KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Genel Başlıklar > Din ve İnsan


Din ve İnsan - Dinlerin güncel hayata etkisi ve çağımızda din üzerine yorumlar


Cevapla
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 18.09.10, 03:47
izmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yavru Baykuş
 
Kaydolma: 14.09.10
Erkek
Mesajlar: 41
Teşekkürler: 12
Üyeye 2 kez teşekkür edildi
Polis Sireni Alimleri Rab Edinmek

Öncelikle belirteyim ki, "RAB" kelimesi "ilah/tanrı" anlamına gelmemektedir. Efendi yani hükmeden anlamına gelir. Kelimenin İngilizce dilindeki karşılığı LORD'dur.
Zıttı da kulluk etmektir. Birine "kulluk etmek" derken tapınma anlamında değil. Bir ağaya kulluk etmek gibi de kulluk yapılabilir. Bir alime bir şeyhe de kulluk yapılabilir.


Kuran

Hüküm vermek yalnız Allah'a mahsustur. O, yalnız kendisine kulluk yapmanızı emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler. (Yusuf-40)
--------
Onlar Allah'ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih'i Rabler edindiler. Oysa kendilerine sadece tek ilâh olan Allah'a kulluk yapmaları emredilmişti. Ondan başka ilâh yoktur. Allah, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir (Tevbe-31)


Hadis

Bir gün Rasulullah (s.a.v) bu ayeti kerimeyi (yukarıdaki Tevbe 31) okuduğu sırada daha önce Hıristiyan iken sonradan İslam’la şereflenen Adiyy İbn Hatem (r.a) (boynunda haç olduğu halde) Rasulullah’ın yanına girdiğinde bu ayeti kerimeyi duyunca Rasulullah’a:

Onlara ibadet etmiyorlar ki” dedi. Bunun üzerine Rasulullah:

“Onlar Allah’ın helal kıldığı bir şeyi haram, haram kıldığı bir şeyi helal kıldıkları zaman onlara itaat etmiyorlar mı?” diye sorunca Adiyy İbn Hatem: “Evet” dedi. Rasulullah:

İşte böylece onlara kulluk ediyorlar” buyurdu. (Tırmizi)

---------------------------------------------------------------

Arkadaşlar, Kuran'da kesin hükümleri bulunan dini konular için hiç bir alimin(!) hiç bir söylediğine kulak asmayın. Onlara kulluk etmeyin.

Allah Kuran'da belirttiği üzere yalnızca Kuran'daki hükümleri söyleyen alimleri kabul ediyor. Peygamberimiz de Allahın indirdiği ile yani Kuran ile hükmetmiştir. Yani kendisi bir hüküm uydurmamış, bir anayasaya, Kuran'a sadık kalarak hüküm vermiştir. Aksi bir rivayet, hadis vs. duyarsanız gönül rahatlığı ile reddedebilirsiniz. Zira bu söylediğim -yani peygamberimizin Kuran ile hükmettiği- Kuran'ın içinde yazmaktadır.
Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler:
Sponsor
Cevapla






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006