KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol


Futbol - Tüm takım taraftarları burada rahatça konuşabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 22.07.10, 16:40
RG350 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.10
Erkek
Mesajlar: 1.773
Teşekkürler: 25
Üyeye 258 kez teşekkür edildi
Yeni Alın size yabancı hakem!

Her sıkıştığında 'Yabancı hakem' isteyen takımlarımız, Kinhofer'in acımasızlığını görünce afalladı...

Derbiyi Alman standardında yöneten Kinhofer, golden sonra yakılan meşaleler yüzünden soyunma odasına gitti ve tam 9 dakika dönmedi.

Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.. Hatta bunu şöyle de çevirebiliriz: 'Yabancı' düdüğün sesi uzaktan hoş gelir! Dün bir kez daha atasözlerimizin boşuna olmadığı ortaya çıktı.. Almanya'da oynanan ilk Dostluk Kupası'nda F.Bahçe ile G.Saray'ın maçına atanan Alman hakem Thorsten Kinhofer, iki takıma da kelimenin tam anlamıyla sahayı dar etti.

Karşılaşmanın hemen başında her müdahaleye, faule sarı kart çıkartan Kinhofer, ardından henüz 14. dakika olmasına rağmen kendisine çelme taktığı gerekçesiyle Selçuk Şahin'i kırmızı kartla cezalandırdı.. Herkes 'Neler oluyor?' derken Alman hoca, esas sürprizini 32'de yaptı.. 30'da F.Bahçe adına ağları sarsan Andre Santos'un sevincinin sonrası tribünde yakılan meşalelerin saha kenarına atıldığını gören Thorsten Kinhofer, maçı bırakarak bir anda soyunma odasının yolunu tuttu.

SIFIR TAVİZ!

Durum karşısında oldukça şaşıran iki takım oyuncuları, hakemi soyunma odasına gitmemesi için ikna etmeye çalıştılar ama nafile.. Alman hakem, sert bir mizaçla kimseye yüz vermeden soyunma odasına gitti ve meşalelerin sönmesi sonrasında tekrar yeşil zemine çıktı.

İşte bütün yaşananlar bizlerin aklına Süper Lig ekiplerimizin isyanları geldi ister istemez.. Sezon içerisinde ne zaman bir hakem hatası veya beklenmedik bir sonuçla karşılaşsalar, 'Yabancı hakem istiyoruz' çağrısını Türkiye Futbol Federasyonu'na ileten takımlarımız, dün akşamı yaşadıktan sonra herhalde fikir değiştirmişlerdir.. Özellikle 4 Büyükler'in devamlı olarak yabancı hakem istediği ülkemizde, Avrupalı düdüklerin ne kadar 'kuralcı' oldukları daha net bir biçimde görülmüş oldu.. Teşekkürler Thorsten Kinhofer!

KİNHOFER: Böyle dostluk maçı olmaz!

Karşılaşmanın hakemi Thorsten Kinhöfer, 90 dakikanın bitiş düdüğünün ardından açıklamalarda bulundu.. Yaşananları oldukça yadırgadığını ve buna benzer bir örneği hiç görmediğini söyleyen Alman hekemin görüşleri şöyle:

"Maçın başlamasının ardından büyük şaşkınlık yaşadım. Adı Dostluk Kupası.. Peki bu nasıl dostluk maçı. Önce tribünlere bakın ardından saha içine. Taraftarlar kolkola oturuyor ama sahanda kimsenin kimseye saygısı yok. Gösterdiğim kartların hepsinde haklıydım. Ayrıca maça ara vermekte de."

Arda, Bilica ve Cristian rövanşı

Kadıköy'de oynanan son maçtan önce birbirine giren 3 isim, dün de 'Dostluk' adını bırakıp birçok kez 'hesaplaştı'

Hatırlayanlar iyi bilir.. F.Bahçe ile G.Saray arasında Kadıköy'de oynanan son maçtan önce büyük kavgalar yaşanmıştı.. Taraftarına koşan Arda Turan'a Cristian Baroni çelme takmış, milli yıldız da hesap sormak için yanına gittiğinde olay kopmuştu. Hatta bu sırada Brezilyalı Fabio Bilica, Arda'nın kafasına sert bir biçimde tokat atmıştı..

BİR ANDA KARIŞTI

M'Gladbach'ta dün oynanan Dostluk Kupası'nda ise 3-1'lik maçın rövanşını almaya kalktı taraflar.. Karşılaşmanın ikinci yarısında Bilica'nın sert müdahalesine sinirlenen Arda'nın Sambacı'ya vurduğu gözlenirken, kavganın içine Cristian'ın sert bir biçimde dalması dikkat çekti.. G.Saray'dan Gökhan Zan ve Sabri'nin de karıştığı kavga, diğer futbolcular tarafından önlenmese, Dostluk Kupası'nın 'adına' leke düşmesi kaçınılmaz olacaktı.

Ayrıca Cristian ve Arda, maç içinde bir çok kez birbirlerine sert girerek 'hesap kesmeye' çalıştılar.

'Tek kurşun' Fener keskin nişancı çıktı

F.Bahçe dünkü Dostluk Kupası'nda ezeli rakibi G.Saray'ı mağlup ederken, fazla kurşun harcamadı. Sarı-lacivertlilerin rakip kaleye attığı 2 şuttan sadece 1'i kaleyi bulurken, o da Andre Santos'un ayğından çıkıp, filelerle buluştu.

G.Saray ise sarı-lacivertlilerin kalesine16 şut gönderip, 6 isabet sağlamasına karşın gol atma başarısını bir türlü gösteremedi.

Hakemlerimizin gözünü seveyim

F.Bahçeli Bekir de, maç sonrasında Türk hakemlerinin değerini anlayanlardandı: "Özel maç da olsa derbi. Biz böyle baktık ve kazandık. Türk hakemlerine haksızlık yaptığımız bu maçta çok iyi gözüktü. Onlara haksızlık yapıyoruz. 2. yarı G.Saray iyi oynadı. Son maçımızı kazansak da iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Her mücadelede daha fazla koşuyoruz."

'Bizden daha hazırlar'

"Orta sahada eksikler var. Çalışarak mücadele ediyoruz ve basamakları birer birer çıkacağız."

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard, dünkü yenilgi sonrasında takımının henüz hazır olmadığını ifade etti. Hazırlık maçlarında iki 45 dakikada iki farklı 11 oynattığını belirten Hollandalı hoca, F.Bahçe karşısında ciddi bir prova yaptıklarını ve birçok oyuncuya uzun süre şans verdiklerini söyledi. F.Bahçe'nin kendilerinden daha önce sezonu açtığını vurgulayan Rijkaard, "İlk yarı iyi oynayamasak da 2. yarı daha iyiydik. Orta sahada eksiklerimiz var ve gidereceğiz.

Hakem çok iyi bir maç yönetti, fakat zor oldu. Özel maç da olsa kazanmak isterdik. Fırsatımız da oldu ancak girmeyince girmiyor. Çalışarak mücadele etmeye devam ediyoruz ve basamakları bir bir çıkacağız" şeklinde konuştu.

'Burası önemsiz ligde ATALIM!'

G.Saraylı Barış Özbek maç sonları şunları söyledi: "Çok güzel bir atmosfer vardı. Sonuç kötü ama iyi oynadık. Sadece şansız bir gol yedik. Önemli değil, burada atamayalım ama şampiyonluk yarışında atalım. Hakem Türk futbolcularını tanımıyor. Bizimle diyalog kurulamadı."

34 bin 750 TARAFTAR

F.Bahçe ve G.Saray arasında oyananan ilk Dostluk Kupası maçına büyük ilgi vardı. Artık her sezon öncesinde Avrupa'nın değişik ülkelerinde yapılacak olan kupanın M'Gladbach'taki açılışını tam 34 bin 750 taraftar seyretti. Biletleri 10 ila 20 Euro arasında satılan Dostluk Kupası'nın bu ilgisi TFF'yi fazlasıyla mutlu etti.

Vatan
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 03.08.10, 14:56
TGYNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 03.08.10
Erkek
Mesajlar: 2
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Alın size yabancı hakem!

evetttttttttttttttt
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler




© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006