KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 17:23
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Hakkari'de düşündüren görüntüler

Hakkari'de düşündüren görüntüler

16 Şubat 2007 Cuma 14:43
Öcalan'ın yakalanışının 8'inci yıldönümü nedeniyle dün Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerde PKK'lıların baskısıyla kepenk eylemi yapıldı. Hakkari kent merkezinde geçen yıllarını aksine tüm işyerleri açılırken, Yüksekova İlçesi'nde sabah birkaçı dışında tüm işyerleri açılmadı.

Güvenlik güçlerinin esnafı uyarması üzerine öğleye doğru birçok işyeri açılıp yaşam normale dönerken, aralarında DTP İlçe Başkanı Şabettin Teymur’un oğlu Özgür Teymur’un da bulunduğu 25 kişilik grup esnafı dolaşarak işyerlerini kapatmasını istedi.

Saat 15.30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Sat Kuyumculuk önüne gelen gruptakiler, işyeri sahibine ‘Dükkanını sabah neden açtın’ diye çıkıştı, taş ve buz parçaları atarak işyerinin camlarını kırdı. İşyeri sahibi Cumali Balin'in tabancayla ateş açması sonucu gruptakilerden Özgür Teymur ağır yaralandı.

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özgür Teşmur'un öldüğü söylentisi yayıldı. Bu haberin gerginliği tırmandırdığı ilçede bu sabah esnaf işyerlerini açmadı.

PANZERLERDEN ANONS YAPILDI

Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin esnafı işyerlerini açmaları konusunda uyardı ve panzerlerden “Sevgili Yüksekovalılar, her türlü can ve mal güvenliğiniz sağlanmıştır. Terör örgütlerinin tahriklerine kapılmayın, lütfen dükkanlarınızı açınız. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapılacaktır'' anonsları yapıldı.
Yapılan bu anonslara karşın fırın ve eczaneler dışındaki işyerleri açılmadı.

DTP'DEN GÖSTERİ

Bu arada saat 11.00'de Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan 300 kadar DTP'li, Özgür Teymur'un vurulmasını protesto etti. DTP tarafından Kürt halkına baskıların devam ettiği ileri sürülürken, yapılan açıklamada, “İşbirlikçiler ve çetelere karşı mücadelemiz devam edecek. Bizler bu provokaslara izin vermeyeceğiz'' denildi. ‘PKK halktır, halk burada’ ‘Gençlik Apo'nun fedaisidir’ sloganları atan grup, polisin uyarısı üzerine dağıldı.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006