KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Fan Kulüpleri


Fan Kulüpleri - Sevdiğiniz sanatçıların, mankenlerin, markaların veya kendi fan kulübünüzü açabilirsiniz


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 30.08.09, 04:33
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Arrow ::: maNga :::

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


GRUP HAKKINDA :

Manga'nın albüm macerası 2002 yılının Ocak ayında Ferman'ın telefonla tüm grup arkadaşlarını arayıp "Toplanıp konuşalım bir yarışma varmış" demesiyle başladı.Bu telefon konuşmasının onları albüm sahibi yapacağına ihtimal vermedikleri gibi uzun yıllar müzikle ilgili hayalini kurdukları şeylerin gerçekleşeceğini birisi söyleseydi tahminen bunun imkansız olduğunu düşüneceklerdi.

Manga ilk olarak Yamyam'ın barlarda "cover" parçalar çaldıkları gruptan istediği müziği yapamamasından dolayı yolunu ayırması ile 2001 sonlarına doğru şekillenmeye başladı.Onun en büyük isteği kendi parçalarını çalan bir grup kurmaktı.Yapmak istediği tarzı da 95'ten beridir etkilendiği numetal ve hardcore tarzında gruplarla yavaş yavaş oluşturmaya başlamıştı kafasında.

Rock müzikle elektroniği, sert gitar riffleriyle rap vokalleri birleştirmek istiyordu.Bunu üniversiteden okul arkadaşı olan Orçun ile paylaştı ve onun da katılmasıyla Manga'nın tohumlarını atmış oldu.Daha sonra Özgür, Efe ve Ferman'ın da katılmasıyla ilk kadro tamamlanmış oldu ve büyük bir heyecanla çalmayı en çok istedikleri coverları ve bunun yanında kendi şarkılarını yapmaya başladılar.

İlk besteleri "Kal Yanımda" oldu ve bu besteleri yapıldıktan kısa bir süre sonra "Sing Your Song" yarışmasından haberdar oldular; fakat yarışmadan hemen önce Orçun özel nedenlerden dolayı grubu bırakmak zorunda kaldı.Bir süre bas gitar olmadan çalışmalarına devam eden Manga "Kal Yanında"yı yarışmaya hazırlamak için ciddi bir bas gitarist arayışına girdi.Ferman'nın daha önceden beraber çaldığı bas gitarist Cem'in yarışmaya gönderilecek şarkının kayıtlarına başlandığı gün gruba dahil olmasıyla Manga şu andaki yapısına kavuştu.

Beş ayrı karakteri ve beş ayrı müzik zevkini sergileyen Manga uzun yıllar sürecek albüm hayali için yola çıkmıştı artık.Beşlinin kesişim kümesi ise; Japon çizgi romanları olan "Manga" idi.

"Kal Yanımda"nın geniş çevrelerce çok sevilmesini ve yarışmada iyi bir derece alması, baş koydukları yolda emin adımlarla yürümeleri için iyi bir sebep oldu; böylelikle yeni besteler üretmeye başladılar.Bu dönem içinde "Bitti Rüya" ve "Yalan" gibi çok sevilen parçalarını yaptılar ve Ankara Limon Bar'da Metropolis grubunun da desteği ile bar programı yapmaya başladılar; fakat bekledikleri albüm haberi uzunca bir süre gelmedi ve umutsuzluğa kapıldıkları uzun bir dönem oldu.

Daha sonra tekrar stüdyoya giren grup beş şarkılık bir demo hazırlayarak tekrar İstanbul'a gitti.Ankara'ya döndükten bir süre sonra yarışma döneminden tanıdıkları prodüktörleri Haluk Kurosman'dan (6. Cadde, Gripin, Vega....) gelen bir telefon ile artık emeklerinin karşılığını alacaklarına inanmaya başladılar."Yapıyoruz arkadaşlar!" diyerek bu haberden sonra beste çalışmalarına ve konserlere ağırlık veren grup, Türkiye'nin dört bir yanına gidip elliyi aşkın konserle müziklerini paylaştılar.Hiçbir zaman unutamayacakları anılara ev sahipliği yapan ve Manga'nın belki de en önemli sahne tecrübesini kazandığı Limon Bar'da yaklaşık iki sene boyunca aralıksız çaldılar.

2002 yılı ortalarında Beyoğlu'nda bir kafede cereyan eden "Birgün bir şeyler yapacağız" konuşmaları artık gerçeğe dönüşmeye başlayacaktı Manga için ve her geçen gün Manga'yla beraber aynı yola baş koyan ve destek veren insan sayısının da arttığını fark etmek onları daha da umutlandırıyordu.

Kargo'nun solisti Koray Candemir, Vega, Göksel ve Kanadalı rapper Unknown Mc onlara ilk desteği veren müzisyenler oldu o dönemde.Artık albüm çıkatmak için hazırlardı ve Grgdn-Sony Music Türkiye etiketli olan ilk albümleri için 2004 yazına doğru stüdyoya girmeye başladılar ve Aralık 15'te Manga adlı ilk albümleri artık tüm Türkiye'ye açılmaya hazırdı.

Farklı müzik zevklerine sahip olan ve birbirinden tamamıyla farklı beş karakterin ortaya çıkarttığı müzik doğal olarak farklı farklı tatlar barındırıyordu.

Ferman, uzun bir zaman dinlediği metal kökenli müziklerin dışında yeni yeni sevdiği, rap müziğinde içinde olduğu bir vokal arayışı içindeydi.Efe'nin kalbi hiphop ve elektronik müzik için atıyordu.Yamyam'ın peşinde olduğu şey duygularını notalarla ifade etmekti.Özgür, caza, R&B'ye ve funka meraklı olduğu için Groove'un peşindeydi.Cem ise elektronik müziğe aşıktı.Böylelikle Manga'nın sert gitarlarda, rap-melodik vokallerden ve elektronik altyapılardan oluşan müziği ortaya çıkmış oldu.

Efe, Manga'nın müziği için "Beşimizin dinlediği farklı müziklerin aynı potada eritilmesidir.Hepimiz alternatif rocktan hoşlanıyorduk, aynı zamanda herkes elektronik müziği de özümsemişti; hiphop ve rap vokaller de bizi heyecanlandırmıştır." diyor.

Zaman zaman aşkı derinden hissettiler, zaman zaman bulundukları şehrin klostrofobik yapısının verdiği duygu patlamalarını yansıttılar, zaman zaman aynaya bakıp yaşam tarzlarına ironik yaklaşımlar getirdiler.Her zaman doğdukları, büyüdükleri ve yaşadıkları coğrafi bölgenin duygu yoğunluğunu ve kültür birikimini içlerinde taşıdıkları gibi bu değeri müziklerine de yansıtmaya çalıştılar.Bazı parçalarda kendi yaşadıkları ortamı ve kendi jenerasyonlarını da eleştirdiler.Örneğin Yağmur'un Bar'da çalarken kendi jenerasyonunu tüketim kuşağı olarak gözlemlemesi grubun "Libido" isimli parçalarını yapmalarına önayak oldu.

Manga'nın kurulduğu günden beri en büyük hayali farklılık yaratıp, son dönemlerde Teoman, Duman, Vega, Mor ve Ötesi, Kurban, Athena ve Kargo gibi isimlerin genişlettiği ve yürüdüğü yolu birazcık daha genişletmek oldu.Özgür bunu "Bizi hayatta en mutlu edecek şeylerden biri bu yolda bizlerden daha iyi yeni grupların çıkması olur." diyerek ifade ediyor.

Nitekim Manga 2004 Aralık'ında çıkardığı albümüyle hayallerini gerçekleştirmek konusunda önemli adımlar attı.Grubun inandığı müziğe dinleyicilerden gelen büyük destekle Manga bir yıl içinde Türkiye'nin değişik illerinde toplam yüzü aşkın konser verdi ve yüksek albüm satışlarıyla Altın Plak sahibi oldu.Bunların yanında Manga; Altın Kelebek "En İyi Çıkış Yapan Grup"; Jetix Tv, Future dergisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından ise "En İyi Grup" ödüllerine layık görüldü.Grubun çıkış şarkısı "Bir Kadın Çizeceksin" ise Easports'un Fifa 2006 oyunu soundtrackine dahil edildi.

Manga, şu anda 2006 sonlarına doğru çıkaracakları ikinci albümleri üzerinde çalışmaya devam etmektedir.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


GRUP ÜYELERİ :

FERMAN AKGÜL
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

25 Aralık 1979 Ankara’da doğdu. Ankara Anadolu Lisesi’nde okuduğu dönemlerde klasik Gitar çalmaya başladı. Ama asıl müzik ile tanışması dokuz, on yaşlarındayken ailesinin aldığı basit bir piano ile oluşmuştur. 1998’de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesine girdi ve çalıştığı ilk gruplarla bu dönemde tanıştı. İlk grubu “Virgin Pulp” adlı bir hardcore grubuydu. Turntable çalmak için girdiği grupta solist olmadığı için turntable alana kadar solistlik yapmaya başladı ve bu solisliğe attığı ilk ciddi adım oldu. Daha sonraları “Colik” ve Özgür Can Öney’in de davulcusu olduğu “70lik” ile beraber çalışmaya başladı. “70lik” ile birlikte uzunca bir sure çalıştıktan sonra Cem Bahtiyar’ın da bas gitaristi olduğu “Seven” grubuna girdi ve bundan sonra da bir süre müziğe ara verdi. Sonra Özgür’ün daveti ile henüz yeni kurulmuş ve solisti olmayan bir grubun çalışmasına katıldı. 2001 yılının sonlarına doğru girdiği bu gurubun o dönem henüz ismi yoktu. Daha sonraları grubun ismi “Manga” oldu.


CEM BAHTİYAR
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

18 Ocak 1979 yılında Denizli’de doğdu. Denizli Anadolu Lisesi’nde orta ikinci sınıftayken hobi olarak klasik gitar desleri almaya başladı. Ailesinin hediye ettiği bas gitar, profesyonel müzik hayatına atılmasınınn ilk adıolmuştur. Denizli Beldiye Konservatuarı ve Denizli Anadolu Lisesi’nde olduktan bir yıl sonra Ankara’ya Bilkent Üniversitesi’ne geldi ve Bankacılık ve Finans okumaya başladı. Müziğe 3 yıl kadar ara verdikten sonra Ferman Akgül’ün vokalistliğini yaptığı “Seven” grubuyla tekrar bas gitar çalmaya başladı. Bu grubun çalışmalarına son vermesinden 2 ay sonra 2002 ocak ayında Manga’ya katıldı.

EFE YILMAZ
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

03.10.1979 Ankara’da doğdu M.E.Vakfı Köksal Toptan Lisesi ve Çankaya Lisesi’nde okudu. Üniversite yılları gelince “Acaba yurt dışında okumak nasıl olurdu?” diyerek University of South Florida’da bilgisayar üstüne eğitim almaya başladı. Daha sonra tekrar Türkiyeye dönüş yapıp Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüne girdi. Aynı zamanda Yağmur Sarıgül’ün arkadaşı olan kuzeni Özgür Sarı sayesinde Yağmur ve Orçun ile tanışarak Manga’ya katıldı. Müzik hayatına davul çalarak başlayan Efe, uzunca bir süredir yapmak istediği “Old School” DJ’liğe Manga ile başlamış oldu.


YAĞMUR SARIGÜL
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

26.08.1979 yılında Antalya’da doğdu. İlkokul yıllarından itibaren müzik eğitimi almaya başladı. Gitardan önce piyano eğitimi aldı. Sırasıyla:Hacettepe Konservatuarı yarı zamanlı piyano, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Keman, Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Gitar Bölümlerinde eğitim gören Yağmur, son olarak Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi Gitar Bölümü’ne girdi. 2001 yılına kadar “Laterna” ve “6/8” gruplarıyla çalışan Yamyam, 2001 sonlarına doğru üniversiteden arkadaşı olan Orçun Şekerusta ile daha sonra ismi “Manga” olacak olan grubun temellerini attı.



ÖZGÜR CAN ÖNEY
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Uzay Bilimleri bölümünde ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde öğrenci olan Özgür, üniversite yıllarında müzik hayatına başladı. Gürcan Konanç’tan metod takibi ve nota okuma üstüne özel ders aldı. Daha sonra Deli Gömleği'ne katıldı. Aynı zamanda bazı tiyatro oyunlarının da müziklerini yaptı. 2002 yılında maNga’ya katıldı. 2006 yılında evlenerek bekarlar kulübünden ayrıldı. Ayrıca
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
davul portalında aktif olarak yöneticilik yapmaktadır.


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


GRUBUN ALBÜMLERİ :

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


MANGA:

1-Yalan
Elimde saç tokan
Güneş misali mis kokan
Bıraktığın tek parçan
Bir de kocaman bir yalan

Affedilmek istemedin
Nefretimi bekledin
Seni senden başka
Kimse, kimse, kimse affedemez

Bazı şeyler için
İyi olmak yetmiyormuş
Sevilmek için, aşk için
İyi olmak yetmiyormuş

Aşk biraz palavradır
Biraz da aşna, aşna fişna
Biraz da yalandandır
Sevmek birisini ömür boyu

Platonik olma, değmez ona, yazık sana
Aslında hepsi yalan, yalan dolan, herşey yalan
Aşk sevmek değil yalan, yalan dolan her şey, yalan, yalan dolan
Aşk sevmek değil yalan, yalan dolan her şey, yalan, yalan dolan


2-İz Bırakanlar Unutulmaz (feat. Vega)
Bir kız vardı güzeldi sanki ve senindi
Gözlerinde saklı bir belki ve senindi

O çocuk var ya o sendin sanki ve deliydi
Uyusaydı büyürdü belki, ve deliydi
O çocuk var ya o sendin sanki ve deliydi
Derdi ki yarın bitermiş her şey ve bitti

Bir ev vardı küçüktü belki ve bizimdi
Odalarda ışık yüzerdi sanki ve bizimdi
O ev vardı ya bizimdi ama bir gün
Hiç doğamadı güneş ve her şeyi bitirdi
(Anladı birgün bitermiş her şey ve bitti)

Ver ver ateşe ver bizi
Bir iz bırak burada
İz bırakanlar unutulmaz
Ver ver ateşe evimizi
Bir iz bırak burada
İz bırakanlar unutulmaz

Ver ver ver ateşe ver bizi
Ver ateşe evimizi bizi ikimizi...



3-Bir Kadın Çizeceksin
Ne kadar oldu bu hayata geleli
"Söyle, ne olacaksın büyüyünce" diye sorulan sorular tarih oldu,
ama senin kafan hala dolu
İşte benim, işte senin, işte onun diye paylaşıyorsun hayatı üç kuruş sevginle
Ne? O da mı aldattı seni be?
Eee? Ne kaldı geriye?
Bak sen ne yazık ki klasik bir tablosun dostum
Ne yaparsan yap boşsun
Tamam okumuşsun, ama yetmez, sadece bununla dertler bitmez
Çıkacaksın kabuğundan, bunalımdan kurtaracaksın kendini
Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin gerçeklere,
Ama önce:

Bir kadın çizeceksin
O'nun gibi bırakıp gitmeyecek
Saklayıp gömeceksin (ki senden başka)
Kimseler sevemeyecek

Şimdi bunlar yetmez gibi bir de kendini aşka mı bıraktın, hadi be
Bırak adam gibi şeylerle uğraşmayı
Herkes gibi takıl yaşa hayatını
Takılamıyorsan bile rol yap, ne yap et ama yarat kendi yalan dünyanı
Çünkü bunlar para ediyor baksana sevgi bile yalan olmuş,
Piyasada kavrulmuş, herkes kudurmuş,
"Canım" dediğin bile arkandan vurmuş
Tüm bunları bilerek yaşa ve sakın!
Ama sakın içindekileri tüketeyim deme
Bir gün gelecek göstereceksin kendini, sevgini, neler istediğini
Şimdilik alacaksın eline kalemi, kusacak dökeceksin nefretini

Bir kadın çizeceksin
O'nun gibi bırakıp gitmeyecek
Saklayıp gömeceksin (ki senden başka)
Kimseler sevemeyecek

Birden duracaksın soracaksın kendine
Neden bu düzen böyle, neden herkes sahte
Sonra bakacaksın, göreceksin çaren yok
Devam edeceksin yalandan yaşamaya

Bir gün gelecek göstereceksin kendini, sevgini, neler istediğini
Şimdilik alacaksın eline kalemi, kusacak dökeceksin nefretini
Çıkacaksın kabuğundan, bunalımdan kurtaracaksın kendini
Ona göre yaşamayı bırakıp döneceksin gerçeklere...


4-Sakın Bana Söyleme
Kurtar,beni bu derin kör kuyudan
Tut elimi,çek beni,koyma beni bir basima
Gitme geriye,dönme evine,geriye,etme eyleme
Bu bir agittir sen gidice söylenen
Son kez,bir kez olsun dinle beni
Unut artik olup biteni yalvaririm lütfen
Bir sansim daha olmali,senin içinde gizlenen
Bir sansim daha olmali,bu sona boyun egmeyen

Kurtar,ver elini,uzat bana
Kirma benim kalbimi,yalvaririm lütfen
Bu bir agittir benim içimde gizlenen
Bu bir agittir sen gidince söylenen

Kurtar beni bu gecenin karanligindan
Dibini bile göremedigim kahrolasi bosluktan
Gitme,verme baska birine,versen bile söyleme
Sakin bana söyleme,yatsan bile söyleme!!

Ben miydim senin pesinden gelen?
Sendin karsima geçip diz çöken
Kadin mi sandin kendini birden?
Kaçan sen oldun kovalayan ben

Kurtar,beni bu derin kör kuyudan
Tut elimi,çek beni,koyma beni bir basima
Gitme geriye,dönme evine,geriye,etme eyleme
Bu bir agittir sen gidice söylenen
Son kez,bir kez olsun dinle beni
Unut artik olup biteni yalvaririm lütfen
Bir sansim daha olmali,senin içinde gizlenen
Bir sansim daha olmali,bu sona boyun egmeyen

Kurtar,ver elini,uzat bana
Kirma benim kalbimi,yalvaririm lütfen
Bu bir agittir benim içimde gizlenen
Bu bir agittir sen gidince söylenen

Kurtar beni bu gecenin karanligindan
Dibini bile göremedigim kahrolasi bosluktan
Gitme,verme baska birine,versen bile söyleme
Sakin bana söyleme,yatsan bile söyleme!!

Ben miydim senin pesinden gelen?
Sendin karsima geçip diz çöken
Kadin mi sandin kendini birden?
Kaçan sen oldun kovalayan ben

Ben miydim senin pesinden gelen?
Sendin karsima geçip diz çöken
Kadin mi sandin kendini birden?
Kaçan sen oldun kovalayan ben

Daha ne kadar sana yalvaracagim be pislik?!
Kadin mi sandin sen kendini bilmeden?!

Daha ne kadar sana yalvaracagim be pislik?!
Kadin mi sandin sen kendini bilmeden?!

Daha ne kadar sana yalvaracagim be pislik?!
Kadin mi sandin sen kendini bilmeden?!

Ben miydim senin pesinden gelen?
Sendin karsima geçip diz çöken
Kadin mi sandin kendini birden?
Kaçan sen oldun kovalayan ben


5-Kal Yanımda (feat. Koray Candemir)
Her gün sabahtan akşama
Saatinle başbaşa
Kalmadı takvimde tek bir sayfa
Kuruyup solma aynaya baka baka
Ne düşünüyorsan söyle sen dobra dobra

Biliyorum yalnızsın sabahtan akşama
Söylemek istiyorsun bir şeyler bana
Ya da vurmak yüzümün ortasına
Ne yapacaksan yap artık...

Her gün sabahtan akşama
Saatinle başbaşa
Kalmadı takvimde tek bir sayfa
Kuruyup solma aynaya baka baka
Ne düşünüyorsan söyle sen dobra dobra

Biliyorum yalnızsın sabahtan akşama
Söylemek istiyorsun bir şeyler bana
Ya da vurmak yüzümün ortasına
Ne yapacaksan yap artık hadi durma

Hadi durma
Hadi vur

Sanki bir şeyler var arkanda(sanki birşeyler)
Anlatmaya korkuyorsun bana(anlatmaya)
Hadi durma (hadi durmaa)hadi vur bana
Bırak onları kal yanımda

Her gün sabahtan akşama
Saatinle başbaşa
Kalmadı takvimde tek bir sayfa
Kuruyup solma aynaya baka baka
Ne düşünüyorsan söyle sen dobra dobra

Biliyorum yalnızsın sabahtan akşama
Söylemek istiyorsun bir şeyler bana
Ya da vurmak yüzümün ortasına
Ne yapacaksan yap artık hadi durma

Her gün sabahtan akşama
Saatinle başbaşa
Kalmadı takvimde tek bir sayfa
Kuruyup solma aynaya baka baka
Ne düşünüyorsan söyle sen dobra dobra

Biliyorum yalnızsın sabahtan akşama
Söylemek istiyorsun bir şeyler bana
Ya da vurmak yüzümün ortasına
Ne yapacaksan yap artık hadi durma

Hadi durma
Hadi vur
hadi vur banaaaa
Sanki bir şeyler var arkanda
Anlatmaya korkuyorsun bana (anlatmaya)
Hadi durma hadi vur bana
Bırak onları kal yanımda


6-Dursun Zaman (feat. Göksel)
Her sabah doğan güneş
Bir sabah doğmaz oldu
Elleri ellerimden
Kayıp giden yıldız oldu
Gülünce ışık saçan
O gözler yaşla doldu
Ağlama duymaz artık
Bir varmış, bir yok oldu
Giderken bıraktığın
Bütün renkler siyah oldu
Üzülme anla artık
Belki de huzur buldu

Dursun zaman,dursun diyorsun da
Oyun değil ki yaşamak
Sen inanmasan da bu son var anla
Herkese inat

Her sabah doğan güneş
Bir sabah doğmaz oldu
Elleri ellerimden
Kayıp giden yıldız oldu
Gülünce ışık saçan
O gözler yaşla doldu
Ağlama dönmez artık
Bir varmış, bir yok oldu
Giderken bıraktığı
Bütün renkler siyah oldu
Üzülme anla artık
Belki de huzur buldu

Dursun zaman, dursun diyorsun da
Oyun değil ki yaşamak
Sen inanmasan da bu son var anla
Herkese inat

Duysun seni, dönsün diyorsun da
Oyun değil ki yaşamak
Yok bir çaren anla,
Sakın uyanma yıllara inat...


7-Libido
Kolay geliyor değil mi herşey sana ?
Yıkmak dökmek vurmak ona buna
İçiyoruz herşeyi içiyoruz doya doya
Ayak uydur sen de sen de hadi, hadi bana

Yeni jenerasyon geliyor adı X
Ne kadar da hoş ne kadar da ciks
Alternatif gençlik şimdi ayakta
Zıplamaya hazırsan durma zıpla
Zıpla, durma

Kızıl mı kızıl kızıl saçlar
Ayağında üç çizgi üç çizgi pabuçlar
Tanıdık geliyor bu tavırlar
Zıplamaya hazırsan durma zıpla

Pantolonunda var uzun bir zincir
Gözleri de sanki bir çilingir
İstediğin kalbi aç, kolayca gir
Al sana pogo durma delir
Zıpla, durma

Alıyoruz sorgulamadan
Yaşıyoruz anlayamadan
Sahip olduklarımız
Bize sahip oluyorlar
Zıpla, durma


8-Kapkaç
Faili meçhul olduk hepimiz
Kesildi dilimiz kesildi sesimiz
Nereye kadar daha gideceksiniz?
Satılık değiliz, bunu böyle biliniz

Kimleri kestiniz kimleri yediniz?
Sandınız ki bizi iyi yemlediniz
Nereye kadar daha gideceksiniz?
Satılık değiliz, bunu böyle biliniz

“Giydiğiniz şeyler uymadı bize beyler”
Diye sokakları bile dar ettiniz
Nereye kadar daha giydireceksiniz ?
Satılık değiliz bunu böyle biliniz

Nereye kadar daha gideceksiniz?
Nereye kadar daha giydireceksiniz?
Soruyoruz artık hesap verin herkese
maNga geliyor maNga geliyor

Vur ve kaç bunun adı kapkaç & satılık değiliz
Vur ve kaç bunun adı kapkaç & köleniz değiliz
Vur ve kaç bunun adı kapkaç & satılık değiliz biz bunu böyle biliniz

Faili meçhul olduk hepimiz ve de
Kesildi dilimiz, kesildi sesimiz
Nereye kadar daha neremizi vereceğiz ?
Satılık değiliz bunu bildiriniz

Sarmış akbabalar leşlerimizi
Toplayalım artık kendimizi
Nereye kadar daha dinleyeceksiniz ?
Satılık değiliz bunu bildiriniz

Kimlere kefil ettiler acaba bizi ?
Kimlere sundular kellemizi ?
Kimler bekliyor son nefesimizi ya da
Kimlere sattılar acaba bizi ?

Soracağız artık hesap verecekler
Buradan ileriye gidemeyecekler
Kapmaya kaçmaya son verecekler
maNga geliyor maNga geliyor

Vur ve kaç bunun adı kapkaç & satılık değiliz
Vur ve kaç bunun adı kapkaç & köleniz değiliz
Vur ve kaç bunun adı kapkaç & satılık değiliz biz bunu böyle biliniz



9-İtildik
Bir kez daha kazık yedik bekledik
Durduk mal gibi, gene güvendik,
Gene inandık, gene sevindik
Umutsuzluğa düşünce bile direndik
Engel tanımayıp yolumuza devam ettik derken, bir şeyi geç anladık;
Meğer asıl engel bunca zaman inandığımız insanlarmış... farkettik
Gene kazık yedik, gene güvendik,
Bütün düşler boşuna merdiveni olmayan bir kuyuya itildik, itildik, itildik, biz itildik!

Tam inandık, tam güvendik, tam sevindik derken vurdular bizi
Tam inandık, tam güvendik, tam sevindik derken kovdular bizi

Sonra bir kez daha kazık yedik bekledik
Beraber uçacağız dendi gene sevindik, gene inandık, gene güvendik
Artık umutsuzluğa düşer gibi değildik.
Engel tanımayıp, her şeyin üstünden uçacağız derken,
Bir şeyi geç anladık;
Meğer asıl engel, taktığımız sahte kanatlarmış... farkettik.
Gene kazık yedik, gene güvendik,
Bütün düşler boşuna merdiveni olmayan bir kuyuya itildik, itildik, itildik, biz itildik!

Tam inandık, tam güvendik, tam sevindik derken vurdular bizi
Tam inandık, tam güvendik, tam sevindik derken kovdular bizi


10-Bitti Rüya
Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Sevdiğin insan bile artık yalan söylüyor
Yaşadığın anılar acı vermeye başlıyor

Bir köprüden geçiyorum
Mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Rüya mı bu, gerçek mi inan anlamıyorum
Bu şehir beni içine çekiyor
Kendimi alamıyorum

Olanlar yetmez gibi bir de mesaj geliyor
"Mutluluklar, hoşçakal"Birer birer zırvalanıyor
İyice dağıtmak için biraz daha içiyorum
Sonra oturmuş mal gibi zırıl zırıl ağlıyorum

Gidiyorum buralardan, dönüyorum durmadan
Uyan artık uyan, bitti rüya
Seviyorum sormadan, öpüyorum kasmadan
Dayan artık dayan, bitti rüya

Bir kez gelmişsin bu saçma dünyaya
Olanları unutmak çok zor inan bana
Yazdığın satırlar bile artık yalan söylüyor
Söylediğin sözler acı vermeye başlıyor

Bir köprüyü yakıyorum mutlu gibiyim sanki
Geride bir kent bıraktım bir de sevgili
Doğru mu, yanlış mı inan umursamıyorum
Bu şehir beni esir ediyor kendimi alamıyorum

İnanmazsın bir rüya hayatımı değiştiriyor
O mesajı unutmam için bana bir şans veriyor
Rüyaysa bu gerçekten artık uyanmak istiyorum
Mutluluk bile acı veriyor,çünkü sonu var biliyorum

Gidiyorum buralardan, dönüyorum durmadan
Uyan artık uyan, bitti rüya
Seviyorum sormadan, öpüyorum kasmadan
Dayan artık dayan, bitti rüya

Gidiyorum buralardan... dönüyorum durmadan...
Seviyorum sormadan
Dayan artık dayan

Gidiyorum buralardan, dönüyorum durmadan
Uyan artık uyan, bitti rüya
Seviyorum sormadan, öpüyorum kasmadan
Dayan artık dayan, bitti rüya

11-Açılış (İntro)

12-Mangara (İntro)

13-Kapanış (İntro)


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


MANGA +
:

on bir buçuk yıla ALTIN PLAK ödülü kazanan bir ilk albüm 3 harika video klip 100’lerce konser 10’larca TV performansı radyo programları röportajlar reklam çalışmaları ALTIN KELEBEK dahil olmak üzere 10'larca ödül sığdıran maNga hayranlarına muhteşem bir sürpriz hazırladı.
Grubun kendi adını taşıyan ilk albümü maNga+ adıyla çok özel ikinci bir baskısıyla yeniden yayınlanıyor.
Grubun Cem Karaca için yayınlanan saygı albümü 'Mutlaka Yavrum' için kaydettiği Cem Karaca klasiği 'Raptiye Rap Rap' söz ve müziği grubun karizmatik gitaristi Yağmur Sarıgül'e ait olan 'Kandırma Kendini' albümün yeni baskılarına eklenen 2 şarkı olarak dikkati çekiyor.
Ayrıca ülkemizde ilk kez yapılan bir uygulama ile albüm DVD hediyeli olarak yayınlanıyor. DVD'de grubun bugüne kadar çekilen toplam 4 video klibi 'Bir Kadın Çizeceksin' 'Bitti Rüya' 'Dursun Zaman' ve 'Kandırma Kendini' bulunuyor.
maNga 2002 yılında Show TV'de canlı yayınlanan 'Sing Your Song' yarışmasında ikinci olurken Türkiye'nin dört bir yanından gelen oylarla ne kadar sevildiklerini anlayan sonraki dönemde İstanbul Ankara İzmir Eskişehir Bursa ve Sakarya’da onlarca konser veren kendi kitlesini tüm bu süreç içinde yavaş yavaş oluşturan sıradışı bir grup...
maNga'nın müziğinde rock var rap var elektronik var; yani şu an Türkiye'de ve dünyada yükselişte olan her tarzı kendi müziklerinde son derece ustaca bir araya getiriyorlar.
maNga adını aldığı Japon animasyon tarzını bir bütünlük içinde tüm çalışmalarına yansıtıyor. Albümün kapak tasarımı son derece çarpıcı çizimlerle uzun süren bir çalışma sonrasında oluşturuldu. Beş kişiden oluşan grubun tüm elemanlarını birer çizgi karakter olarak albümün içinde bulmak mümkün.
Grubun sevimli maskotu 'SPA' ise albümün kapağında boy gösteriyor.
Evet. Müzik değişti ! maNga bu değişimin içinde kendine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor ve cayır cayır rock gitarlarını rap vokalleriyle elektronik altyapılarla scratch’lerle buluşturarak ve tabii ki bizim melodilerimizle uyum içinde kaynaştırarak yepyeni bir sound ortaya koyuyor. Özellikle koleksiyoncuların ve grubun hayranlarının büyük ilgi göstereceğini düşündüğümüz albüm özel kapak tasarımıyla da çok beğenilecek.
1-Raptiye Rap Rap
Hanimini hüppen dezigi banna rap rap
Tefeşle kayyuş illede kıtmir rap rap

Alavere dalavere kim ala da kim vere rap rap
Köşeleri möşeleri dön baba dönelim rap rap
Raptiye rap rap zaptiye zap
Zap rap rap
N'aber nitekin gene geldi şapka rap rap

Ben sana hayran
Sen cama tırman
Yok içmeye bir şişe bile ayran
Nene gerek senin taht-ı revan

Maaşla gırtlak gırtlak gırtlağa rap rap
Bir kitap okuyor bakın şu çatlağa rap rap
Liberal miberal malı kap götür al rap rap
Eriyor liralar mark kap dolar al rap rap
Bul bir kaşalot toriğini işlet rap rap
Bir koy üç al üçünüde beşlet rap rap
Raptiye rap rap zaptiye zap zap rap rap
N'aber nitekin gene geldi şapka rap rap

Ben sana hayran
Sen cama tırman
Yok içmeye bir şişe bile ayran
Nene gerek senin taht-ı revan

Şarkıyı burda yasaklasakta mı saklasak
Oh george
Şarkıyı yoksa yasaklasakta mı saklasak
Oh george

Hanimini hüppen dezigi banna rap rap
Tefeşle kayyuş illede kıtmir rap rap
Raptiye rap rap zaptiye zap zap rap rap
N'aber nitekin gene geldi şapka rap rap


2-Kandırma Kendini

yalnızlığın doldururken içimi
izliyorum yavaşça gidişini
görüyorum rüyanın bitişini
karanlığın içine usulca sinişini

günler,haftalar,aylar geçiyor
acı veren gerçek her gün sensiz doğuyor
bir el var sanki , beni yavaşça boğuyor
acı veren gerçek her gün sensiz doğuyor

sen aslında sen sen değilsin
sendeki ben de ben değilim
bir sen var bende senden farklı
bir ben var sende benden ayrı

kandırma kendini
kabul et artık o da tıpkı senin gibi
sürdürüyor insan denen neslini
kırıyor, vuruyor, yıkıyor, döküyor, söküyor, alıyor, kaçıyor, gidiyor

arar , sorar belki bulursun
bulunca elbet durulursun
en sonunda gururuna kapılıp gider
kaybolursun

belki de hislerim oldu bir saplantı
yavaşça öldüren bir bulantı
acılarla dolu pis bir kalıntı
bitmez oldu lanet olası bu takıntı

günler,haftalar,aylar geçiyor
acı veren gerçek her gün sensiz doğuyor
bir el var sanki , beni yavaşça boğuyor
acı veren gerçek her gün sensiz doğuyor

sen aslında sen sen değilsin
sendeki ben de ben değilim
bir sen var bende senden farklı
bir ben var sende benden ayrı

kandırma kendini
kabul et artık o da tıpkı senin gibi
sürdürüyor insan denen neslini
kırıyor, vuruyor, yıkıyor, döküyor, söküyor, alıyor, kaçıyor, gidiyor

arar , sorar belki bulursun
bulunca elbet durulursun
en sonunda gururuna kapılıp gider
kaybolursun


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


ŞEHR-İ HÜZÜN :


1-Evdeki Ses
Evdeki ses, evdeki ses bam bam
Sene 2009, şamataya devam
Mikrofonda Alper Ağa, yanımda maNga
Hadi, hadi durma, hadi zıpla

Evdeki ses, evdeki ses bam bam
Mikrofonda Ferman, ter akıyor sırtımdan
Kolay değil böyle rapte yerinde durmak
Zıplamak, hoplamak, çılgın gibi bağırmak
İçimden geliyor vahşice kudurmak
İyi dinle gerçekler şimdi başlayacak

Uzun lafın kısası Ankara’da başladı
Melez bir manita yanıma yanaştı
Timberland ayakkabı, ceketi de Karlhart
Bırak bu ayakları hepsi bayat
Biraz laklak, şamata ve gürültü
Anlayın artık, Ferman işi götürdü
Sana mı gidelim, yoksa bana ?
Komşular görmesin, söyler hemen anama
Bir gecelik aşkta yirmi beş pozisyon
Fanfinifinfon seksi don
Bir, iki, üç, dört round sonra
Manita oldu mafiş, ben ise bomba
Bunca heyecana vallahi ki pes
Tez katıl bize sen de evdeki ses

Evdeki ses, kes stres yaratma
Hepimiz eğlenmeye geldik buraya
Bir, iki, ses kontrol, mikrofon elimde
Yaklaş çekinme, hele bi beni dinle

Beni adım Alper ama bana “Ağa” derler
Söylediğim sözler tır gibi ezer geçer
Aynı boks maçına benzer
İlk roundda nakavt ve galip Alper

Karakan bomba gibi, “niye” diye sorma
Duyuyorsun işte direnme boşuna
Hoşuna gidiyor işte, boşuna inkar etme
Al sana Karakan ve maNga’dan bir hediye
İleriye bak, geçmişe kafa takma
Bağır, çağır, tepin, zıpla, atla
İyice bir terle, iç bir soğuk ayran
Bizim gibi delilere her gün bayram


2- Dünyanın Sonuna Doğmuşum
Naber bak, bende dert yok tasa yok
Mutluyum artık bir beynim yok
Dikmişim ekrana gözlerimi
Başka da bir ihtiyacım yok

Kişisel neyim kaldı ki bir iletim olsun
Tıklana tıklana her şeyim ortada
Atın ölümü arpadan olsun
Her yigit gibi benimki de meydanda

Tıklama konusu ayrı bir dava
Mahkemelerde görülüyor hala
Namusu bacak arasında ararım
Dişi sinek bile görsem laf atarım

Çakma makma, üçe beşe bakmam
Önüm, arkam, sağım solum markam
Bana pastamı verin, ekmeğe gerek yok
Ben tüketmeden var olamam

Ayna, ayna hadi söyle benden daha
gamsızı var mı ?
Ayna, ayna hadi söyle benden daha
arsızı var mı ?

Dünyanın sonuna doğmuşum
Ya da ölmüşüm de haberim yok
İyi bilirdik derler elbet ardımdan
Bundan büyük bir yalan yok
Yok , bundan büyük yalan yok

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın
Dedikodu yapar, keyfime bakarım
Ağzımda sakız, elimde çanta
Fink atarım kaldırımlarda

Bağlanmaya sonuna kadar karsıyım
Ama dizilerimden beni ayırmayın
Değişir dünyam bir tuşla uzaktan
Elimdeki kumandam hayatıma kumandan

Yeni bir kart verdi bugün bankam
Puanlarım artık en büyük kankam
Olmasa da cebimde beş kuruş para
Cebimdeki telefon on numara

“Bak kızım, yedi kocalı Hürmüz gibi dolan
Ama ailemizin kızı gibi davran,
Seni alacak biri de bulunur elbet
En kolay parayı hep sen kazan”

Sıkıldım çok,
her dakika düşünmekten üzülmekten
Artık yok,
kalmadı gücüm düşmekten yenilmekten
Pişmanım erken vazgeçmekten kendimden
Bu alem geçmiş kendinden
Ne gelir elden ?




3-Sessizlik Sona Erdi
Bilin bakalım bu laflar kime yazıldı, şu üç yılda kimler kaşındı
Sabrımız fazlasıyla sınandı, maNga geldi kimler dağıldı

Sessizlik sona erdi beyler, çok konuştu bu çirkefler
Başımıza otorite kesilene kadar adam olmayı öğrensinler
Dost dediğimiz adamlar gelmiş artistlik yapıyor bize şimdi
Bir de öğrendik ki arkamızdan konuşur olmuşlar …. gibi

Bahçesinde kahpelik yaptılar, sızladı Sinan’ın tüm kemikleri
Nerede okutursan okut sen değiştiremezsin eşeği

Hadi söyleyin siz de bizimle
Zıplayin şimdi bizimle
Duysun herkes şu alemde
maNga geri geldi

Ağzı olan konuşur oldu lan ülkede televizyon şenlik gibi
Ama bazılarına hiç yakışmadı, tek kurtuluşları magazin mi?
Ona buna laf atarak kendini tatmin eden bir nesil türedi
Kopyala yapıştır herşeyi, iyi de insan aklı bu kadar aciz mi?

Beş para etmez muhabbetler üstüne kurulmuş şu dünya sanki
Herkes dünyalı değil bu gezegende bak yeryüzü çok kirli

Bahçesinde kahpelik yaptılar, sızladı Sinan’ın tüm kemikleri
Nerede okutursan okut sen değiştiremezsin eşeği

Hadi söyleyin siz de bizimle
Zıplayin şimdi bizimle
Duysun herkes şu alemde
maNga geri geldi


4-Her Aşk Ölümü Tadacak
Kimileri kaybolur unutulur hatta sesi bu şehirde
Bir gidenle, bir kalanın bilinir hikayesi
Kimileri hayattan mutlu sonlar çalar bu şehirde
Kiminin de bizim gibi yarım kalır hikayesi

Bir hüzün şehri ayırdı bizi
Ve bu son olmayacak
Gözyaşıyla beslediği
Her aşk ölümü tadacak

Ne dualar kurtarır bizi artık ne de zaman
Unutabilmek gerek bazen ağlamadan
Ne yeni bir aşk avutur bizi ne de geçmişin izi
Kabullenmek gerek bazen yenilgiyi

Bir hüzün şehri ayırdı bizi
Ve bu son olmayacak
Gözyaşıyla beslediği
Her aşk ölümü tadacak


5-Cevapsız Sorular
Birden ay ışığını kesti
Bir de sen çok değiştin
Yaşananlar hiç yaşanmamış gibi
Söylenenler hiç söylenmemiş gibi

Bir de sen karşıma geçtin
“Başka biri var, biri var” dedin
İnanamadım bittiğine
İnanamadım gittiğine

Ne sen baktın ardına ne ben,
Hep ayrı yollarda yürüdük
Sustu bu gece karardı yine ay
Kaldı geriye cevapsız sorular

Uyandığında onu ilk kim görecek
Bıraktığım düşü kim büyütecek

Her sabah kaybolup giden bir rüya gibi oldun artık
Geceleri beni bekleyen gündüzlerimi zehir eden

Ne sen baktın ardına ne ben,
Hep ayrı yollarda yürüdük
Sustu bu gece karardı yine ay

Kaldı geriye cevapsız sorular
Uyandığında onu ilk kim görecek
Bıraktığım düşü kim büyütecek


6-Hayat Bu İşte
Bazen ben de terk edip gidebilsem keşke diyorum
İçimde bir İstanbul var ondan vazgeçemiyorum.

Belki sen de bir gün geçersin diye köprülerinden
Yakıp yıkamıyorum, koparıp da atamıyorum içimden

Hayat bu işte
Kanatlanıp gitmek dururken
Dört duvar içinde hap solursun
Yaşamak için bir neden ararken
Ölmek için bulursun

Söyle; taşı toprağı altın olmuş kaç yazar ?
Delik testi umutlarım, akar altından azar azar.
Söyle, neye yarar yaşamak altın bir kafeste
Bir yanım seni beklerken, diğeri bekler ölümü ağır ağır

Hayat bu işte;
Kanatlanıp gitmek dururken
Dört duvar içinde hap solursun
Yaşamak için bir neden ararken
Ölmek için bulursun


7- Alışırım Gözlerimi Kapamaya
Tertemizdi sanki dünya gözlerimi açtığım anda
Hiç düşünmeden inandım masal tadında yarınlara
Yalanlar ortasında kaldı tüm çocukluk anılarım
Çizgi romanların dışında bir kahraman bulamadım
Toz pembe olmasaydı keşke tüm rüyalarım
Hep sorular sordum ama cevaplarını alamadım
Hep yalan söylenmiş hep yalan
Kavuşamadı hiç ayrılanlar, masallar gerçek olmadı
Aşık oldugum sokaklarda kimseler konuşmadı
Ama şehir hiç susmadı hep ağladı hep ağladı...

Son bir umut verse biri
Ve güzel olacak bir gün herşey dese
Ben inanirim belki de bu yalana
Ben de alışırım gözlerimi kapamaya

Bir yol görünse uzaklarda ışıklar altında son bulan
Melekler alsa beni götürse karanlığa teslim olmadan
İşkence gördü asfaltlar, çatlaklarına kan doldu
Yıkıntılar arasında kaç çocuğun hayalleri kayboldu?
İnsan neden kendini unuttu neden kendinden oldu?
Hangi yolda kaç kişi bir hiç uğruna canından oldu?
Hep yalan söylenmiş hep yalan
Ayrılanlar hiç kavuşmadı, dinlediğim masallar hiç gerçek olmadı
Kimse sandığım kadar masum kalmadı, savaş durmadı ölüm azalmadı

Son bir umut verse biri
Ve güzel olacak bir gün herşey dese
Ben inanirim belki de bu yalana
Ben de alışırım gözlerimi kapamaya




8-Tek Yön Seçtiğin Tüm Yollar
Hani ağlamak gelir içinden ama akmaz yaş
Hani çığlığın kalır içinde, ölür yavaş yavaş
Hani gözlerin, hani gözlerin kağıtlara dalar, bomboş bakar
Yazmak gelir içinden ama yazamazsın
Umursamazlık bir hastalık gibi sarar kalemini kurtulamazsın

Ve anlarsın …

Bedenin özgür kalsa neye yarar?
Acıtır ruhunu içinde kalanlar
Dönemezsin artık geriye,
Tek yön seçtiğin tüm yollar
Hani ansızın kaçar gidersin bütün dostlardan
Hani gün gelir,uzaklaşırsın bütün aynalardan
Hani gözlerin, hani gözlerin uzaklara dalar, suskun bakar
İçinde kalanları anlatamazsın
O suskunluk bir hastalık gibi sarar vücudunu kurtulamazsın

Ve anlarsın…

Bedenin özgür kalsa neye yarar?
Acıtır ruhunu içinde kalanlar
Dönemezsin artık geriye,
Tek yön seçtiğin tüm yollar


9- Hepsi Bir Nefes
Dünya ne verdi ki baksana; hep acı, hep dert
Boşver dünde kalsın o acılar dinecek bir gün elbet
Yıllar günler gibi akmaya başladığında
Kaldır kadehini sen de şairin satırlarına
Şu üç günlük dünyada

Ey kör anla bu yer bu gök boş
Bırak onu bunu gönlünü hoş tut hoş
Şu durmadan dağılan alemde
Hepsi, hepsi bir nefestir
Gerisi boştur boş

Dünya ne verdi ki baksana; hep acı hep dert
Ama ne acı kalacak ne de dert perde kapanınca
Zevk almayı öğrenmek gerek çok geç olmadan
Kaldır kadehini sen de şairin satırlarına
Şu üç günlük dünyada

Ey kör anla bu yer bu gök boş
Bırak onu bunu gönlünü hoş tut hoş
Şu durmadan dağılan alemde
Hepsi, hepsi bir nefestir
Gerisi boştur boş




10-Üryan Geldim
Bir gece vakti ansızın fark ediverdim yalnızım
Fark ediverdim, kendime geldim, gerçegi gördüm anladım
Bir gece vakti ansızın yavaşça kalktım uyandım
Vurdum kendimi, vurdum yollara, ovaları, dağları ben astım
Arkama dönüp bakmadan, kendime sorular sormadan
Geceleri köyleri, kentleri geçtim, yürüdüm durdum güneş dogmadan
Bir gece vakti ansızın fark ediverdim yalnızım
Fark ediverdim, kendime geldim, gerçegi gördüm anladım

Üryan geldim yine üryan giderim
Var mı elde ölmemeye fermanım
Azrail gelmiş can talep eyler
Var mı, var mı ölmeye dermanım ?

Herkes kendine taparken sıkılıp durdum aynı bedenden
Kimimize düşman kimimize dostken ölümden bile korkmadım
Attım kendimi yabancı kollara, inanıp durdum bos dualara
şeytanı haktan, düşmanı dosttan, hayrı da serden ayıramaz oldum
Bir ömür sürdü hayallerim ama bir geceye sığdı tüm hüsranım
Aklımı fikrimi çelemedi yalanlar, asla yoldan çıkmadım
Bir gece vakti ansızın fark ediverdim yalnızım
Fark ediverdim, kendime geldim, gerçeği gördüm anladım

Üryan geldim yine üryan giderim
Var mı elde ölmemeye fermanım
Azrail gelmiş can talep eyler
Var mı, var mı ölmeye dermanım ?


11- Beni Benimle Bırak
Al bu dünya, al senin olsun
Benim hiç gözüm yok, hepsi senin olsun
Ama son bir dilegim var senden su gaybana dünyada
Varını, yogunu al, hepsini al da ...

Beni benimle bırak
Beni benimle bu cehennemde
Ruhum senden çok uzak
Yabancıyım senin cennetine

Al bu dünya, al senin olsun
Ne olur benden artık uzak dur
Bir günahım varsa isledigim, o benim borcumdur
Sen varını yogunu al , hepsini al da ...

Beni benimle bırak
Beni benimle bu cehennemde
Ruhum senden çok uzak
Yabancıyım senin cennetine




12-Kaçamak Faslı (İntro)


13-Şehr-i Hüzün (İntro)



14-Gün Batımı (İntro)


15-Gecenin Ritmi (İntro)


16-Gün Doğumu (İntro)

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.




GRUBUN VİDYO KLİPLERİ :

BENİ BENİMLE BIRAK


BİR KADIN ÇİZECEKSİN
[youtube]9UMb0txGbrY[/youtube]

BİTTİ RÜYA
[youtube]TJHmQvFNydA[/youtube]

DÜNYANIN SONUNA DOĞMUŞUM
[youtube]nPrr7zCiZOo[/youtube]

DURSUN ZAMAN
[youtube]Ij_AY485ph0[/youtube]

YALAN
[youtube]VHKOxCw1ukg&feature=PlayList&p=4FB288C0E11058A7&in dex=14[/youtube]


UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.


Bu mesaj; kasvet tarafından '30.08.09 - 05:30' tarihinde değiştirildi.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 01.09.09, 21:04
ragazzo.17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 24.08.09
Erkek - 34
Mesajlar: 254
Teşekkürler: 10
Üyeye 20 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

güzel paylaşım sağol
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 28.11.09, 08:29
Lord of Drinks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 16.10.09
Erkek - 32
Mesajlar: 592
Teşekkürler: 13
Üyeye 21 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

ödül aldılar yav şaka maka
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 28.11.09, 17:23
Joannie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lonely...
 
Kaydolma: 15.07.09
Kadın
Mesajlar: 10.176
Teşekkürler: 1.351
Üyeye 613 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

Çok hoş bir grup.
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 28.11.09, 17:33
sibeLLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 20.09.09
Kadın
Mesajlar: 544
Teşekkürler: 67
Üyeye 8 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

katılıorm çok hoş ve süper anlamlı şarkıları olan bi grup maNga
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 29.11.09, 21:53
fairytale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 01.09.09
Kadın - 35
Mesajlar: 5.406
Teşekkürler: 620
Üyeye 402 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

manga yı dinlemeyen ve sevmeyen var mıdır acaba?????
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 04.03.10, 03:03
jjjensen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bi rain
 
Kaydolma: 28.10.09
Kadın
Mesajlar: 4.924
Teşekkürler: 549
Üyeye 526 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

manga çok iyiy ama eurovision şarkısı pek ii değil.
dinlemek isteyenler için paylaşım yaptım...
Alıntı ile Cevapla
  #8 (permalink)  
Alt 02.06.10, 21:08
guneyso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 02.06.10
Erkek
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

çok saol abi şarkılari yadiğin için sen olmasan ben biterdim çok saol
Alıntı ile Cevapla
  #9 (permalink)  
Alt 10.08.10, 18:20
maNga2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 10.08.10
Kadın
Mesajlar: 1
Teşekkürler: 0
Üyeye 0 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

Ben 10 yaŞindayim 4 yaŞimdan berİ manga yi dİnlİyorum ve baŞka grup veya sanatÇi dİnlemİyorum
Alıntı ile Cevapla
  #10 (permalink)  
Alt 10.08.10, 20:51
deniz154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 12.07.10
Kadın - 28
Mesajlar: 1.944
Teşekkürler: 299
Üyeye 47 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: ::: maNga :::

6 seneden bri manga varmı yaw
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Konuya Ait Popüler Kelimeler
alışırım gözlerimi kapamaya piyano notaları manga alışırım gözlerimi kapamaya piyano notaları manga kimlerden oluşur manga grubu kimlerden oluşur manga kimlerden oluşuyor manga hayat bu işte piyano notaları cevapsız sorular piyano notaları hayat bu işte piyano notaları alışırım gözlerimi kapamaya notaları yağmur sarıgülün evi düşlerimi kim büyütecek manga grubu kimlerden oluşuyor cevapsız sorular notaları cem bahtiyar hakkında bilinmeyenler





© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006