KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Spor > Futbol > Fenerbahçe


Fenerbahçe


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 02.04.08, 23:56
CorLeone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GodfatheR
 
Kaydolma: 29.11.07
Erkek
Mesajlar: 806
Teşekkürler: 23
Üyeye 154 kez teşekkür edildi
Standart Burası Kadıköy Burdan Çıkış Yok!!!

Cehennemin son kurbanı CHELSEA! Fenerbahçemiz, tarihinin en önemli maçında Chelsea'yi çimlere gömdü!
Fenerbahçe 2-1 Chelsea

Biz demiştik! Biz belirtmiştik! 'Kork Chelsea' demiştik... Cehennemim son kurbanı sen olursun demiştik! İşte Avrupa'nın Prensi'nin yeni kurbanı Chelsea oldu! Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçında İngiliz rakibimize karşı 13. dakikada Deivid'in şanssız bir şekilde kendi kalesine atmasıyla yenik duruma düşsek de, 65. dakikada Colin Kazım ve 81. dakikada Deivid'in mükemmel golleriyle karşılaşmadan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldık, rövanş öncesi avantaj yakaladık! Şimdi rövanşı iple çekiyoruz! Oradan da alnımızın akıyla çıkıp, yarı final vizesi alacağız!

BEŞİKTAŞ MAÇINDAN İKİ DEĞİŞİKLİK...

Teknik direktörümüz Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final turunun ilk maçında Chelsea ile yaptıkları mücadelede, Beşiktaş maçının kadrosundan 2 değişiklik yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde sarı kart cezalısı olan Gökhan'ın yerine savunmanın sağında Önder forma giyerken, derbide sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Deivid, Chelsea maçında kadrodaki yerini aldı. Brezilyalı teknik adam, derbi maçta Selçuk'un yerine orta alanda görevlendirdiği Maldonado'yu, İngiliz rakipleri karşısında da Şilili oyuncuyu tercih etti. Ligde Volkan Demirel'in ilk 11'de yer aldığı maçlarda, altyapıdan oyuncu bulundurma kontenjanı nedeniyle 18'e alınmayan kaleci Serdar, Chelsea maçında kadroya girdi.

ROBERTO CARLOS KADRODA YOK...

Fenerbahçe'de sakatlığı geçmesine rağmen henüz fizik ve kondisyon olarak hazır olmayan Roberto Carlos, Chelsea maçının kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertli ekipte, sarı kart cezalısı Gökhan'ın yanı sıra çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Deniz ile Can, İlhan ve Gürhan da maçın kadrosunda yok. İngiliz ekipte ise sakatlıkları bulunan ve bu nedenle İstanbul'a getirilmeyen kaleci Cech ve Shevchenko maç kadrosunda bulunmadı. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Anelka ise eski takımına karşı Chelsea'nın yedekleri arasında yer aldı.

BU KADAR ŞANSSIZLIK OLMAZ...

Tarihimizin en büyük maçında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda konuk ettiğimiz Chelsea'ye karşı karşılaşmanın ilk 10 dakikalık periyodunda ortaya son derece sakin bir oyun koyduk. Rakibimizin fazla üzerine gitmeden, topu istediğimiz gibi çevirerek oyunu yönlendirdik. Orta alanda tek top oynaması ve akıllı futbolu ile beğeni toplayan Maldonado'nun, bu maça da aynı performansıyla başlaması, topun bizim kontrolümüzde kalmasını sağladı.

Ancak bu dakikaların atlatılmasının ardından rakibimiz Chelsea bir anda oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. İyi kapattıkları orta alan ve savunmanın yanı sıra, sol kanattan Malouda, sağ kanattan da Joe Cole'un aktif futbolu ile kalemize gelmeye çalışan Chelsea, 13. dakikada şansının da yardımıyla bir gol buldu ve 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelişen Chelsea atağında Malouda'nın ortasına ayak koymaya çalışan Deivid'in vuruşu, ağlarımıza gitti ve 1-0 yenik duruma düştük.

Golün ardından Chelsea üzerimize gelmeye devam etti. Sağ bek görevinde oynayan ancak sık sık ileri çıkan Essien'in 17. dakikada kalemize attığı şut, üst direkten döndü...

İLK ŞUTUMUZ 21. DAKİKADA GELDİ

Rakibimiz Chelsea'nin, yüksek fizik gücüne sahip oyuncularıyla, en yaratıcı futbolcumuz ve kozumuz olan Alex'e boş alan vermeyen oyun tarzı rakip kaleye gitmemizi oldukça zora soktu. Chelsea'ye karşı bir türlü beklenen baskıyı kuramamamız üzerine orta alanda Mehmet Aurelio ve Maldonado da zaman zaman ileri çıkmaya başladı. Konuk ekibin kalabalık savunmasına paralel olarak ilk şutumuzu 21. dakikada attık. Mehmet Aurelio'nun kendi hazırladığı pozisyonda çektiği şut, etkisiz bir vuruş oldu...

Karşılaşmada ilk yarım saatlik dilimi doldururken, Fenerbahçemizin hala oyunda olmayışı bizi oldukça sıkıntıya soktu. Konuk Chelsea, Drogba'yı da devreye sokup ikinci gol için girişimlerde bulunurken, takımımız hala organize olamıyordu. Bu arada taraftarımız da erken gelen ve büyük şanssızlık yaşadığımız golün ardından şoke olmuş, bu kesmişti!

Kalan 15 dakikalık dilimde Fenerbahçemiz zaman zaman canlansa da, bir türlü oyuna istediği ağırlığı koyamadı. Kezman'ın ileride çok yalnız kalması, Vederson'un zaman zaman yaptığı çıkışlarda başarısız olması, Uğur Boral ve Alex'in maça gününde başlamayışları bizi hücumda oldukça etkiledi. Chelsea'nin her başlayan atağımızda bize karşı en ileri uçta yaptığı pres, takımımızı oldukça olumsuz etkilemeye devam etti.

BRAVO VOLKAN!

İlk yarının son dakikalarına doğru Chelsea, Fenerbahçemize karşı bir kontraatak şansı yakaladı. İleri uca atılan topta en tehlikeli futbolcularından Drogba bir anda kalecimiz Volkan ile karşı karşıya kaldı ancak Volkan tam zamanında müdahale yaparak maçın kopmasını engelledi. Volkan, daha öncede Drogba'nın ceza sahamız içinde çektiği sert şutta rakibimize gol imkanı tanımamıştı. İlk yarıda başka gol gelmeyince soyunma odasına 1-0 geride gittik.

FENERBAHÇEMİZ KENDİNİ BULUYOR!

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Fenerbahçemiz de kendini bulmaya başladı. Alex'in kendini daha çok göstermesi, Mehmet Aurelio'nun ileriye daha sık çıkmasıyla birlikte takımımız Chelsea kalesine karşı daha büyük güvenle gitmeye başladı. Taraftarımızın da desteği ile rakibine gol için saldırmaya başlayan takımımızda teknik direktörümüz Zico, karşılaşmanın 54. dakikasında Uğur Boral'ı oyundan alıp, yerine Colin Kazım'ı sahaya sürdü. Bu değişiklik ile hücum gücünü daha da arttırmayı planlayan Brezilyalı hocamız, Deivid'i sol kanada çekti.

GOL GOL GOL!

Teknik direktörümüz Zico'nun yaptığı bu değişiklik 10 dakika sonra meyvesini verdi! Yalnıcaz 10 dakika! Karşılaşmanın 65. dakikasında Mehmet Aurelio'nun derinlemesine pasında Colin Kazım, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve ağları sarstı! Kadıköy'de Chelsea ağları sarsıldı! Kadıköy'de Fenerbahçe taraftarı 'GOOL' diye ayağa kalktı! Kadıköy'de eşitliği yakaladık!

SEMİH OYUNDA!

Golün gelmesi ve oyundaki dengeyi sağlamamızın ardından artık sıra gelmişti galibiyet golüne! Fenerbahçemiz yükleniyordu! Fenerbahçemiz rakip kaleye gol için saldırıyordu! Chelsea tüm hatlarıyla yarı sahasına kapanmış, Fenerbahçenin dalga dalga üzerine gelmesini seyrediyordu! Özellikle Kazım'ın dinamik futbolu Fenerbahçemize büyük hareketlilik katıyordu...

ÖYLE BİR YAZDI Kİ! DEIVID ÖYLE BİR GOL ATTI Kİ!

Dakikalar 81'i gösteriyordu... Dengeyi yakalayan Fenerbahçemizin ikinci gol için yarattığı fırtına dinmek üzereydi... Ama sahneye biri çıktı... Sahneye Deivid çıktı! Sahneye maçın başında kendi kalesine gol atan Deivid çıktı! Ve bu kez Chelsea ağlarını salladı! Hem de öyle bir salladı ki! Deivid öyle bir yazdı ki! Deivid yaklaşık 30 metreden öyle bir gol attı ki! Bu golle Chelsea'yi yıktık! Bu golle Chelsea'yi yaktık! Bu golle Avrupa'yı salladık!

Kalan son 10 dakikalık kısımda taraftarımız 3 istedi! Chelsea'ye karşı 3 istedi! Fenerbahçemiz oyununu oynadı ama karşılaşma 2-1 sona erdi. Bu zorlu mücadeleden alnımızın akıyla çıktık! Şimdi İngiltere'de işi kökünden bitirme zamanı!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
5. dakikada Alex'in güzel topuk pasında ceza alanına hareketlenen Vederson'dan önce kaleci Cudicini, kalesinden çıkarak topu uzaklaştırdı.
12. dakikada Joe Cole'un sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez vuruşunda, top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
13. dakikada soldan ceza alanına giren Malouda'nın çizgiye kadar inip, içeriye yerden sert gönderdiği topa ters bir vuruş yapan Deivid, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 0-1
18. dakikada ceza alanı dışından Essien'in sert şutunda, üst direğe çarpan top auta gitti.
23. dakikada sağdan Essien'in ortasında, arka direkte Drogba'nın, Önder'in üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
27. dakikada Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı içinde Essien kafayla Lampard'da gönderdi. Bu futbolcunun altıpasta kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
30. dakikada Ballack'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Drogba, Vederson'u geçerek sağ çaprazdan çok sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel topu kornere tokatladı.
34. dakikada ceza alanı dışından Drogba'nın şutunda, top yandan auta çıktı.
45. dakikada Ballack'ın orta sahadan uzun pasında, savunmanın arkasında topla buluşan Drogba'dan önce ceza sahasının dışına kadar çıkan kaleci Volkan Demirel, topu ayaklarıyla uzaklaştırarak önemli bir gol pozisyonunu daha önledi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Chelsea'nin üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada topla hareketlenen Carvalho ceza sahasına girdi. Sol köşede Lugano'dan sıyrılan Carvalho'dan önce kalesini terkeden Volkan, yatarak topu kontrol etti.
50. dakikada sağ kanattan Önder, ceza sahasına ortaladı. İyi yükselen Ale kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, yandan auta çıktı.
53. dakikada Malouda'nın yerden pasında ceza sahası sağ çaprazından Drogba vurdu. Top, kaleci Volkan'da kaldı.
55. dakikada sol taraftan kazanılan köşe atışını Ale kullandı. Ale'in ceza sahasına ortasında Edu'nun kafasından seken topa, arka direkte Kezman'ın rövaşatasında kaleci Cudicini, iki hamlede topu kontrol etti.
56. dakikada Chelsea'nin sağ taraftan kazandığı serbest atışı Lampard kullandı. Lampard'ın ceza sahasına ortasında arka direkte Carvalho kafayı vurdu. Top, üstten auta çıktı.
58. dakikada ceza sahası dışından Ballack'ın sert vuruşunda kaleci Volkan, uzanarak topu önledi. Ceza sahasında boşta kalan topu, Önder kayarak taça attı.
64. dakikada Deivid'in yerden pasında ceza sahası dışından Ale yerden vurdu. Kaleci Cudicini, rahatlıkla topu kontol etti.
65. dakikada Aurelio'nun mükemmel pasında topu kontrol eden Colin Kazım, kaleci Cudicini ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasından Colin Kazım'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-1
67. dakikada Lampard'ın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Ballack, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda Volkan, mutlak bir golü önledi.
75. dakikada sağ kanattan Colin Kazım'ın ceza sahasına ortasında arka direkte Deivid, topun gelişine vole yapmak istedi, ancak topa istediği gibi vuramadı.
80. dakikada uzak mesafeden Deivid harika vurdu. Meşin yuvarlak, sol köşeden ağlarla buluştu. 2-1

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Claus Bo Larsen, Anders Norrenstrand, Henrik Sonderby
FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Vederson, Deivid, Mehmet Aurelio, Maldonado, Uğur Boral (Colin Kazım dk. 54), Alex, Kezman (Semih dk. 72)
YEDEKLER: Serdar, Yasin, Kemal, Ali Bilgin, Selçuk
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
CHELSEA: Cudicini, Malouda, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Essien, Makelele, Ballack, Lampard (Mikel dk. 76), Joe Cole (Anelka dk. 86), Drogba
YEDEKLER: Hilario, Ferreira, Kalou, Wright Philips, Alex
TEKNİK DİREKTÖR: Avram Grant
GOLLER: Deivid (dk. 13 k.k. ve 80), Colin Kazım (dk. 65)
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006