KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Kültür & Sanat > Edebiyat


Edebiyat - Okuduğunuz kitapları bizimle paylaşın, anlatın, eleştirin, tavsiye edin


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 15.08.09, 13:27
kasvet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
red
 
Kaydolma: 10.01.07
Erkek - 34
Mesajlar: 6.935
Teşekkürler: 260
Üyeye 945 kez teşekkür edildi
Arrow Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

Yunanistan’da piyasaya çıkan “Kırmızı ve Yeşil Hat” isimli kitapta, Kıbrıs’ta Türk askerine karşı savaşan Yunan askerlerin anıları anlatılıyor.



UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.



Bir Yunan askeri, Kocatepe’yi Türk jetlerinin yanlışlıkla batırması gibi Rumların da Yunan uçaklarını vurduğunu söyleyip, kendilerini en çok ‘dehşete düşüren’ anılarını da şöyle özetliyor: “Çoğunun tüfeği omzunda, namlusu aşağı bakıyordu. Bilemiyorum subayları Türk askerlerine ne demişti, sanki gezmeye çıkmış gibiydiler. Biri düşüyor arkasından başkası çıkıyordu. Türk askerleri bitmek bilmiyordu.”

KİTAPTAN bir paragraf: “Tamam Türkler, Kocatepe muhribini Yunan muhribi Lesvos sanıp batırdılar. Ancak Kıbrıslı Rumlar da, Lefkoşa Havaalanı’nı korurken, öğle vakti paraşütçüler indirip Kıbrıs üzerinde cirit atan Türk uçaklarını vuracakları yerde, karanlıkta bir güzel Yunan uçaklarını vurdular. İki-üç uçağı yaraladılar, birini de düşürdüler. İçinde A. Bölüğü’nün çocukları (Yunan askerleri) vardı”: Nikos Letsis.. 1974 Kıbrıs olaylarında yeralan Yunan askeri.

Yoksa vurduğumuzu mu zannediyoruz

Atina’da piyasaya yeni sürülen avukat Vasilis Guroyiannis’in 456 sayfalık “Kırmızı ve Yeşil Hat” isimli kitabında, dönemin Kıbrıs’taki Yunan askerlerinin anlattıkları roman şeklinde okuyucuya aktırılıyor. Yunan askeri Letsis’in bir başka anısı da şöyle:

“Geri çekilmemiz emri verildi. Çoğumuz bu emirden habersizdik. Yunan subayları geri çekilmiş, buna karşı askerler hâlâ savaşıyordu. Türkler çok kalabalıktı. Hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan üzerimize doğru geliyorlardı. Hatta bazıları silahlarını omuzlarında taşıyordu, namlular aşağı bakıyordu. Bilemiyorum subayları Türk askerlerine ne demişti, sanki gezmeye çıkmış gibiydiler. Yaklaşmalarını bekledik. Ateş açtık. Biri düşüyor arkasından başkası çıkıyordu. Türk askerleri bitmek bilmiyordu. Türk askerleri ya ölümsüzdü ya da bir şeyler içmişlerdi. Hatta bir ara, ya bizim gözlerimiz bozuk da Türk askerlerini vurduğumuzu mu zannediyoruz diye düşündüm”.

Türkler golleri atmıştı

KİTAPTA yeralan bir diğer Yunan askerinin anlattıkları ise şöyle:“Kıbrıs’ta savaştığımı söylemekten utanıyorum. Eğer bir futbol maçına benzeteceksek, Türkiye ile Yunanistan, Kıbrıs’ta top oynayacaktı. Yunan takımı daha sahaya girmeden Türkler, bütün golleri atmışlardı”.

Bir başka Yunan askerinin anlattıkları: “Bizler Kıbrıs’ta Yunanistan’ın ayıbı idik. Cuntacı sayılıyorduk, Rumlar bizi istemiyorlardı. Sonra pek de anlamadığımız ve beklemediğimiz bir şekilde karşımızda Türkleri bulduk. Bir anda etrafımızda rahatça dolaşan tanklar ve uçaklar gördük”.
Kitapta, “Yordan” isimli bir asker şunları söylüyor: “Ayağıma iki mermi isabet etmişti. Lefkoşa havalanından hastaneye götürülecektim. Az ilerde bir Yunan uçağı duruyordu. Rum askerleri gelip baltalarla uçağı parçalamaya başladılar. Sonradan öğrendiğim kadarıyla, Türkler Girit’ten Kıbrıs’a Yunan uçağı geldiğini kanıtlamasınlar diye tahrip ediliyorlardı”.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 15.08.09, 18:31
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

Her ne kadar Türk askerleri büyük bir başarıya imza atmış olsa da KKTC'nin bize hiç bir faydası yok, olmayacak da. Sadece zaman kaybı...
Alıntı ile Cevapla
  #3 (permalink)  
Alt 15.08.09, 19:47
Attilla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 28.07.08
Erkek
Mesajlar: 214
Teşekkürler: 74
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

ZipMaker demiş ki:
- Her ne kadar Türk askerleri büyük bir başarıya imza atmış olsa da KKTC'nin bize hiç bir faydası yok, olmayacak da. Sadece zaman kaybı...
nasıl zaman kaybı orada yaşayan Türk ve bizim misaki milli sınırları içinde eğer ABD durdurmasaydı biz o kıbrısın tamamını alırdık bakma sen.hiç bir şey boş olmaz adamım.sen ne biçim Türksün.Oradaki Türkler boşuna mı öldürüldü.Biz buna seyirci mi kalsaydık.

Türk askeri bambaşkadır.En büyük TSK hiç kimse yıpratamaz yıpratmaya çalışamaz

Bu mesaj; Attilla tarafından '15.08.09 - 19:49' tarihinde değiştirildi. Sebep: Üst üste birden fazla mesaj yazamazsınız.
Alıntı ile Cevapla
  #4 (permalink)  
Alt 05.04.10, 16:29
metallurgist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 05.04.10
Erkek
Mesajlar: 5
Teşekkürler: 1
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

zaman kaybı saçma bir laf kıbrısın önemini bilmemeye bağlıyorum bence 12 adayı da bir punduna getirip almalım derim hatta selaniki falan da almalıyız bence 12 ada lafına rodos girit filan dahil haa izmirden yüzerek gidiyorum ben dibimde ama yunan toprağı benim uçağım oranın üzerinde uçmasın diye izmirin üstünde bile uçamıyor kemalpaşaya gelmeden geri dönüyor kendi toprağımın üzerinde uçamıyorum 13 yıldır egedeki hiçbir yunan faaliyeti ne havadan ne denizden gözetlenemiyor!
yunan kriz yaşıyor bence bir oldu bittinin tam zamanıdır! ab içinde de derin çatlaklar var rusya bile bu konuda ikna edilebilir abd desen bölgede batağa saplanmış başına 8.9. 76. belalar filan açmak istemiyor iran fazlasıyla yetiyor abdye
bence 12 adayı alalım hemen şimdi!
Alıntı ile Cevapla
  #5 (permalink)  
Alt 05.04.10, 21:10
-KaRaNT!Na- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 28.01.10
Erkek
Mesajlar: 1.666
Teşekkürler: 69
Üyeye 493 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

Gerçek şu ki kıbrıs akdeniz için tam bir stratejik deniz üssü.. Ve Türk Deniz kuvvetleri bilindiği üzere akdenizin en güçlü 2. deniz kuvveti. Böyle önemli bir noktayı değerlendirmek yerine ingiliz sömürgesine terk etmişiz.. gerçekten üzülüyorum
Alıntı ile Cevapla
  #6 (permalink)  
Alt 14.04.10, 06:21
javocu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 09.10.09
Erkek
Mesajlar: 55
Teşekkürler: 0
Üyeye 7 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

''Sen ne biçim Türksün?'' lafını söyleyen kişi aslında vatanını sevmez.Ona öyle öğretilmiş ve zorlanmıştır.Türk olan herkes aynı düşünmek zorunda değil.

''Bu yazdıklarım benim fikirlerimi yansıtmaz,ben standart olanı yazdım.''
Alıntı ile Cevapla
  #7 (permalink)  
Alt 14.04.10, 14:46
GeFoRCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzman Baykuş
 
Kaydolma: 13.04.10
Erkek
Mesajlar: 792
Teşekkürler: 15
Üyeye 36 kez teşekkür edildi
Standart Cevap: Türk askerleri yoksa ölümsüz mü? “Kırmızı ve Yeşil Hat”

Bnce KKTC nin Stratejik Olarak Faydası Var Yabancılar orayı Bırakmıyolar Türklerde Statejiyi İyi bildqi icin Elden Kacırmıyor tutuyor Ben böle düsünüom
Alıntı ile Cevapla
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006