KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 01.06.11, 16:28
IronPunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 31.05.11
Erkek
Mesajlar: 252
Teşekkürler: 5
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Tamam İtalya'dak şike davaları hala devam ediyor!

Italya'da 2006 yılında ortaya çıkartılan Serie A'daki şike skandalının mahkemesi hala devam ederken, bu kez de Serie B ve Lega Pro'yla ilgili şike skandalı ortaya çıkartıldı. Skandalla ilgili aralarında milli futbolcuların da bulunduğu 16 kişi tutuklandı.

Lombardia Bölgesi'nde yer alan Cremona Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Bari, Como, Bologna, Rimini, Pescara, Ancona, Ascoli, Ravenna, Benevento, Roma, Torino, Napoli ve Ferrara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda "spor müsabakalarının sonuçlarını değiştirmek için suç organizasyonu oluşturmak" suçlamasıyla toplam 16 kişi tutuklandı. Tutuklananların arasında milli futbolcu Beppe Signori, Cristiano Doni ve Stefano Bettarini'nin de yer aldığı açıklandı. Tutuklananlardan 7'sinin cezaevine gönderildiği, kalan 9 kişinin ise ev hapsine alındığı açıklandı.

Operasyon emrini veren Soruşturma Hakimi Guido Salvini, maçların manipüle edilmesi için çarpıcı bir sistem oluşturulduğunu, hatta sonuçları değiştirmek için sabit bir tarife uygulandığının tespit edildiğini dile getirdi. Salvini, organizasyonun "tartışmasız lideri" olarak Beppe Signori'yi gösterdi. Salvini, geçtiğimiz sezon birinci lige çıkan Siena ve Atalanta'nın da organizasyon dahilinde olduğunu dile getirdi. Bu durum iki takımın birinci ligden men edilmesini gündeme getirdi. Olayla ilgili 28 kişi hakkında daha soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Bu mesaj; IronPunch tarafından '01.06.11 - 16:31' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006