KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Fenerbahçe


Fenerbahçe


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 29.07.10, 02:27
RG350 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 03.02.10
Erkek
Mesajlar: 1.773
Teşekkürler: 25
Üyeye 258 kez teşekkür edildi
Yeni Fenerbahçe-2 Young Boys-2

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında deplasmanda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaştı.

Sarı-lacivertli temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme mücadelesinde deplasmanda Young Boys'u 2-2 berabere kalarak, tur için avantaj yakaladı.

Fenerbahçe, bu sezon en önemli değişikliği Daum'u gönderip, Aykut Kocaman'ı takımın başına getirerek yaptı. Aykut hocanın kamp döneminde takıma oynatmak istediği futbolu pek oynatamadığı görüldü. Hazırlık döneminde kötü neticelere imza attılar. Ortaya koyulan futbol da pek iç açıcı değildi.

İlk önemli sınavı Galatasaray karşısında vermişlerdi. Ezeli rakibini 1-0 devirmeyi başaran Fenerbahçe, sahadan galibiyetle ayrılmasına karşın, futboluyla yine tat vermemişti. Her ne kadar hazırlık kampındaki neticeler ve ortaya koyulan futbolun çok da önemi olmasa da ve işte Devler Ligi'ne ilk adımı attı Fenerbahçe.

İLK YARI

Bu devrede sarı-lacivertlilerin rakibi önünde fazla bir varlık gösterebildiği söylenemez. 5. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında temsilcimiz Emre'yle 1-0 öne geçmeyi başarsa da ilerleyen dakikalarda daha iyi olan taraf Young Boys, yakaladığı pozisyonlardan birinde Dudar'ın fileleri havalandırmasıyla eşitliği sağladı.

Bu dakikalardan sonra Fenerbahçe'niun daha derli toplu oynayacağı kanısına varsak da durum hiç de öyle olmadı. Özellikle toplu hücum yaparak Fenerbahçe kalesinde fazlasıyla pozisyon yakalayan Young Boys'un belki de son vuruşlarda becerikli bir futbolcusu olsaydı, bu yarıda sonuç çok farklı olabilirdi.

Fenerbahçe çok kötü oynamasına karşın, yine yakaladığı ani bir pozisyonda yeni transfer Stoch, ceza sahası çizgisi üzerinde düzgün bir vuruşla Fenerbahçe'yi öne geçirmeyi başardı. Bu golün üzerinden geçen kısa bir süre sonra Kazım'ın ikinci sarı karttan kırmızı görmesi, Fenerbahçe'nin işini zorlaştırdı.

Devreyi özetleyecek olursak, bireysel yetenekleri daha fazla olan ve son vuruşlarda daha etkili ayaklara sahip olan sarı-lacivertliler, genç ve tecrübesiz rakibi karşısında kötü oynamasına rağmen soyunma odasına avantajlı bir neticeyle gitti.

İKİNCİ YARI

Bu devreye Kazım kırmızı kart görerek rakibinden bir kişi eksik devam etmek zorunda olan Fenerbahçe, defansif bir futbol sergiledi. Young Boys'u savunmada karşılayan sarı-lacivertliler, kalesinde tehlikeler yaşasa da Volkan'ın üstün performansıyla son dakikaya kadar mücadeleyi önde götürdü.

Ancak dakikalar 89'u gösterdiğinde Young Boys penaltıdan kaydettiği golle 2-2'yi yakaladı. Her şeye rağmen temsilcimiz, kötü bir futbol sergilemesine ve ikinci yarıyı 10 kişi oynamasına rağmen 2-2'lik skorla rövanş için büyük bir avantaj yakaladı.

STOCH SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch, çıktığı ilk resmi karşılaşmada golünü attı.

Galatasaray'ın da transferi için oldukça yoğun mesai harcadığı ancak Fenerbahçe'nin araya girerek renklerine bağladığı Miroslav Stoch, sarı-lacivertlilerle çıktığı ilk resmi maçında golünü attı. Stoch, dakiklar 40'ı gösterirken, Fenerbahçe'nin 2. golünü kaydederek, sarı-lacivertlilerin soyunma odasına 2-1 önde gitmesini sağladı.

Slovak futbolcu, sahada kaldığı süre içerisinde hırslı ve etkili futboluyla göz doldurdu.

KAZIM KIZARDI

Geçen sezon ortasında Fransa'nın Toulouse takımına kiralık giden Kazım, yeni sezonda tekrar Fenerbahçe'de kadroya girdi.

Young Boys karşısında da görev alan Kazım, 25. dakikada gördüğü sarı kartın ardından, 43'te hakeme gereksiz bir itirazdan dolayı ikinci sarıyı görerek takımını 10 kişi bıraktı ve Fenerbahçe'nin bu sezon ilk kızaran ismi oldu.

DIA İLK 11'DE YER ALMADI

Sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne kalabilme yolunda ilk ciddi sınavına çıktı.

İsminin UEFA'ya bildirilmesiyle ilgili evrak işlemleri tamamlanarak lisansı çıkarılan yeni transfer Dia'nın bugünkü maçta oynayabileceği ifade edildi ancak teknik direktör Kocaman bu futbolcuya ilk 11'de yer vermedi.

Geçen sezondan Avrupa kupalarında kart cezası bulunan Caner Erkin, Young Boys maçında forma giymedi. Dünya Kupası sebebiyle kampa geç katılan Lugano da İsviçre deplasmanında oynamadı.

Sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Güiza, Uğur Boral ve Özer Hurmacı da Devler Ligi ön eleme ilk karşılaşmasında forma giymedi.

YOUNG BOYS 2-2 FENERBAHÇE

Stat: Stade de Suisse
Hakem: Svein Oddvar Moen

Young Boys: Bürki, Dudar, Sutter, Costanzo, Doubai (Dk.83 Mayuka), Bienvenu (Dk.58 Schneuwly), Spycher, Lulic (Dk.66 Regazzoni), Affolter, Degen, Jemal
Teknik Direktör: Vladimir Petkovic

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Önder, Bekir, Bilica, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre (Dk.86 Deivid), Stoch, Alex (Dk.80 Semih), Gökhan Ünal (Dk.72 Selçuk)
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Sarı Kartlar: Bekir, Kazım (2), Önder, Alex, Volkan (Fenerbahçe), Costanzo (Young Boys)
Kırmızı Kart: Kazım (Fenerbahçe)

Goller: Dk.5 Emre Belözoğlu, Dk.40 Stoch (Fenerbahçe), Dk.18 Dudar, Dk.89 Costanzo (Young Boys)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 29.07.10, 14:19
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fenerbahçe-2 Young Boys-2

Çok mu hoşunuza gitti.. Keşke sizde o seviyede olabilseydiniz!
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 10.08.10, 00:40
nickell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 02.05.10
Erkek
Mesajlar: 670
Teşekkürler: 143
Üyeye 52 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Fenerbahçe-2 Young Boys-2

fenerbahçe yeni sezonda umarım iyi bir takım olur
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006