KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 11.11.06, 11:34
ZipMaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İlk KeLBaYKuŞ!
 
Kaydolma: 28.08.06
Erkek
Mesajlar: 12.101
Teşekkürler: 516
Üyeye 12.628 kez teşekkür edildi
Standart Abone susmayınca AVEA susturdu

Avea'nın kamu personeline verdiği 'sınırsız konuşma' hakkı bulunan hatlarda, bazı aboneler günün 12 saati konuşunca şirket sınırlamaya gitti. İlk kısıtlama polis-öğretmene.

Avea, 'yüzbinler'i bulan Emniyet ve Milli Eğitim personeli abonenin 'sınırsız konuşma hakkı'na sınırlama getirdi. Karar, bazı abonelerin günlük 12 saati aşan süreyle konuşma yapmaları sonucu alındı. Avea yetkilileri, bu aboneler arasında 'suiistimale varan' kullanımın yaygınlaştığını, bu nedenle 'sınırsız kullanım' hakkının kasım itibariyle aylık ortalama 1.000 dakika (17 saat) ile sınırlandırıldığını açıkladı. Bu sınır aşıldığında her bir dakika için ortalama 78 kuruş tarife uygulanacak.
Avea ile kamu personel tarifesi üzerinden protokol imzalayan Emniyet ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları, iş arkadaşları ve seçtiği diğer iki kişi ile ücretsiz konuşabiliyordu. Diğer operatörlerin abonelerini arama ise ücrete tabiydi. Bu hatlarda abone, kendi grubu ile konuştuğu sürece sadece aylık 11 YTL standart bir ödeme yapıyordu.

Yüzde 5'i suiistimal ediyor
Yeni uygulamanın yalnızca bu iki kamu kurumunda çalışan aboneler için başlatıldığını ve bu abonelerden yüzde 95'inin sınırlamadan etkilenmeyeceğini açıklayan Avea yetkilileri, sadece 'makul görüşme sınırını' aşan yüzde 5'lik diliminin uygulamadan etkileneceğini söyledi.
Bu abonelere, tarife değişikliğini mesajla bildirdiklerini ileten yetkililer, yüzde 5'lik dilimin yoğun kullanımı sebebiyle diğer abonelerin sıkıntı yaşadığını aktardı.
Kamu çalışanlarına 10 yıla varan sürelerle sınırsız kullanım hakkı tanındığını belirten yetkililer, sözleşmelerdeki 'makul görüşme sınırı' tanımına dayanarak kısıtlamaya gittiklerini açıkladı.

Bebek telefonu olursa...
Makul kullanım sınırının nasıl aşıldığı ise yapılan araştırmayla ortaya çıktı. Buna göre kamu personeli içinde günlük 12 saat telefon kullanan aboneler olduğu sonucuna ulaştıklarını belirten yetkililer, cep telefonunun, evlerde, iki oda arasında bebeğin ağlama sesini duymak için 'bebek telefonu' olarak kullanıldığı durumları bile tespit ettiklerini iletti.
Avea yetkilileri Türkiye ortalamalarına bakıldığında cep telefonu ile kişi başına aylık görüşme süresinin 80 dakikayı bulduğunu söyledi.


Sırada diğerleri varKamu personel tarifelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Avea yetkilileri, suiistimale varan kullanımı caydırmak, engellemek için bu yönde bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Sınırsız konuşma hakkına sahip olup da, yoğun kullanım tespit ettikleri aboneleri daha önceden uyardıklarını söyleyen yetkililer, buna rağmen ısrarla kullanımın devam ettiğini gördüklerini ve bu kararı almak durumunda kaldıklarını iletti.
Yetkililer, kısıtlamanın Emniyet ve Milli Eğitim Bakanlığı personelini kapsadığını bunun ardından diğer kamu kurumlarıyla yaptıkları anlaşmalarda da bu yönde bir kısıtlamaya gidilebileceğini sözlerine ekledi.


Net'te kampanya!Tarife değişikliği e - posta yoluyla internette protesto edilmeye başlandı. Protesto metninde, eski tarifeye dönülmezse hatların iptal edileceği vurgulanıyor. Öte yandan yetkililer, kamu ile yapılan anlaşmaların Aycell döneminden geldiğini hatırlattı.
Avea'nın sınırlamaya gittiği Emniyet ve Milli Eğitim Bakanlığı personeli, kamu hatları içinde büyük çoğunluğu oluşturuyor. Herkesi doğrudan tedirgin etmek istemedikleri için genel bir duyuru yapmama yoluna gittiklerini belirten yetkililer, bu yöndeki konuların Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon Kurumu ile de paylaşıldığını aktardı.
(Milliyet)
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 18.11.06, 11:21
dişizamiri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Profesör Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Kadın - 32
Mesajlar: 2.640
Teşekkürler: 0
Üyeye 44 kez teşekkür edildi
Standart

zaten o kadar konuş konuş batar adamlar ya abartıyydıu !!
  #3 (permalink)  
Alt 19.11.06, 19:29
zebani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 8.365
Teşekkürler: 45
Üyeye 137 kez teşekkür edildi
Standart

ne konuşuolar 12 saat konuşcak
  #4 (permalink)  
Alt 24.11.06, 15:59
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

bu çok eski bir haber
  #5 (permalink)  
Alt 29.11.06, 13:12
moonlight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Genç Baykuş
 
Kaydolma: 26.11.06
Mesajlar: 215
Teşekkürler: 0
Üyeye 5 kez teşekkür edildi
Standart

eskide kaldı ama takım kampanyası hoş ya
  #6 (permalink)  
Alt 18.01.07, 14:04
KuTy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
V.I.P.
 
Kaydolma: 03.09.06
Erkek
Mesajlar: 2.442
Teşekkürler: 18
Üyeye 29 kez teşekkür edildi
Standart

adam çocuğunun baş ucuna koyuyo iş yerinde onu dinlio avea haklı bence
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006