğal ürünler kullanmalıdırlar. Çünkü belli bir yaştan sonra cildin nem dengesi azalır. Çok göze batmayan hafif bir ışıltı kullanması gerekir. Çünkü ciltte çok fazla kırışıklık varsa, oraya çok fazla ışıltı kullanamaz. Mesela göz kapaklarının yüksek ve dolgun olduğu durumlarda geriye doğru itmek gerekir.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
40 yaş makyajı 40 yaş makyaşı 40 yaş gece makyajı 4o yas makyaji kırk yaş makyajı





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006