KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Genel Kültür


Genel Kültür - Bilginizi arttırmak istiyorsanız buraya tıklayın


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.01.10, 00:21
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Ünlem Her 869, Türk değildir.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


ATO Başkanı Sinan Aygün’ün 869’lu ürünlerle ilgili açıklamasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer “869, bir yanılsamadır ve ürünün mutlaka Türk ürünü olduğunu göstermez” dedi. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal Özer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:“ATO Başkanı Sinan Aygün’ün; ‘Türkiye ekonomisi bugün güçlü ekonomiler karşısında bağımsızlık savaşı veriyor. Bu savaşta parolamız 869’dur. Yani Türk’ün şifresi 869’dur. 869’u al” şeklindeki ifadeleri, kısmen doğru olmakla birlikte gerçeği yansıtmamaktadır.

Ancak Sinan Aygün’ün belirttiği 869 nolu barkodun Türk mallarına ait olduğu hususu, tüketiciyi yanıltıcı niteliktedir. Çünkü 869 ile başlayan barkod, sadece Türk ürünlerine verilen bir barkod değildir. Çin’den, ABD’den ya da bir başka ülkeden barkodlu ya da barkodsuz, ambalajlı ya da ambalajsız olarak ülkemize ithal edilen ürünlere 869 ile başlayan barkod numarası verilebilmektedir. Bu durumda aslında ithal olan ürün, Türk malı haline dönüştürülebilmektedir. Bu nedenle, “yerli malı satın alıyorum” düşüncesiyle, 869 Barkod numarasını esas alan tüketici belki de, ithal bir ürünü satın almaktadır.




Sonuç olarak, yerli ürünleri tercih ederek ulusal sanayimize katkı yapmak isteyen tüketici, ürünün sadece Barkod numarasını esas almamalı, çok yakında derneğimiz tarafından ülke çapında başlatılacak “Yüzde 100 Türkiye – Yerli Malı Kullan Ülke Ekonomisine Sahip Çık” kampanyası çerçevesinde derneğimizce gerçekleştirilecek sosyal etiketleme sürecinde oluşacak yerli mallar listesine itibar etmelidirler”
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006