KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 24.12.06, 15:40
kestelli_ceza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 30.08.06
Erkek - 35
Mesajlar: 2.166
Teşekkürler: 1
Üyeye 110 kez teşekkür edildi
Yeni Nükleer program devam edecek

Tahran (AA)- İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı ve nükleer faaliyetleri durdurma çağrısına rağmen, nükleer programa, geçmişe oranla "daha düzenli ve kararlı" şekilde devam edeceklerini bildirdi.

Hüseyni, haftalık basın toplantısında, ağırlıklı olarak Güvenlik Konseyi'nin dün akşam İran aleyhine oybirliğiyle kabul ettiği kararı değerlendirdi.Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararı alarak, "yanlış süreci" devam ettirdiğini ifade eden Hüseyni, kararı, "siyasi, kanun dışı ve adaletsiz" olarak nitelendirdi.

Konsey üyelerini "çifte standartlı" davranmakla suçlayan ve "Bu kararı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz" diyen Hüseyni, şöyle devam etti:

"İsrail Başbakanı nükleer silaha sahip olduklarını itiraf etti ama BM Güvenlik Konseyi üyeleri bu itirafa göz yumdu. Hatta bazı üyeler de onu desteklediler. Bu rejim, kuruluşundan beri Filistin halkını ve bölgeyi tehdit ediyor, Filistin halkına şiddet uyguluyor. Buna rağmen İsrail'e ses çıkarmazken, İran'ın barışçıl amaçlı nükleer programı aleyhine karar alıyorlar. Bize karşı alınan bu adaletsiz ve zalimce karar, milletimizin iradesini hiçbir şekilde etkilemeyecek. Halkımız kendi barışçıl amaçlı nükleer hakkından hiçbir zaman vazgeçmeyecek."

Sözcü, yaptırım kararına İran'ın cevabının ne olacağının sorulması üzerine de "Bu karara verilecek en iyi cevap, nükleer faaliyetlerin sürdürülmesidir.

Nükleer programımızı, geçmişe göre daha düzenli ve kararlı şekilde sürdüreceğiz" dedi.
Sponsor
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006