KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Fenerbahçe


Fenerbahçe


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.03.07, 08:35
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Fener yıldız arıyor!

Fener yıldız arıyor!
Sarı-lacivertli yönetimin kaliteli bir forvet bulması için Alex'in menajeri Figer'e tam yetki verdiği belirtildi. Brezilya basını ise Teknik Direktör Zico'nun, Roberto Carlos'a alternatif olarak Gilberto da Silva'yı düşündüğünü iddia etti


YUSUF KOBAL

Fenerbahçe yeni sezonun transfer çalışmaları için kolları erken sıvarken, yönetimden tam yetki alan Alex'in menajeri Juan Figer'in kaliteli bir forvet oyuncusu aradığı öğrenildi.
Sarı-lacivertli kulübün, Deivid ile yollarını büyük olasılıkla ayıracağı, menajer Figer'in yine Brezilyalı bir forvetin peşinde olduğu bildirildi.
Avrupa'da çeşitli temaslar yapan Figer'in, İstanbul'a dönüşünün bu nedenle geciktiği ve Alex'in imzasının büyük olasılıkla önümüzdeki hafta atılacağı ifade edildi.


Sol kanat oynuyor
Bu arada Brezilya'nın spor gazetelerinden Globo Esporte, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun, gelecek sezon için Roberto Carlos'un transfer edilememesi olasılığına karşılık, Almanya'nın Hertha Berlin takımından Brezilyalı Gilberto da Silva Melo'yu istediğini ileri sürdü.
Globo Esporte'nin haberinde, defansın sol kanadına futbolcu arayan Fenerbahçe'nin, Roberto Carlos arzusunun geçmişi bilinen bir konu olduğunu yazarak, Teknik Direktör Zico'nun alternatif olarak Gilberto'yu da düşündüğü belirtildi.


'Teklif almadım'
Zico'nun sürpriz bir şekilde Gilberto ile ilgilendiğini yazan Brezilya gazetesi, yine de Fenerbahçe kulübünden henüz resmi bir teklif olmadığını kaydetti. Gilberto, Zico ve Moracy ile arkadaş olduğunu, ancak Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilenmesi konusunda hiçbir şey bilmediğini söyleyerek, "Şu anda Hertha Berlin'in oyuncusuyum. Arzum kulüp ile olan kontratımı tamamlamak" dedi.

Serkan sakatlandı

Sarı-lacivertli ekip, Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün tek idmanla sürdürdü. Teknik Direktör Zico, Samandıra Tesisleri'nde yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenmanda futbolculara, taktik ağırlıklı çift kale maç yaptırdı. Brezilyalı çalıştırıcı ligdeki son maçta Konyaspor karşısında sahaya sürdüğü 11 kişilik kadroyu yedek oyunculara karşı denedi. Kalede Serdar yer alırken, savunma dörtlüsü Serkan, Lugano, Edu ve Ümit'ten oluştu. Orta alanda Appiah, Aurelio, Deniz, Alex ve Tuncay görev yaparken, forvette Kezman yer aldı.
Zico, çift kale maçın ardından ilk 11'de yer alan oyuncuları etrafına toplayarak toplantı yaptı.
Sarı-lacivertlilerin taktik maçında savunma oyuncusu Serkan sakatlanarak çalışmayı yarıda bıraktı. Bir pozisyonda sol ayak bileğinin üzerine aldığı darbeyle yerde kalan genç futbolcu, saha kenarında yapılan ilk müdahalenin ardından tesislere götürüldü.
Antrenmana Rüştü ve Deivid dışında bütün futbolcular katılırken, Deivid antrenör Önder Özen yönetiminde takımdan ayrı koşu yaptı.

'Genel kurul toplanmalı'

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu dün İstanbul Üniversitesi'nde "Spor Yönetiminde Spor Hukuku'nun Yeri ve Önemi" konulu panele katılarak soruları yanıtladı.
Mosturoğlu, kulüp yönetimlerinde spor hukukunun önemini anlatırken, medyanın hukuki konulara yaklaşımından duyduğu sıkıntılara değindi. Eğitimini aldığı halde kendisinin bile kesin şeyler söyleyemediği konularda, basında bazı kimselerin oldukça net fikirler ortaya koyduğunu belirten Mosturoğlu, ''Spor hukuku gerçekten çok önemli bir özel hukuk alanı ve uzmanlık gerektiriyor. Tekrar onanmaksızın sonuçlar doğurabiliyor. Uzman kişiler yorum yapmalı. Ülkemizde spor hukuku çok önemsenirken, bir yandan da herkes fikir beyan edebiliyor. Bu tehlikeli'' dedi. Fenerbahçe Asbaşkanı, uzmanlaşmış hukukçuların, kulüplerin yönetiminde veya profesyonel alanlarında desteklenmesi gerektiğininin de altını çizdi.
Mosturoğlu, "Sportif başarılar kısa vadede düşünülmesi gereken başarılar olabilir. Fakat kurumsal başarılar uzun vadeli çalışmalar sonucunda meydana çıkar. Bakan Mehmet Ali Şahin'in Futbol Federasyonu'na yaptığı genel kurul çağrısı özerkliğe müdahale değildir. Sonuçta bu yasa FIFA'nın denetiminden geçmiştir. Olması gereken genel kurulun bir an önce toplanmasıdır" diye konuştu.

Edu da şaşırdı!

Brezilya Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'de forma giyen Edu Dracena'nin Milli Takım'a çağrıldığını sarı-lacivertli kulübe değil, bu oyuncunun Brezilya'da yaşayan ailesine haber verdi. Edu'ya milli olduğunu bildirmek için ailesini görevlendiren federasyon yetkilileri, Fenerbahçe kulübüne haberi çok sonra gönderdi.


Ağabeyi bildirdi
Normalde oyuncunun Milli Takım'a çağrıldığını, futbol oynadığı kulübe bildirip, davet eden Brezilya Futbol Fedesayonu'nun bu tavrı şaşkınlık yaratırken, Edu, Milli Takım'a çağrıldığını, İstanbul'da bulunan ağabeyisine gelen haber üzerine öğrendi. Edu, hemen internetten Brezilya Futbol Federasyonu'nun resmi web sitesine girerek, Milli Takım'a çağrıldığı bilgisine ulaştı.



Cavcav'dan zeytin dalı

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, tribün terörünün önlenebilmesi için, "Olaylara sebebiyet verenlere, 6 aydan 2 yıla varan hapis cezaları vererek, olayların önüne geçebiliriz diye düşünüyorum" dedi.
Cavcav, tribündeki olayların terör boyutuna varması halinde, hakemlerin maçı iptal edip, ertesi gün seyircisiz oynatma yetkisine sahip olması gerektiğini de söyledi.
Fenerbahçe'ye de zeytin dalı uzatan İlhan Cavcav, "Fenerbahçe ile şahsi bir kavgam olmadı. Aziz Bey iyi bir başkan, kulübüne çok destek veren bir başkan. Ancak büyük kulüplerimiz diğer kulüplerimize örnek olmalı. Başkanları da herkese örnek teşkil edecek şekilde davranmak zorundadırlar. Biz kin güden insanlar değiliz. Kimseye kırgın değiliz. Geçmişteki kırgınlıkların artık maziye gömülmesi lazım" ifadesini kullandı.

milliyet
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006