KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 17.02.07, 09:49
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart ÖSS kaldırılmayacak

ÖSS kaldırılmayacak

Yeni ÖSS sistemini anlatan ÖSYM Başkanı Prof. Yarımağan, "Sınavı kaldırmak yakın bir gelecekte mümkün değil. Kontenjanların da artırılması gerekiyor" dedi

BURCUM DEVREZ İstanbul

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'nin biçiminin değiştirilmesi gerektiğini savunarak, "Öğrenci kontenjanlarının artırılması gerekiyor. Türk üniversitelerindeki 320 bin kontenjan yetmiyor. Bu kara tablodan kurtulmak lazım" dedi.
Prof. Dr. Yarımağan, yeni sınav sistemiyle ilgili bilgi vermek amacıyla Okan Üniversitesi'nin dün düzenlediği konferansa katıldı. Konferansın açılışını yapan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, YÖK'ün stratejik raporuna göre, 2023'te 1.5 milyonluk kitlenin 6 milyona yükselmesini beklediklerini belirterek, sınav kapısına yığılmanın önlenmesi gerektiğini ifade etti.
Prof. Kırbaş, Türkiye'de üniversiteleşme oranının düşük olduğuna dikkat çekerek, klasik lise ve meslek lisesi dengesinin kurulması gerektiğini söyledi.
Yeni ÖSS sistemini tüm detaylarıyla lise ve dershane yöneticileriyle rehber öğretmenlere açıklayan Prof. Yarımağan da, geçen yıl fen bilimleri testinden 4 yıllık fakültelere girmek isteyen öğrencilerin "Fen2" ve "Mat2" testlerinden soru cevaplamaları gerektiğini ifade ederek, "Bu yıl yaptığımız bir değişiklikle öğrencilerin bir testten soru yanıtlamaları isteyeceğiz. Bunu yapmamızın sebebi de geçen yıl vakıf ve KKTC üniversitelerinin kontenjanlarını dolduramaması" diye konuştu.
Prof. Yarımağan, ÖSS'nin kaldırılmasına yönelik tartışmalara yanıt vererek şöyle konuştu:
"Sınav biçiminin değiştirilmesinden yanayım. YÖK'le yaptığımız stratejik planda kontenjanların artırılmasını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir lise bitirme sınavının konulmasını ve derse göre sınav yapılması gerektiğini belirttik. Bunlar gerçekleşirse Türkiye'de ilk 5 yılda 1 milyonun altına, 10 yılda da 500 binin altına aday sayısını çekmemiz gerekiyor. Sınavı kaldırmak yakın bir gelecekte mümkün değil."
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 17.02.07, 18:50
dişizamiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Kadın - 32
Mesajlar: 2.640
Teşekkürler: 0
Üyeye 44 kez teşekkür edildi
Standart

ben dedim kalkmaz die vkimse dinnemedi hıh tsk
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006