KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Yaşam & Eğlence > Bölgelerimiz > Ege Bölgesi


Ege Bölgesi - Türkiye'nin incisi güzel Ege hakkında bilinmesi gerekenler.


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.03.11, 17:47
bahabo64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Acemi Baykuş
 
Kaydolma: 18.07.09
Erkek
Mesajlar: 130
Teşekkürler: 8
Üyeye 9 kez teşekkür edildi
Standart 18 mart çanakkale şehitlerini anma programı yapıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü programı bugün Garnizon şehitliğine çelenk koyma törenleriyle başladı.

Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkan Vekili Necat Çolak, Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Yurtsav Başkanı Şakir Çakır, Şehit aileleri ve yakınları ile çok sayıda vatandaş törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Binbaşı Çorak, “Yüce ulusumuz, uzun yılar süren savaşlardan sonra şehitlerin ailelerine vazifelerini yapmaktan geri kalmamıştır. Özellikle şehit çocuklarının sahipsiz bırakılmaması için seferberlik halinde bulunduğunu övünç ile anmak istiyorum” dedi.

Binbaşı Çorak konuşmasında “Türk ulusu, tarihinin her devrinde vatanı için canını feda etmeye hazır evlatlar yetiştirmiştir. Bu ruh ile asırlar boyunca yurdunu düşman elinden uzak tutmayı başarmıştır. En nihayetinde; büyük cihan harbi süresince, sınır boylarını ateş altında hiç sakınmadan müdafaa eden cengaverler, modern silah ve teçhizat eşitsizliğini görmezden gelmiştir. Dünyanın en gelişmiş donanmasına Çanakkale önünde, karşısında bulan tabyaların bir anlık suskunluğuna hiç şahit olamazsınız. Anafartalar’da 8 metre kadar önüne yanaşmış düşman siperlerine hücum etmekten geri duran bir er bile bulamazsınız. Bir biri ile yarış halinde düşmanı yüzlerce kilo metre kovalayıp denize dökmeden durak tanımayan bir orduya, dünyanın hiçbir memleketinde rastlayamazsınız. Ülkemizin bu günkü güçlü ve onurlu konumuna ulaşması için geçirdiği başarılı süreç; başta Çanakkale ve Kurtuluş savaşı olmak üzere daha sonraki dönemlerde görevleri başında ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Bu gün bizlerin aldığı nefeste dahi onların emekleri vardır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Jandarma Çavuş Orhan Atak’ın oğlu Berhan Atak tarafından Yiğidim adlı şiir okundu. Daha sonra törene katılanlar tarafından şehitliğe karanfiller bırakılarak dualar edildi. Tören şehitlik ziyaretinin ardından sona erdi.
Alıntı ile Cevapla
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006