KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Fan Kulüpleri


Fan Kulüpleri - Sevdiğiniz sanatçıların, mankenlerin, markaların veya kendi fan kulübünüzü açabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 03.10.10, 23:42
'gebze'Li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 27.09.10
Kadın
Mesajlar: 390
Teşekkürler: 36
Üyeye 30 kez teşekkür edildi
Cool '$ebnem feRah' <3

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Biyografi


12 Nisan 1972 yılında Yalova'da doğdu. Kırmızı elbiseler giyerek mahallede şarkılar söyleyen Şebnem Ferah'ın müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlamış. Şebnem'in müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuş. İlk okulda enstrüman ve solfej dersleri almaya başlamış. Şebnem'in ailesinde hemen hemen herkes müzikle içiçe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak atılmış piyasaya.

İlk okul yıllarında mandolin kursu alan Şebnem okul orkestrasında da solistlik yapmış ve bugüne dek hayatını müzikle bağdaştırmış. Liseyi Bursa Gemlik'te "Özel Namık Sözeri Lisesinde" yatılı bir öğrenci olarak okumuş ve bu dönemler Şebnem'in kendisini tanımasına, tek başına ayakta kalmasına yardımcı olmuş.

Şebnem'in okul orkestralarında başlayan bu serüveni daha sonra küçük topluluklarla devam etmiş. Lise zamanlarında"Pegasus"adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Şebnem, 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik uğruna "Odtü Ekonomi" Bölümünü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince "İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili Ve Edebiyatı" bölümüne kaydolmuş.

1994 yılında "Volvox" grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamış. Rahmetli sanatçımız Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu Underground ortamdan daha Ferah bir ortama kavuşmuş.

Daha sonra "15 Kasım 1996 Cumartesi" günü "KADIN" adlı ilk solo albümünü çıkardı. İlk videosunu "Vazgeçtim Dünyadan" adlı parçasına çeken Şebnem, Rock müzik piyasasını yeni bir döneme soktu. Çıkışıyla büyük bir sansasyon yarattı. Gerek kaset satışları gerekse video klibiyle uzun süre listelerde bir numara olarak boy gösterdi. Daha sonraları "Yağmurlar", "Bu Aşk Fazla Sana" ve "Fırtına" adlı şarkılarına klip çekti. İlk konserini "04 Nisan 1997" de "İzmir Ege Üniversitesi" nde verdi ve büyük bir kalabalığa yaklaşık 6000 kişiye unutulmayacak dakikalar yaşattı. İzmir'deki konserin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserlerine devam etti ve bu konserlerin yanı sıra düzenli bar programları da yaptı.

Tabii ki Şebnem`in yaşadığı çok büyük acılar da oldu. 1998 yılında Ablası Aycan Ferah`ı yitirdi. Üzüntülü bir dönemin ardından 2.5 yıllık bir aradan sonra "24 Haziran 1999 Perşembe Günü" ikinci albümünün ilk klibi "Bugün" müzik kanallarında boy göstermeye başladı ve tarih "30 Haziran 1999 Çarşamba" yı gösterdiği zaman "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" adlı ikinci albümünü yine sansasyonlu bir şekilde bizlere sundu. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde de İskender Paydaş ve Pentagram ekibiyle çalışan Şebnem yine herkesi üzerine yoğunlaştırdı. Çok samimi sözlerin üzerine sarılmış etkileyici melodiler yine hafızamıza kazınacak ve aklımızdan asla silinmeyeceklerdi. Albümün ikinci videosu "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" şarkısına geldi, klibin yönetmenliğini Hakan Yonat yaptı. İkinci albümün ardından yine araya uzun bir stüdyo dönemi girdi.

Bu arada acılar Şebnem`in peşini bırakmadı. 1999 yılında meydana gelen 17 Ağustos depreminde Babası Ali Ferah`ı yitirdi. Acılarını hafifletmek ve yeni şarkılar üretmek için müziğe daha da sıkı sarılmayı tercih etti. Böylece "03 Ekim 2001" tarihinde "Perdeler" adlı üçüncü albümü yayınlandı ve yine büyük beğeni topladı. Bu sefer ki albümde Şebnem, İskender Paydaş ve Pentagram üyeleriyle değil de sahnede birlikte çaldığı müzisyenlerle çalışmıştı. Bu albümden ilk video, albümle aynı adı taşıyan "Perdeler" şarkısına çekildi. Klip, Türkiye standartlarının çok dışında ve oldukça güzel görüntüler barındırıyordu. Bu klipten kısa bir süre sonra "Sigara" şarkısı da, renkli camda boy göstermeye başladı.

İki yıl aradan sonra, tarih "12 Mayıs 2003 Pazartesi" yi gösterdiğinde, yeni albümünün ilk videosu "Ben Şarkımı Söylerken" müzik kanallarında dönmeye başladı. "15 Mayıs 2003 Perşembe Günü" "Kelimeler Yetse" adlı muhteşem bir albümle Şebnem tekrar aramıza dönmüş oldu. İlk klibiyle kendinden oldukça söz ettirmeyi ve yine yeniden gündeme oturmayı başardı. Röportajlar, Tv programları derken kendini yoğun bir temponun içinde bulan Şebnem, bu yoğun temponun arasında Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler ve Mayın Tarlası’na da klip çekti ve yeni albüm çalışmalarına başlayana dek Türkiye'nin bir çok şehrinde konserler verdi...

Sessiz sedasız geçen bir yılın ardından, “5 Temmuz 2005 Salı günü” bu defa Tarkan Gözübüyük prodüktörlüğünde 5. albümü “Can Kırıkları”nı yayınlayarak yeniden piyasaya damgasını vuran Şebnem Ferah, ilk klibini de albümle aynı ismi taşıyan şarkısı “Can Kırıkları”na çekti. Son albümlerine oranla sert sounduyla dikkat çeken albümünün, 29 Temmuz 2005 günü Parkorman’da gerçekleşen gala konseriyle yeniden dinleyicilerine kavuşan Şebnem’in yeni albüm konserleri de bu sayede başlamış oldu. Çok geçmeden “Çakıl Taşları”na ikinci video klip geldi. Katıldığı programlarda birçok klip ve konser müjdesi veren Şebnem’in, konser maratonu halen devam etmekte...

Albümleri dışında da Şebnem Ferah’ı pek çok farklı çalışmada görmemiz mümkün. Kimi sanatçıya geri vokalleri'yle, kimisiyle de düet yaparak onlara eşlik etmiştir. Bunun yanı sıra birçok film ve reklam müziği'ni de seslendirmiştir. Aynı zamanda diğer sanatçılarla beraber yardım konserleri vermek gibi pek çok faaliyette de bulunmuştur.

Kısacası Şebnem varolduğu günden bu yana bir çok eşsiz başarıya imza atmıştır.

Kendi ruhunun müziğini bulup, seçtiği yolda emin ve sağlam adımlarla yürümeyi başaran, içi doldurulmuş boş şarkıları değil hayatın gerçeklerini yansıtan şarkılarını, eşsiz sesini bizlere sunan ve en önemlisi dinleyenlerine Yüreğinin Tümünü açmaktan çekinmeyen, daima Samimi Duygularını paylaşan Gerçek Müzisyen Şebnem Ferah'a binlerce teşekkürler.


Diğer İnsanları Bilmiyoruz Ama Biz Büyüyoruz Seninle, Şarkılarınla, Müziğinle...


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kadın (albüm) - 1996
1)Vazgeçtim Dünyadan
2)Deli Kızım Uyan
3)İyi Gün Dostlarım
4)Bu Aşk Fazla Sana
5)Bırak Kadının Olayım
6)Fırtına
7)Yağmurlar
8)Yeniden Doğup Gelsem
9)Durma
10)Buradan Göçerken
11)Yağmurlar (Enstrümental) (Cd Bonus Track)

*Kadın, rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah'ın ilk özgün stüdyo albümüdür. 7 Aralık 1996'da Raks Müzik tarafından yayınlanan albümde 10 şarkı bulunmaktadır. Albüm, Türkiye'nin rock müziğe bakış açısında önemli gelişmeler sağlamıştır. Yapımcılığını İskender Paydaş'ın üstlendiği albüm 400 bin civarı satmıştır. Hazırlığı iki yıl sürmüş ve Şebnem Ferah albümü anne ve babasına ithaf etmiştir.

"Deli Kızım Uyan" parçası çoğu kitlelere göre albümün duygu yoğunluğu en yüksek şarkısıdır. Şebnem Ferah, bu şarkıyı yitirdiği ablası için yazmıştır.

Albümün ilk videosu "Vazgeçtim Dünyadan" adlı şarkıya çekilmiş ve şarkı listelerde uzunca bir süre bir numarada kalmıştır, ancak klip bazı kitleler tarafından ciddi eleştirilere maruz kalmıştır. Ayrıca, albümde "Yağmurlar" şarkısının enstrümantal versiyonu da bulunmaktadır.




UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Artık Kısa Cümleler Kuruyorum- 1999
1)"Oyunlar"
2)"Ay"
3)"Bugün"
4)"Kalbim"
5)"Herkes Bilsin İstedim"
6)"Oyunun Sonu"
7)"Üvey"
8)"Nefessiz Kaldım"
9)"Yorgun"
10)"Artık Kısa Cümleler Kuruyorum"
11)"Bugün (Enstrümantal)" [Bonus Track]

*Artık Kısa Cümleler Kuruyorum, rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah'ın ikinci özgün stüdyo albümüdür. 6 Temmuz 1999'da Universal Music şirketi tarafından yayınlanan albümde 10 şarkı yer almaktadır. Albümdeki "Yorgun" parçası dışındaki bütün şarkılar Şebnem Ferah'a aittir, "Yorgun" şarkısının söz ve müziği Kurban grubunun solisti Deniz Yılmaz'a aittir.

Şebnem Ferah "Bugün" şarkısını tıpkı Kadın albümündeki "Deli Kızım Uyan" parçası gibi ablası için yazdığını belirtmiştir. Albümde ölüm teması dikkat çeker. Şebnem Ferah, albümü ablası Aycan Ferah'a ithaf etmiştir.

Bu albümle birlikte Şebnem Ferah, kendini geliştirmiş, artık amatörlükten çıkmış ve daha profesyönel bir şekilde olaylara yaklaştığını vurgulamıştır.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Perdeler - 2001
1)Sigara
2)Aşk
3)Sil Baştan
4)Nereye Kadar
5)Perdeler
6)Günaydın Sevgilim
7)Dünya
8)Saatim Çalmadan
9)Korkarak Yaşıyorsan
10)Perdeler (Apocalyptica ile birlikte)
11)Yemen Türküsü (Cd Gizli Bonus Track)

*Perdeler, rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah'ın üçüncü özgün stüdyo albümüdür. 2001'de Universal Music şirketi tarafından yayınlanan albümde 10 şarkı yer almaktadır. Ferah, bu albümde Apocalyptica ile çalışan ilk Türk sanatçısı ünvanını aldı.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Kelimeler Yetse- 2003
1)İyi-Kötü (Dans Pisti)
2)Babam Oğlum
3)Ben Şarkımı Söylerken
4)Senin Adın Ne
5)Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler
6)Çocukken Sahip Olduğum Kırmızı Rugan Ayakkabılar
7)Mayın Tarlası
8)Gözyaşlarımızın Tadı Aynı
9)Daha İyi Olmaz mıydı
10)Her Şey İnsanlar İçin

*Kelimeler Yetse, rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah'ın dördüncü özgün stüdyo albümüdür. 15 Mayıs 2003'de Universal Music şirketi tarafından yayınlanan albümde 10 şarkı yer almaktadır
.




UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Can Kırıkları (albüm)- 2005
1)"Okyanus"
2)"Can Kırıkları"
3)"Bir Kalp Kırıldığında"
4)"Delgeç"
5)"Geçmişe Yolculuk"
6)"Ben Bir Mülteciyim (Güç)"
7)"Sana Bilmediğin Bir Şey Söyleyemem"
8)"Çakıl Taşları"
9)"Zaman Geçip Gidiyor"
10)"Hoşçakal"

*Cam Kırıkları, rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah'ın beşinci özgün stüdyo albümüdür. Yapımcılığını Tarkan Gözübüyük'ün üstlendiği ve 21 Haziran 2005'de Pasaj Müzik tarafından yayınlanan albümde 10 şarkı bulunmaktadır. Albüm, adını, Karin Karakaşlı'nın aynı isimdeki öykü kitabı Can Kırıkları'ndan almıştır.




UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

10 Mart 2007 İstanbul Konseri
1)"Intro"
2)"Okyanus"
3)"Can Kırıkları"
4)"Çakıl Taşları"
5)"Delgeç"
6)"Ay"
7)"Ben Şarkımı Söylerken"
8)"Babam Oğlum"
9)"Mayın Tarlası"
10)"İyi - Kötü (Dans Pisti)"
11)"Sigara"
12)"Dünya"
13)"Bugün"
14)"Sil Baştan"
15)"Oyunun Sonu"
16)"Yağmurlar"
17)"Deli Kızım Uyan"
18)"Yeniden Doğup Gelsem"
19)"Ben Bir Mülteciyim"
20)"Fırtına"
21)"Hoşçakal"
22)"Vazgeçtim Dünyadan"
23)"Bu Aşk Fazla Sana"
24"Outro"

*Şebnem Ferah'ın 2007'de Pasaj Müzik'ten çıkan ilk konser ve DVD albümüdür. Sanatçı önceki 5 stüdyo albümündeki şarkıları kendi grubu ve İstanbul Symphonic Project ile ortaklaşa söylemiş ve 10 Mart 2007'de yapılan konserin kaydını hem CD hem de DVD olarak satışa sunmuştur. Albümün müzik kanallarında dönen ilk single'ı Çakıl Taşları olurken, kısa bir süre sonra da Sil Baştan yayınlanmış ve özellikle Sil Baştan'ın yeni versiyonu radyolardan da olumlu tepki alarak uzun bir süre listelerde kalmıştır.

Albümün resmi basın sponsoru olan Dream TV'de Ben Bir Mülteciyim ve Can Kırıkları performans klipleri yayınlanmıştır. Ayrıca 14 Şubat 2008'de tüm performanslar Dream TV'nin "Hayal Sahnesi" isimli konser kuşağında yayınlanmıştır.






UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Benim Adım Orman - 2009
1)Merhaba
2)Benim Adım Orman
3)Yalnız
4)İstiklal Caddesi Kadar
5)Eski
6)Mahalle
7)Ateşe Yakın
8)Serapmış
9)İnsanlık
10)Bazı Aşklar
11)Uçurtma
12)Eski - 2

*Benim Adım Orman, Türk rock şarkıcısı Şebnem Ferah'ın 16 Aralık 2009 tarihinde[1] piyasaya çıkan altıncı stüdyo albümüdür. Altı aylık çalışma ardından tamamlanan albümün prodüktörlüğünü Tarkan Gözübüyük yaptı. Ferah'a bu albümünde klavyelerde Ozan Tügen, gitarlarda Metin Türkcan, bas gitarda Buket Doran ve davullarda Aykan İlkan eşlik etti. 2005 yılında çıkardığı Can Kırıkları albümünden dört buçuk yıl sonra yayımlanan Benim Adım Orman'daki tüm şarkıların sözleri ve müzikleri Şebnem Ferah'a ait. Albümün çıkış şarkısı 3 numaralı parça "Yalnız" dır.Albümden "Yalnız" ve "Eski" şarkılarına klip çekilmiştir.Tuğberk de bundan kendine pay çıkarmıştır


birkaç avatar ve imza
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



sizinde paylaşmak istediklerinzi varsa paylaşın arkadaşlar

üye listesi

*'gebze'Li
*Dark_Angel
*muse
*zgrock
*orangepuff
*BatuhaN697

Bu mesaj; 'gebze'Li tarafından '08.10.10 - 01:10' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 04.10.10, 18:22
Dark_Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 08.03.10
Kadın - 26
Mesajlar: 1.426
Teşekkürler: 1.732
Üyeye 74 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

şebomun da fan klübü olmuş katılmaz mıyım ben de varım
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 04.10.10, 21:22
MusE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLBaYKuŞ
 
Kaydolma: 03.04.10
Erkek - 27
Mesajlar: 3.025
Teşekkürler: 1.050
Üyeye 283 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

beni de yaz lütfen
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 04.10.10, 23:18
zgrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yerine Sevemem
 
Kaydolma: 25.02.10
Erkek - 36
Mesajlar: 5.622
Teşekkürler: 560
Üyeye 796 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

Her ne kadar Türk yabancı farketmez bir biçimde '' kadın solistlere '' anti-patik yaklaşsamda
( Metalci bir görüşe sahip olmamdır heralde ) hakkını vermek lazım Türkiyede efsane olmuş bir isimdir kendisi...

Bir çokları tarzını '' Evanescence '' ile benzeştirip çakma deselerde aslında fanları bilirki eğer bir çakma varsa o Şebo değil '' Evanescence '' dir

Nedeni ise Şebo piyasada Avrupalı '' benzeri'nden '' daha eskidir

Lafın kısası bende az da olsa fanı sayılırım kendisinin...


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ufak bi katkı

Bu mesaj; zgrock tarafından '05.10.10 - 05:22' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #5 (permalink)  
Alt 05.10.10, 18:45
'gebze'Li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 27.09.10
Kadın
Mesajlar: 390
Teşekkürler: 36
Üyeye 30 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

zgrock demiş ki:
- Her ne kadar Türk yabancı farketmez bir biçimde '' kadın solistlere '' anti-patik yaklaşsamda
( Metalci bir görüşe sahip olmamdır heralde ) hakkını vermek lazım Türkiyede efsane olmuş bir isimdir kendisi...

Bir çokları tarzını '' Evanescence '' ile benzeştirip çakma deselerde aslında fanları bilirki eğer bir çakma varsa o Şebo değil '' Evanescence '' dir

Nedeni ise Şebo piyasada Avrupalı '' benzeri'nden '' daha eskidir

Lafın kısası bende az da olsa fanı sayılırım kendisinin...


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ufak bi katkı
evet kendisi bir efsanedir bnm efsanem o deki kızım
'' Evanescence '' ninde çakmalığına kesinlikle inanıyorum çakmalarından sakının
katılımlar için çok tşk ederim desteğiniz bekliyorum arladaşlar ...
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 05.10.10, 21:14
Orangepuff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 05.12.09
Kadın - 28
Mesajlar: 15.128
Teşekkürler: 432
Üyeye 1.349 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

beni de yazar mısın lütfen
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 05.10.10, 21:39
Kaa`ReT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 25.09.10
Erkek
Mesajlar: 455
Teşekkürler: 10
Üyeye 13 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

rock müziği sevmiyorum ama şebnem ferah'ın güzel şarkıları var istisnayi olarak dinliyorum
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 06.10.10, 11:35
ilami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 19.08.10
Erkek
Mesajlar: 23
Teşekkürler: 2
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

2004 ve ya 2005 de deü eğitim kampüsünde bir konser vermişti.ilk defa ozaman canlı dinledim ve bayıldım...özellikle ilk albümünü yüzlerce kez dinlemişimdir...
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
  #9 (permalink)  
Alt 06.10.10, 20:34
'gebze'Li - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 27.09.10
Kadın
Mesajlar: 390
Teşekkürler: 36
Üyeye 30 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

canlı dinlemek bi başka tabii ya bende izmit fuarında dinledm bu sene fanta gençlik festivali adı altında süper bi konserdi asla unutamam ...
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 06.10.10, 20:58
Kaa`ReT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ergen Baykuş
 
Kaydolma: 25.09.10
Erkek
Mesajlar: 455
Teşekkürler: 10
Üyeye 13 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: '$ebnem feRah' <3

sil baştan
aşk
hoşçakal en sevdiğim şarkıları..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006