KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Galatasaray


Galatasaray


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.03.07, 22:40
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Yeni Aslan hayata döndü: 2-1

Turkcell Süper Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Trabzonspor'la karşı karşıya geldi. İki takım için de büyük önem taşıyan karşılaşmadan galip ayrılan taraf 2-1'lik skorla Galatasaray oldu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren goller 17. dakikada Arda ve 68. dakikada Sasa İliç'den geldi. Erdinç'in 53. dakikada attığı gol Trabzonspor'a yetmedi.

3 haftadır galibiyete hasret kalan Galatasaray, sezonun ikinci yarısında iyi bir performans gösteren ve oynadığı son 7 karşılaşmadan mağlubiyet yüzü görmeden ayrılan Trabzonspor'u yenerek zirve yolunda önemli bir galibiyete imza attı.

Galatasaray aldığı bu galibiyetin ardından puanını 41'e çıkararak zirve takibini sürdürdü. Trabzonspor ise 33 puanda kaldı ve 25. haftayı 8. sırada tamamladı.

Taraftarın yoğun ilgisi ve tepkisi!

Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, müsabakanın biletleri maçtan önce tükendi. Sarı-kırmızılı kulübün sezon başında kombine olarak sattığı yerler haricinde satışa sunulan biletlere taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Maçın başlamasına kısa bir süre kala Galatasaraylı taraftarlar yönetim istifa diye bağırarak yönetime olan tepkilerini ortaya koydular. Mücadelenin başlamasıyla da sarı kırmızılı taraftarların yönetime olan tepkileri devam etti ve bu sefer 'yönetim istifa' tepkileri yerini alkışlı protestoya bıraktı.

Beşiktaş'a farklı Trabzonspor'a farklı kadro

Galatasaray'da, Trabzonspor karşısında sarı kart cezalıları Okan ve Ümit'in yanı sıra sakatlığı süren kaleci Mondragon forma giyemedi. Erik Gerets geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçında sahaya sürdüğü kadroda değişiklik yaparak Inamoto, İliç ve Hakan Şükür'e ilk 11'de şans tanıdı. Beşiktaş karşısında Song'un yerine Emre Aşık'a forma veren Erik Gerets, Trabzonspor karşısında da Song'u kulübede oturtarak yine Emre'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Ligdeki Beşiktaş ve Konyaspor, kupadaki Gaziantepspor maçlarında sakatlıkları nedeniyle forma giyme şansı bulamayan Yattara, ikinci kez sakatlanarak Galatasaray karşısında da ilk 11'de yer almadı. Ayrıca Trabzonspor'da genç oyuncu Ferhat da bu karşılaşmada cezası sebebiyle kadroda yer almadı.

Arda eleştirilere golle yanıt verdi

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray ilk dakikadan itibaren Trabzonspor kalesinde gol aramaya başladı. Kanatlardan Sabri ve Ergün'le etkili ataklar geliştiren sarı kırmızılılar aradığı golü 17. dakikada son haftalarda otoriteler tarafından eleştirilen Arda'yla buldu ve 1-0 öne geçti. İlk 45 dakikada Trabzonspor'un beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve sarı kırmızılı takım soyunma odasına 1-0'ın moraliyle gitti.

Musa'nın şansızlığı

Öte yandan karşılaşmanın 37. dakikasında Arda'yla girdiği mücadele sonrası Musa yerde kaldı. Her iki takımın sağlık görevlileri sahaya girdi ve acil bir müdahale gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 dakika duran maçta saha içersinden alınan bilgiye göre Musa'nın ayağının kırıldığı belirtildi. Bu talihsiz olay sonucunda Musa'nın 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

İkinci yarıda Ersen oyunda

Mücadelenin ilk yarısında hücumda çoğalmakta zorlanan Trabzonspor'da teknik direktör Ziya Doğan, ikinci yarıya Mustafa Keçeli'nin yerine Ersen Martin'i oyuna alarak başladı. Ersen'in oyuna dahil olmasıyla oyuna kanatlara açarak yan toplardan etkili olmaya çalışan Trabzonspor, aradığı golü 53. dakikada Erdinç'le buldu ve skoru 1-1'e getirdi. Golden sonra kaleci Aykut ve Galatasaraylı diğer futbolcular hakem Bülent Demirlek'e uzun süre itirazda bulundular.

Trabzonspor beraberliği yakaladıktan sonra galibiyet golü için Galatasaray kalesine yüklendi. İkinci yarıda Ersen'in oyuna girmesiyle kanatlarda daha fazla topa sahip olma imkanını yakalayan Gökdeniz, Galatasaray savunmasına zor anlar yaşattı.

Ve Sasa İliç sahnede

Golün şokunu üzerinden atan Galatasaray, sol taraftan Ayhan Akman'ın ceza sahasına sert vuruşunda altı pasın içinde topla buluşan Sasa İliç'in golüyle 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca dev maçtan galip ayrılan taraf Galatasaray oldu.

Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 12.03.07, 08:18
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart

sağol özgürüm...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006