KeLBaYKuŞ Forum

Geri git   KeLBaYKuŞ Forum > Çöplük > Çöp Tenekesi


Çöp Tenekesi - Eski, gereksiz konu ve mesajlar burada toplanacaktır!


 
 
Seçenekler
  #1 (permalink)  
Alt 09.07.08, 03:48
sLeePyHeaD.! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 1.210
Teşekkürler: 3
Üyeye 27 kez teşekkür edildi
Standart Canavar (2008)

UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Canavar Filmi Fragmanı Konusu:Bugüne kadar gizli tutulan, gizli çekilen ve sinemaseverlerin ilk defa “Transformers”ın ön gösterimi öncesinde haberdar olduğu bilimkurgu filmi “Cloverfield”, 18 Ocak 2008’de gösterime girecek. Yapımcılığını J.J. Abrams’ın, yönetmenliğini Matt Reeves’in üstlendiği; senaryosunu Drew Goddard’ın yazdığı filmde New York’a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor.
Paramount Pictures, Şubat 2007’de “Cloverfield” adlı projeye gizlice yeşil ışık yaktı. Yapımcığılını J.J. Abrams, yönetmenliğini Matt Reeves’in üstleneceği filmin senaryosunu, daha önce “Lost” ve “Alias” dizilerinde Abrams’la çalışan Drew Goddard’ın yazmasına karar verildi. Oyuncu seçmeleri de tam bir gizlilik içerisinde yürütüldü. Hatta oyuncu adaylarına senaryo taslağı dahi gönderilmedi.
“Transformers”ın çok geniş izleyici kitlesine ulaşacağını bilen Paramount yetkilileri, filmin gösterimi öncesine “Cloverfield”ın “teaser” adı verilen kısa fragmanını yerleştirmeye karar verdi. Teaser’da filmin ismi geçmiyordu ama 18 Ocak 2008’de gösterime gireceği bildiriliyordu.
Fragmanın açılışında New York’taki bir barda düzenlenen partiden ve kentten görüntüler vardı. Hemen ardından kulakları sağır eden bir gürültü duyuluyor, bardaki kargaşa sırasında davetliler merdivenden aşağıya kaçmaya çalışırken New York caddelerini alev alev yanan yıkıntı ve enkazlar kaplıyordu. Ardından Manhattan tarafında şiddetli bir patlama oluyor; Özgürlük Heykelinin kafası tıpkı dev bir top güllesi gibi caddeye çarpıyordu.Tahmini bütçesi 30 milyon dolar olan filmin çekimlerine haziran ortasında New York’ta başlandı. Çekimlerde ev-yapımı amatör film stilini vermesi için elde taşınan kamera kullanıldı. Böylelikle “Armageddon” ile “The Blair Witch Project” karışımı tadında görüntülere ulaşıldı. Filmin tamamının bu şekilde çekilip çekilmeyeceği bilinmemekle beraber en azından başlangıcı böyleydi.
Teaser’daki görüntülerin internete taşınarak YouTube’da yayınlanması çok uzun sürmedi. Birileri kameralı cep telefonuyla kaydederek YouTube’da yayınlamıştı. Paramount yetkilileri hemen devreye girerek, telif haklarının kendilerinde olduğu gerekçesiyle linkleri kaldırttılar.
NEDİR BU “CLOVERFIELD” MUAMMASI?“Transformers”ın basın gösteriminden önce perdeye yansıtılan esrarengiz fragmana tanıklık edenler şaşkınlık içindeydi. Basın gösterimleri öncesinde bu tipte fragman yayınlanması pek sık rastlanan bir durum değildi. Üstelik ortada birçok gazetecinin adını dahi bilmediği bir filmin fragmanı vardı.
Bu arada J.J. Abrams’ın “Cloverfield” adlı çok gizli bir projenin yapımcılığını üstlendiğini bilenler de vardı elbette… Hatta kimileri, bu filmin prodüksiyon aşamasına geldiğini dahi biliyordu.
Fragmanın gösterime girmesiyle birlikte spekülasyonlar birbirini izlemeye başladı. Stephen King’in “The Dark Tower” adlı kitabının “Cloverfield” ismi altında gizlice çekilmekte olduğu iddiaları ortaya atıldı. Sonuçta J.J. Abrams’ın “The Dark Tower” projesiyle ilişkili olduğu biliniyordu.
Sonra, “The Dark Tower”da oynadığını iddia eden bir aktör ortaya çıktı ve internette açtığı blog’unda “The Dark Tower”ın halen “Cloverfield” ismi altında çekilmekte olduğunu açıkladı. Tabii ki, bunun uydurma olduğu kısa sürede anlaşıldı.
Peki öyleyse “Cloverfield” neydi? “Transformers”ın ön gösterimine katılanlardan birisi olan Cinematical’in sahibi Scott Weinberg, izlediği fragmanı şu sözlerle anlatıyordu: “Fragmanın açılışında gençler arasında düzenlenen bir parti vardır. Aralarından birisi ertesi gün kentten ayrılacak gibidir. Bu nedenle hepsinde acı-tatlı bir hüzün vardır. Parti devam ederken büyük bir kargaşa çıkar. Yakınlarda bir yerde şiddetli bir patlama olmuştur. Sokaklarda insanlar panik halinde kaçışmaktadır. Ardından Özgürlük Heykelinin kafası caddenin tam ortasına düşer ve ekranda 18 Ocak 2008 tarihini görürüz. Fragmandaki görüntülerin tamamı elde taşınır kameralarla saptanmış. Temelde ‘The Blair Witch Project’ ile ‘Godzilla’ karışımı bir havası var. Sabırsızlıkla bekleyeceğim.”
Scott Weinberg’e film hakkında ne düşündüğü sorulunca şu yanıtı veriyordu: “Paramount yetkilileri “Cloverfield”ın bir canavar filmi olduğunu söyledi. Hemen, ‘The Host’un yeniden yapımı olup olmadığını merak ettim. Açıkçası ‘Cloverfield’in sahte bir isim olduğu düşüncesindeyim. Peki öyleyse gerçek ismi ne? J.J. Abrams bunu ComicCon toplantısında açıklayacak mı? Eğer bu zekice düzenlenmiş bir pazarlama kampanyası değilse ne olabilir diye merak ediyorum.”
MUAMMA DERİNLEŞİYORJ.J. Abrams’ın “Cloverfield” olarak bilinen projesiyle ilgili muammalar bir web sitesi ile bir blogun yayına girmesiyle daha da derinleşmeye başladı. Bunlardan birisi, EthanHaaswasright.com adresindeki web sitesiydi. Diğeri ise EthanHaaswaswrong.blogspot.com adresinde yayına giren blog oldu. Bu adreslerde yayınlanan dedikodularla “Cloverfield” üzerindeki esrar perdesi daha da koyulaştı.
Siteye gelen ve yanına bir de video eklenmiş özel bir mesajda şöyle bir yazı vardı: “Yardım almak için yıldızlara bakın. “Van” adlı birisine bir e-mail gönderebilirsiniz. Beş ayrı bulmaca arasında yolunuzu bulabilmeniz için o size rehberlik yapacaktır.”
Öte yandan The Hollywood Reporter’da yayınlanan bir haberde filmin kadrosunda Michael Stahl-David (“The Black Donnellys”), Odet Jasmin, Mike Vogel (“Supercross”) ve Lizzy Kaplan’ın (“The Class”) yer aldığı bildirildi.

İyi Seyirler Dilerim KiCKeDFroMHeLL

Bölüm1
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.

Bölüm2
UyarıGörmek için lütfen buradan üye olunuz.
Sponsor
  #2 (permalink)  
Alt 09.07.08, 03:49
sLeePyHeaD.! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Efendi Baykuş
 
Kaydolma: 29.08.06
Erkek
Mesajlar: 1.210
Teşekkürler: 3
Üyeye 27 kez teşekkür edildi
Standart

Gece Saat 03:48 Aowww uykum geldi bu kadar upload yeter adminn şu olayı erken yapsaydın aah yaktın beni!!
  #3 (permalink)  
Alt 09.07.08, 12:58
karabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kovuldu!
 
Kaydolma: 28.08.07
- 34
Mesajlar: 1.177
Teşekkürler: 0
Üyeye 82 kez teşekkür edildi
Standart

güzel gösteriyor eve gidince bakcam
 






© 2013 KeLBaYKuŞ Forum | AtEsH
Telif Hakları vBulletin v3.8.4 - ©2000-2024 - Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0'e Aittir.
Açılış Tarihi: 29.08.2006