KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 16.02.07, 09:07
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Kurtlar vadiye inecek mi?

Kurtlar vadiye inecek mi?


Milliyet'in dünkü internet sayfasında en çok okunan haber buydu:
"Kurtlar vadiye inmeyebilir"
Bir süredir ortam gergindi:
Ya Kurtlar Vadisi yayımlanmazsa!
Öyle ki bu "kutsal bilgi" kaynağından mahrum kalan halkımızın ne yapacağı endişe verici bir hal almıştı.
Kurtlardan mahrum bırakılan halkımız onları aramaya dağlara çıkabilir, kurtların peşine düşen halk işinden gücünden olabilir, bu varoluşsal arayış içinde nice vatan evladı elden ayaktan düşebilirdi.
Böyle bir hayat memat meselesi haline geldi konu. Sonunda bu milli mesele neticelendi, "yapımcıyı kırmadan" gibi özellikle belirtilen bir hassas operasyonla kurtlar inlerine geri gönderildi.

Derin devletin cücesi
Gerekçe açıklandı:
"Yeni Ogün Samast'lar yaratılmasın!"
"Işıklar sönmesin looo!" duyarlılığındaki bu gerekçe ve çözüm yeni Ogün Samast'ların yaratılmasını engeller mi bilinmez ama hiç değilse genç nesillerin sarsak Türk kahramanı, derin devletin cüce temsili, dublajlı erkek Polat Alemdar tiplemesinden bir parça korunacağı açık. O bakımdan rahat bir nefes alıyoruz.
Ve fakat mesele şu:
Halkımızın komplo teorilerine, şifresi ancak kafası karışık dekoderlerle çözülebilecek derin devlet maceralarına ve dakika başına ancak bir cümle düşecek düzeyde zekâ özürlü diyaloglara olan engellenemez ihtiyacı neyle karşılanacak? Bu memleketin, bilgi yerine şüpheyi koyan bozulmuş dengesini hangi yüksek kültür ürünü teskin edecek?

Komplo ya resullullah!
Susurluk'ta ne oldu? Olayın öncesinde var olan ve sonrasında iyice şahlanıp bütün ülkeyi ele geçiren Polatımsı Alemdarımsı adamları kim besledi? Bu adamlar nasıl Türkiye'nin yeni yüzü haline geldi? Siyaset-mafya-devlet üçgeninde Susurluk kazasında ortaya çıkan ilişkiler bu ülkeye nasıl unutturuldu?
Görünen devletle derin devlet ilişkisi nedir? Bu olayın Kürt meselesiyle ilişkisi nedir? Uyuşturucu ticaretinden beslenen savaşın sürdürülmesi kimlerin işine yaradı? Onlarca faili meçhul cinayet, katliamlar bu çarkın arasına nasıl sıkıştırıldı?
Bu soruların cevapları yerine, bu cevapları hiç değilse arayan belgeseller yerine bize bir komplo deryası sunuldu. Bu deryanın bir parçası ve muhtemelen etrafında toplanan insanlara en çok para kazandıranı Kurtlar Vadisi oldu. Birçok insanın bugün cansiperane bir çaba içinde diziyi savunmasının nedeni bu. Para çok çünkü. Para çok olunca gürültü de çoğalıyor elbette.

Bir belgesel ya Rab!
Kurtlar Vadisi veya benzeri diziler yayından kaldırılsa bile bu ülkenin televizyoncuları, o televizyonculara sermaye sağlayanlar, reklamlarla onları destekleyenler, bu komplo kumkumalarını izleyerek ve överek yüceltenler hiçbir zaman hakikatleri gürültüye vermenin günahını ödeyemeyecekler. Susurluk ve sonraki süreç üzerine bu kadar para dökülüp diziler yapılırken bu konuda aynı gürültüyü çıkaracak tek bir belgesel yapılmamasının vebali boyunlarınadır.
Hakikaten bir şeyler biliyorlar da anlatmıyorlarsa günahları ağırdır. Ama tam olarak hiçbir şeyi bilmeden konuşup duruyorlarsa, insanların kafasını birtakım dizilerin güya şifreli mesajlarıyla karıştırmak daha büyük bir günahtır.
Ogün Samast'ları yaratan elbette bu dizi değildir ama o vandalları estetize edip yüceltmek de elbette bir suçtur. Bu, bu ülkeye karşı işlenmiş bir suçtur. Akan kanı onlar akıtmamıştır elbette ama kanı akıtanların egosunu besleyerek, onları "kahraman" olarak göstermek suretiyle mutlaka paçalarına birkaç damla kan lekesi bulaşmıştır.

Ece TEMELKURAN
kaynak: milliyet
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006